Metodologia-cadru pentru acordarea premiului pentru activitate suplimentară ar urma să fie gata până la data de 30.06.2025, potrivit ordinului nr. 3.069 din 15 ianuarie 2024, document publicat în Monitorul Oficial. Inițial, metodologia cadru ar fi trebuit să fie gata până pe 1 aprilie 2024.
Ordinul publicat în Monitorul Oficial modifică anexele nr. 1 și 2 la Ordinul ministrului educației nr. 6.072/2023 privind aprobarea unor măsuri tranzitorii aplicabile la nivelul sistemului național de învățământ preuniversitar și superior. Documentul este semnat la Ligia Deca, ministrul Educației.
Ordinul ministrului educației privind aprobarea metodologiei-cadru pentru acordarea premiului pentru activitate suplimentară (2%) trebuie aprobat până pe 30 iunie 2025.
Ce prevede Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023
Legea stabilește că profesorii beneficiază de premiul pentru activitate suplimentară, acordat de două ori pe an, prin decizie a directorului unității de învățământ. Fondurile pentru acordarea acestui premiu se constituie în limita unui procent de 2% aplicat asupra fondului de salarii de la nivelul unității de învățământ, conform sursei citate.
Articolul 217 – „(3) Personalul didactic din învățământul preuniversitar beneficiază de premiul pentru activitate suplimentară, acordat de două ori pe an, prin decizie a directorului unității de învățământ. Fondurile pentru acordarea acestui premiu se constituie în limita unui procent de 2% aplicat asupra fondului de salarii de la nivelul unității de învățământ. Criteriile specifice pentru acordarea premiului se propun de către consiliul de administrație al unității de învățământ, pe baza metodologiei-cadru aprobate prin ordin al ministrului educației, și se aprobă prin hotărâre a consiliului de administrație al DJIP/DMBIP.”
Ordonanța de urgență nr. 115 din 14 decembrie 2023 a stabilit că alin. (3) de la art. 217 se prorogă până la începutul anului școlar 2025-2026.
Foto: © Nitinai Saguansri | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.
7 comments
La alte unitati invatatorii fac proiecte si directorasul numit politic de 10 ani-nici nu stie ce inseamna un concurs-baga 2%in buzunare cu auxiliarii si soferii.⁹
Normal! Vin alegerile! Altele sunt prioritățile…Pensionarii, asistații social…pai, cine dracu altcineva ii mai votează pe mizerabilii ăștia vreodată? Profesorii? Ăștia gândesc, au carte…Ca și gradația de merit și acest fond imbecil de 2% se va da tot pe pile, ca întotdeauna…cine pupă unde trebuie, va primi… nu contează cât de bun profesionist ești la catedră , ci cât pupi șeful in fund de adânc… Ferească Dumnezeu! Ca în România, niciunde pe glob…👎👎👎👎👎👎👎👎👎
În stilul ăsta, unii trebuie să vină cu bani de acasă…începând cu directorul.
Va fi pe aceleasi prietenii si pupat in c..r de directori, deci nu ne intereseaza. Dar daca mai prind vreun de-asta de ia premiu ca ne afecteaza programul sau orarul de la scoala sau ca trebuie sa-i tinem orele cat strange puncte care pe unde, are sa iasa urat. Din cauza unor astfel de personaje am suplinit gratuit cat s-a mers in proiecte, cat s-a “muncit ” prin diverse comisii cu puncte la dosar. De asemenea, elevii au avut schimbat/afectat/scurtat orarul, nefacand uneori orele unde chiar nu puteam noi suplini.
Corect!Noi le facem orele și ei sunt premiați ca sunt capabili.De fapt totul e pe pile.
se mai dădea?! știu că nu mai e de o veșnicie:)
alte plimbări și proiectele astea:)) plus că se întorc cu niste naivități care se vor a fi transmise, de nu știi dacă e la modul serios sau îți insulta inteligenta?!:))