Premierul Orban către miniștri, în prima ședință de guvern: Dați drumul la audit și fiți pregătiți pentru structuri suple. Aștept să fac febră musculară de la semnarea deciziilor de eliberare din funcții

794 de vizualizări
Foto: gov.ro
“Dați drumul la audit și fiți pregătiți pentru structuri suple, păstrați doar oamenii competenți”, le-a transmis premierul Ludovic Orban miniștrilor săi, în declarația susținută la începutul primei ședințe de guvern. La ședință participă și președintele Klaus Iohannis, care a anunțat că “va fi foarte complicat să se închidă bugetul pe anul în curs și de făcut bugetul pe anul viitor”.

Pe ordinea de zi a primei ședințe de guvern a Executivului Orban se află adoptarea unei ordonanțe de urgență pentru organizarea Guvernului și a instituțiilor subordonate și nominalizarea pentru postul de comisar european, transmite G4Media.ro.

În discursul de la începutul ședinței de guvern, Orban a declarat: “aseară m-am întors la 9.30 în guvern și nu am găsit pe nimeni. Trebuie schimbat modul de lucru. Cât timp ministrul sau premierul muncește, orice om trebuie schimbat. Suntem în serviciul cetățeanului“, a relatat G4Media.ro.

Dați drumul la audit și fiți pregătiți pentru structuri suple, păstrați doar oamenii competenți, dedicați. Cine-i leneș, cine s-a obișnuit să-și ia leafa fără să facă nimic va pleca“, a continuat Ludovic Orban, care le-a cerut miniștrilor săi să oprească “toate concursurile organizate de precedentul guvern”.

Se demarăm curățarea administrației publice de demnitarii care nu și-au făcut treaba – secretari de stat, secretari generali etc. Aștept să fac febră musculară de la semnarea deciziilor de eliberare din funcții a celor care nu și-au îndeplinit sarcinile, să terminăm odată cu pilăraia, nepotismul. Am semnat ieri decizii de eliberare – băiatul lui, băiatul lui“, a continuat Orban.

Potrivit surselor Edupedu.ro, la Ministerul Educației au demarat procedurile de auditare a instituției. Edupedu.ro a scris în exclusivitate că Guvernul Orban este pe cale să retrogradeze Cercetarea la nivelul de Departament în cadrul Ministerului Educației, și nu Autoritate Națională – așa cum au făcut guvernele care au comasat Educația cu Cercetarea.

Potrivit surselor Edupedu.ro, cele mai recente discuții de la nivelul Executivului sunt de a organiza Cercetarea ca Departament, condus totuși de un secretar de stat (ca în cazul Autorității). Motivul renunțării la instituirea unei Autorități îl reprezintă limitele bugetare și intenția de a avea “ministere suple”, potrivit surselor noastre, însă este pusă astfel în pericol absorbția de fonduri europene dedicate cercetării în următorul exercițiu financiar european. De remarcat că Guvernul Orban comasează Cercetarea cu Educația și o transformă în Departament, însă menține Tineretul ca Minister separat.

Citește și:

 

 

 


2 comments
  1. Daca tot se incepe un audit la MEN trebuie inceput si un audit la OI-MEN ,acolo este conflict mare e interes angajatii MEN, verifica proiecte depuse de angajator adica de MEN, Deasemenea structura de angajare a personalului ,o parte din personal si anume personalul angajat din regiuni are ca si angajator ISJ-urile ,iar salariile lor sunt mult mai mici decat a celor care sunt angajati de MEN , avand aceleasi sarcini de serviciu si facand practic aceiasi munca.

  2. A innebunit lupu Paunica director in MEN. Azi a taiat, cu de la sine putere, mii de posturi in scoli. A blocat Edusalul oamenii risca sa nu ia salariile. Fara ordin de ministru in spate. Noul ministru stie? Sau el a dat ordin?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ghidul simulării examenelor naționale, publicat de Ministerul Educației / Luni, 20 martie, începe simularea pentru Evaluarea Națională cu proba scrisă la Limba și literatura română. Accesul în sală este permis până la ora 8:30

Ministerul Educației a publicat, pe edu.ro, ghidul simulării pentru examenele naționale. Simularea pentru Evaluarea Națională are loc în perioada 20-22 martie 2023, iar cea pentru Bacalaureat între 27-30 martie. Probele…
Vezi articolul

Șerban Iosifescu, agenția care acreditează școlile: After school-urile organizate în regim privat nu sunt supuse vreunui proces de autorizare sau acreditare / Președintele ARACIP, în septembrie: Sute de grădinițe ilegale în București, mascate în centre pre/after school

Autoritățile au închis toate școlile și grădinițele din cauza pandemiei, dar au lăsat deschise creșele și after school-urile. Cele mai multe after school-uri funcționează în sistem privat, însă numărul exact…
Vezi articolul