Într-o întâlnire cu premierul Nicolae Ciucă, ministrului Cercetării și Digitalizării, Florin Roman, i s-a solicitat să-și clarifice situația cu privire la lucrarea de disertație pentru care există dovezi publicate în presă că ar fi plagiat, au declarat surse guvernamentale. Ministrului i s-a solicitat să clarifice lucrurile într-un termen cât mai scurt, iar prin clarificare premierul s-ar fi referit la prezentarea demisiei de onoare, în caz contrar Roman urmând să fie remaniat, au mai precizat sursele citate.
Potrivit surselor, ministrul i-ar fi spus premierului că nu ar fi vorba despre un plagiat în lucrarea de disertație, ci de reproducerea unor definiții.
Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Florin Roman, și-a plagiat lucrarea de disertație la master, susținută la Facultatea de Psihologie a Universității Titu Maiorescu, în 2012, a scris săptămâna trecută Libertatea. Publicația a relatat că a primit de la ministru 10 pagini din lucrare, care sunt identice cu paginile dintr-un suport de curs din anul universitar 2007-2008 de la Universitatea Politehnică Timișoara, semnat de profesorul Constantin-Dan Dumitrescu.
Contactat de ziarul citat, ministrul a spus: “dacă asta e iar o altă mare problemă…” și a cerut “îngăduință” pentru că are de lucru la PNRR. Potrivit Libertatea, în cele 10 pagini de lucrare, masterandul Florin Roman, acum ministru, a preluat identic textul, figurile, chiar și erorile de redactare din lucrarea profesorului din Timișoara – detalii despre acest caz.
Ulterior, Roman a afirmat că respinge “acuzația nefondată de plagiat a unui suport de curs care nu a fost publicat ca lucrare științifică”.
Libertatea a scris că demnitarul i-a trimis cele 10 pagini după cum el însuși promisese, după ce a constatat că nu găsește lucrarea despre “Teoria sistemelor Informaționale”, pe care o menționase în CV. El a trimis paginile pentru a arăta că s-a ocupat serios de domeniul “teoriei sistemelor”. Potrivit publicației, pasaje din lucrarea de master, căutate pe Google, duc la o lucrare a profesorului Dumitrescu de la Universitatea Politehnica din Timișoara.
4 comments
Va reproduc o postare de pe Facebook, care arata situatia tarisoarei:
Valeriu Nicolae
Am scris repetat despre corupția, nepotismul și prostia incredibilă ale multor oameni numiți de Virgil Popescu, ministrul liberal al energiei, în poziții strategice. Domnia sa a declarat ieri referitor la cazul Stănescu că “nu trebuie să fii energetician ca să iei decizii în energie”. Are mare dreptate. La ANRE, director general este un nene care a terminat facultatea la 43 de ani și care câștiga 26 de lei pe zi în privat înainte de intra în UNPR. La 44 de ani a devenit director la Hidroserv și la 46 de ani era deja Președintele Consiliului de Administrație al Societății de Administrație a Participanților în Energie, deși avea doar 2 ani de experiență în domeniu. A făcut și masterat și doctorat și Colegiul Național de Apărare, în timp ce muncea din greu și a ajuns și lector la același Colegiu de Apărare. Soția a lucrat la preacinstitul Negoiță și acum tot în energie, la Hidroelectrica. Omul a fost executat silit de bancă, așa că e pustiu prin declarațiile de avere. Familia face lejer peste 200.000 de EUR de la stat, iar omul ne reprezintă în Consiliul Mondial al Energiei. Faptul că mârlăneții ăștia se oprișează pe noi este vina noastră. Că îi lăsăm. Nenea despre care scriu face acum cu minim 6000% mai mulți bani decât făcea în privat. Servicii secrete corupte, partide pline ochi de mafioți și un președinte catastrofal sunt consecința votului bazat pe “sentiment” și nu pe cercetare. Suntem câteva zeci de oameni care încercăm să punem la punct o bază de date care să facă imposibilă scuza că nu ați știut.
Lui Campeanu cand i se va cere asta?!
Nu mai acceptam a 4-a amanare deja suntem luati de fraieri. Daca mai ramanem in continuare cu salariul taiat vom face greva.
Iar profesorului, coordonator de lucrare ce i se solicita? Ca parca a zis ca a fost buna lucrarea …