Premiul Nobel pentru Medicină 2018 – câștigat de doi cercetători care au descoperit o nouă terapie de tratare a cancerului

1.211 vizualizări
Cercetătorii James P. Allison şi Tasuku Honjo au câştigat premiul Nobel pentru Medicină “pentru descoperirea terapiei în cancer prin inhibarea reglării imune negative”, transmite News.ro. Descoperirea folosește abilitatea sistemului imunitar de a ataca celulele canceroase, prin deblocarea celulelor imune.

James P. Allison este specialist american în imunologie și a descoperit o metodă de a acţiona o proteină, astfel încât să determine celulele imunitare să atace tumorile, potrivit Mediafax. În vârstă de 70 de ani, Allison este directorul consiliului ştiinţific al Cancer Research Institute din New York.

Tasuku Honjo, imunolog japonez, a primit Nobelul pentru descoperirea unei proteine din celulele sistemului imunitar care are funcţia de încetinire, dar cu un alt mecanism de acţiune.

Sursa foto și video: nobelprize.org


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Modele de subiecte grilă pentru Evaluarea Națională: Vezi testele grilă la Matematică și Română publicate și retrase de Minister la primul scandal în jurul grilelor la examen

Testele grilă pe care Ministerul anunță că le experimentează la clasa a VII-a la simulare, în vederea introducerii lor la examenul de Evaluare Națională de anul viitor, încă nu au…
Vezi articolul

Program complet Săptămâna Verde pentru profesori: 30 de ateliere ce pot acoperi 6 ore dintr-o zi, idei și instrumente de evaluare și debriefing, jocuri, filmulețe și activități care să anime procesul de învățare (P)

Programul Săptămâna Verde rămâne obligatoriu și anul acesta. Viitor Plus, un ONG de mediu, a creat și anul acesta un material compact care să ajute profesorii să treacă prin program…
Vezi articolul

Material susținut de ViewSonic

Digitalizarea oferă oportunitatea de a combate inechitatea în educație. Profesorii trebuie să fie instruiți pentru utilizarea noilor tehnologii și echipamente, pentru ca acestea să își îndeplinească funcția, spune Valentin Spătaru, reprezentant pentru România și Bulgaria al unei companii din domeniul EdTech

Întârzierea majoră pe care România o marchează la capitolul digitalizare în Educație și în dezvoltarea competențelor digitale pentru copii și profesori este privită ca o oportunitate de investiții de către…
Vezi articolul