Premiul Nobel pentru medicină în 2023, acordat profesorilor Katalin Karikó și Drew Weissman de la Universitatea Pennsylvania / Karikó, profesor și la Universitatea din Szeged, Ungaria, este a 61-a femeie laureată a Premiului Nobel

6.193 de vizualizări
Katalin Kariko și Drew Weissman / Foto: Peggy Peterson /penntoday.upenn.edu
Profesorii Katalin Kariko și Drew Weissman, pionieri ai vaccinurilor cu ARN mesager care au deschis calea pentru descoperirea vaccinurilor împotriva Covid-19, au primit luni premiul Nobel pentru Medicină, conform G4Media.ro.

Cei doi cercetători au fost premiați „pentru descoperirile lor privind modificările bazelor nucleice care au permis dezvoltarea unor vaccinuri eficiente cu ARNm împotriva Covid-19”, a anunțat juriul.

Karikó, care este și profesor la Universitatea din Szeged, Ungaria, este a 61-a femeie laureata a Premiului Nobel, potrivit Universității Pennsylvania.

Descoperirile lor decisive datează din 2005, iar primele vaccinuri cu ARN mesager împotriva Covid-19 au fost fabricate ulterior de Pfizer/BioNTech și Moderna.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

5 comments
  1. De aceea suntem cu 100 de ani în urma fata de lumea civilizata când vezi la tv tit felul de specialiști care recomanda nevaccinarea din fel de fel de Legende rurale

    1. Nu stiu ce ar mai putea sa-i convinga pe toti cei ce cred ca ARN mesager si implicit vaccinul anti Covid sunt cahhh. Intre premiul Nobel si Doamne-Doamne nu mai stiu vreun intermediar care sa le dovedeasca faptul ca stiinta are dreptate si nu babele plictisite de pe FB. Cu cat prostul e mai prost si mai neinstruit, cu atat are tendinta sa creada ca el si altii ca el au dreptate. Eu, spre exemplu, nu am cautat explicatii, nu am incercat sa conving, nu am incercat sa manipulez, am crezut in vaccin firesc si normal doar pentru ca…stiinta, frate… Atat…Nu am cautat compozitie, studii, reviewuri pe Booking, recenzii pe blogu’ lu’ Jdeer. Nu m-a interesat ce cipuri baga Gates in el si cum 6 G-ul o sa ridice Oculta. Because, ….stiinta, bro’. Atat.

  2. Si ma gandeam acum in ce hal de degradare a ajuns umanitatea daca astia 2 iau premiul Nobel si lumea, in marea ei majoritate(cu precadere la roamani), in loc sa creada in stiinta si progres stiintific, se duce de fapt in regres, in Medieval, crezand in personaje gen Olivia Jdeer si in panacee de TikTok si Facebook. Imi lasa un gust amar de pierzanie a acestei lumi. Ma simt neputincios si faptul ca traiesc intr-o tara de antivaccinisti si sceptici convinsi ma demoralizeaza complet. Am ajuns sa-mi fie frica de normalitatea mea pentru ca normalitatea a devenit anormalitate. Mi-e teama sa cred in Dumnezeu ca sunt acuzat ca vreau religie in scoli, mi-e teama sa spun ca am facut 3 doze de vaccin anti Covid ca imi sar toti in cap ca sustin Oculta, mi-e teama sa sfatuiesc un bolnav sa ia antibiotice, ca ma fac toti sa simt ca Flemming a fost un prost. Lumea e in schimbare si din pacate din rau in tot mai rau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

24 iunie va fi marcată ca “Ziua Iei tradiționale românești”, au votat aleșii în Camera deputaților, for decizional / Actul prevede că unitățile de învățământ vor participa la activități de promovare a iei, deși elevii sunt în vacanță

Proiectul de lege privind declararea zilei de 24 iunie „Ziua Iei” a trecut de Camera Deputaților, for decizional. Urmează ca șeful statului să promulge legea și apoi să fie publicată…
Vezi articolul

Cele mai bune universități din România: Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din București și Politehnica București ocupă primele trei locuri în Metaranking 2023 – clasamentul oficial publicat de Ministerul Educației

Cele mai bune universități din România sunt Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, Universitatea din București (UB) și Universitatea Națională de Științe și Tehnologie Politehnica București (UNSTPB), potrivit raportului privind metarankingul…
Vezi articolul