Premierul Nicolae Ciucă, acuzat de “manevre” pentru a bloca în justiție analiza acuzațiilor de plagiat în teza sa de doctorat – Emilia Șercan

357 de vizualizări
Nicolae Ciucă / Foto: gov.ro
Jurnalista Emilia Șercan scrie, miercuri, pe Pressone.ro că premierul Nicolae Ciucă a apelat la “manevre” pentru a bloca în justiție analiza acuzațiilor de plagiat în teza de doctorat. Ea relatează că, pe lângă acțiuni ale Parchetului General, “premierul a dat în judecată Ministerul Educației, aflat în subordinea sa, cerând suspendarea a trei sesizări prin care lucrarea sa a fost reclamată pentru plagiat la CNATDCU”.

Emilia Șercan scrie că, inițial, Parchetul a ridicat de la universitatea care i-a acordat lui Nicolae Ciucă titlul de doctor toate documentele orginale privind studiile lui, într-o investigație ce viza teza de doctorat. Apoi, premierul a dat în judecată Ministerul, cerând suspendarea sesizărilor de plagiat. După această acțiune în instanță, procurorii au ridicat și de la CNATDCU – forul care se ocupă cu analiza reclamațiilor de plagiat în doctorate  documentele din dosarul de analiză, potrivit Emilia Șercan.

  • Ea continuă: “Procurorii fac în prezent cercetări pentru comiterea unei posibile infracțiuni „privind drepturile de autor și drepturile conexe”, prezumtiv comisă în  2003, anul susținerii tezei de doctorat. Termenul de prescripție a acestei infracțiuni este de 5 ani, ceea ce înseamnă că Parchetul General investighează în anul 2022 o infracțiune prescrisă, conform legii, încă din 2008.”

Articolul integral – pe Pressone.ro

Citește și:
ULTIMA ORĂ Analiza de plagiat a tezei premierului Nicolae Ciucă a fost blocată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte. Mircea Dumitru, președinte interimar CNATDCU: “S-a cerut oprirea întregii analize până când dosarul va fi instrumentat și se va da o soluție la parchet”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Condițiile ce însoțesc reluarea școlii vor fi păstrate “o anumită perioadă de timp”: Dacă după 1-2 săptămâni cifrele sunt îmbucurătoare, putem să discutăm alte criterii mai permisive – ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila

“Aș recomanda tuturor să păstrăm regulile pe care le avem inclusiv pe școală o anumită perioadă de timp, măcar să avem o consecvență, o predictibilitate. Dacă constatăm după 7, 10…
Vezi articolul

Consiliul Legislativ desființează proiectul de Ordonanță de Urgență prin care Guvernul îi forțează pe profesori să accepte majorări salariale cu 585 de lei, avertizînd că OUG-ul Guvernului Ciucă este neconstituțional

Consiliul Legislativ a acordat aviz favorabil Ordonanței de Urgență pe care Guvernul Ciucă o aprobă astăzi cu forța, ordonanță respinsă de profesori. În aviz, însă, Consiliul Legislativ avertizează că articolul…
Vezi articolul