Premierul Marcel Ciolacu susține că rectorul Universității Ovidius din Constanța l-a întrebat ce profesor a fost coordonatorul disertației fiului său, student la aceeași universitate

Foto: INQUAM Photos - Octav Ganea

Premierul Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegerile prezidențiale 2024, a declarat miercuri seară la Antena 3 că rectorul Universității Ovidius din Constanța (UOC), Dan Iliescu, l-a întrebat despre coordonatorul lucrării de disertație a fiului său, Filip, care a terminat în acest an Facultatea de Medicină a aceleiași universități.

Prim-ministrul Ciolacu, candidatul PSD la alegerile prezidențiale care au loc luna viitoare, a vorbit despre interacțiunea cu rectorul de la Universitatea Ovidius (UOC) în emisiunea electorală Antena 3, fiind întrebat de ce nu și-a adus la dezbatere membri ai familiei ca să-l susțină, cum au făcut contracandidații intervievați în serile trecute.

O variantă ar fi fost să vină ca sprijin, pentru momentul dedicat apropiaților candidatului, fiul său, Andrei Filip Ciolacu, însă acesta, care a absolvit anul acesta Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța, se pregătește de concursul de intrare în rezidențiat de pe 17 noiembrie, susține Marcel Ciolacu.

„«Eu aș veni, dar tu știi că eu am examen…»”, a explicat prim-ministrul candidat la președinție că i-a răspuns fiul său la solicitarea de a veni în emisiune. Ciolacu a continuat: „Are rezidențiat pe 17 noiembrie. Dar mi-a promis că la următoarea [emisiune] o să vină. Am evitat întotdeauna să-mi expun familia. Am o familie normală, modestă”.

Rectorul de la Universitate de la Constanța mi-a zis «cu cine a terminat, cu cine a făcut proiectul, lucrarea, Filip?». Îmi pare rău, nu știu. «Cum nu știți?». Nici nu am îndrăznit să-l întreb, că mă repezea. E un copil care vrea să crească pe picioarele lui. Am un copil bun, nu mi se datorează mie, trebuie să recunosc, i se datorează soției”, a completat premierul PSD.

Rectorul Universității Ovidius din Constanța (UOC) este Dan Iliescu, ales pentru al doilea mandat în iunie 2024. Dan Iliescu este conferențiar universitar la Facultatea de Medicină a Universității Ovidius, facultate pe care a și condus-o, ca decan, din 2014 până în 2020, potrivit CV-ului său. Andrei Filip Ciolacu a absolvit Facultatea de Medicină de la Ovidius în septembrie 2024, potrivit presei locale (aici și aici).

Ciolacu, despre meditații: [Meditatorii] nu mi-au cerut nicio sumă

Ciolacu a fost întrebat în emisiunea de miercuri seară la Antena 3, direct sau tangențial, de mai multe ori, despre meditațiile sale la limba engleză și economie despre care a declarat că le susține la începutul lunii septembrie (sursa).

Prima dată, a spus că „ia meditații în fiecare zi”, susținând că are ceva de învățat de la toate persoanele cu care interacționează. El a dat exemplul rectorului SNSPA, Remus Pricopie, fost ministru al Educației (2012-2014) în guvernele Victor Ponta 2 și 3.

Jurnalistă Antena 3: Cum stați cu meditațiile la economie? Pentru că vă atacă contracandidații. Ați spus că luați meditații la economie.

Marcel Ciolacu: Eu iau meditații în fiecare zi. În toate domeniile. Eu, dacă mă văd cu domn profesor Pricopie aici, nu înseamnă că iau meditații stând de vorbă cu dânsul? Am ceva de învățat de la dânsul”.

Apoi, candidatul PSD la alegerile prezidențiale a menționat că nu plătește meditațiile la care participă. „Nici domnul Daea”, fost ministru al Agriculturii, nu i-a cerut bani pe „pregătire”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Actualul premier a povestit pe scurt despre o revelație a fostului șef al Agriculturii, Petre Daea, care a asociat o zi ploioasă cu faptul că „acum intră banii la fermieri în buzunar”.

Mihai Gâdea: Nu am înțeles cum era cu meditațiile, dacă era cu bon fiscal sau… Dvs. cum plătiți?

Marcel Ciolacu: Nu mi-au cerut nicio sumă. Nici domnul Daea, să știți.

Mihai Gâdea: Meditatorul dvs. să nu-și ia niște case…?

Marcel Ciolacu: Mă pricepeam mai mult la fotbal decât la agricultură, întrebați-l pe domnul Daea câte ore a stat cu mine să înțeleg. Ieșeam cu dânsul și zicea că plouă. Ziceam «mai plouă, domnul Daea». Zicea «nu, nu, acum intră banii la fermieri în buzunar»”.

Ciolacu, pus să-și silabisească în engleză numele de familie: „C-I-O… Haideți…”

Întrebat în engleză de jurnalistul român stabilit la Viena Alexandru Todericiu să-și spună numele de familie pe litere, în engleză, Ciolacu a avut un răspuns ezitant. A silabisit prima parte, „Cio-”, după care nu a mai continuat.

Mihai Gâdea: Rugămintea era să spuneți pe litere numele…

Marcel Ciolacu: Ca la școală.

Mihai Gâdea: Ca la școală, da.

Marcel Ciolacu: C [Si] – I [Ai] – O [Ou]… . Haideți… ”.

Ciolacu a comentat, întrebat de moderatorul Gâdea de nivelul lui actual de engleză și de ce nu comunică în această limbă atunci când îi este solicitat:

Exit mobile version