Premierul Orban, despre eventuala închidere a şcolilor: Puneţi-vă întrebarea ce fac copiii care nu se mai duc la şcoală? Există în fiecare familie un bunic sau o bunică sau un membru al familiei – mama sau tata – care nu lucrează?

7.892 de vizualizări
Premierul Ludovic orban a dat de înţeles că nu este de acord cu o eventuală închidere a şcolilor ca măsură de prevenire a răspândirii infecţiilor cu coronavirus. Orban a spus că este o măsură care “trebuie luată după o analiză foarte serioasă, atunci când există cu adevărat toate argumentele pentru a putea lua această decizie”, potrivit ştirileprotv.ro.

După această declaraţie făcută la finalul Biroului Permanent al PNL, Guvernul a anunţat că premierul va participa la şedinţa Consiliului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă în care se discută propunerea Colegiului tehnico-ştiinţific de a suspenda cursurile pentru toate şcolile din ţară în perioada 10 martie-21 aprilie 2020.

Redăm declaraţia lui Ludovic Orban:

“Am văzut că toată lumea se pricepe la toate măsurile pe care ar trebui să le ia Guvernul. Această măsură este în analiză. Nu este o măsură care poate fi luată uşor, pentru că o măsură de închidere a şcolilor perturbă procesul educaţional şi lipseşte copiii, elevii, de posibilitatea de a primi toate informaţiile, cunoştinţele necesare şi de a crea un gol în ceea ce priveşte derularea serviciului educaţional. Este o măsură care într-un fel trebuie pregătită. Puneţi-vă întrebarea ce fac copiii care nu se mai duc la şcoală? Rămân acasă. Pot să stea ei sub supraveghere? Există în fiecare familie un bunic sau o bunică sau un membru al familiei – mama sau tata – care nu lucrează? Copiii nu pot fi lăsaţi fără supraveghere, pentru că, altfel, dacă nu-i mai ducem la şcoală şi îi lăsăm acasă fără supraveghere, s-ar putea să fie cu un grad de expunere mai mare la riscul de contaminare decât dacă se duc la şcoală într-un cadru organizat, aflaţi sub supravegherea cadrelor didactice. Astfel de măsuri trebuie luate după o analiză foarte serioasă, atunci când există cu adevărat toate argumentele pentru a putea lua această decizie. Avem ca punct de analiză din nou pe ordinea de zi a Comitetului naţional pentru situaţii de urgenţă acest punct, această analiză pe care o facem”, a spus Orban la finalul Biroului Permanent Naţional al PNL.

Reamintim că Monica Anisie, ministrul Educaţiei, a delcarat luni că “La momentul acesta fac un apel la calm pentru părinți și cadrele diactice, pentru că nu există motivul închiderii școlilor”.

FOTO: gov.ro


1 comment
  1. Absolut un cretin… cum sa se imbolnaveasca copiii mai tare acasa?! esti redus? asa-i romania… ce sa faci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Subiectele de la examenul scris pentru directorii de școli

SURSE: Subiectele de la examenul scris pentru directorii de școli, concepute de Universitatea din București / Cîmpeanu: Mulțumesc domnului rector Marian Preda pentru colectivul de profesori care își vor aduce o contribuție esențială la relevanța acestui concurs

Subiectele de la examenul scris pentru directorii de școli vor fi realizate de profesori de la Universitatea din București, potrivit surselor Edupedu.ro. Este vorba despre subiectele care vor fi date…
Vezi articolul

“Cultura scrisă în pericol” – Asociația Editorilor din România se opune din nou posibilei creșteri a TVA pentru carte și cere autorităților să încerce recuperarea deficitului bugetar din alte părți ale economiei, în afara sectorului cultural

Posibila creștere a nivelului TVA pentru carte și alte măsuri avute în vedere de guvern în această perioadă pot “avea un impact nefast asupra culturii și, în special, asupra culturii…
Vezi articolul

Dezvoltarea unor consorții pentru învățământul tehnic superior și extinderea sprijinului pentru hub-uri digitale în universități, cu bani din PNRR, discutate de guvern cu rectorii Consorțiului Universitaria

Crearea unei “rute profesionale complete pentru învățământul tehnic superior”, cu un buget de 338 de milioane de euro, precum și extinderea accesului universităților la bugetul de 500 de milioane de…
Vezi articolul

Chestionar online de orientare în carieră pentru elevii de clasa a VIII-a din Ilfov, anunțat de inspectorat. Datele vor fi interpretate și culese cu ajutorul studenților de la Universitatea București

În perioada februarie-martie elevii de clasa a VIII-a din județul Ilfov vor completa un chestionar privind orientarea școlară și profesională, potrivit unei note a Inspectoratului școlar Ilfov. Chestionarul se va…
Vezi articolul