Premierul Ciucă nu va fi prezent la întâlnirea cu sindicatele din Educație din această după-amiază / La discuții participă secretarul general al Guvernului și miniștrii Educației, Muncii, Finanțelor și Fondurilor Europene

1.705 vizualizări
Foto: gov.ro
Premierul Nicolae Ciucă a spus că nu va fi prezent la negocierile cu sindicatele care au loc în această după amiază la sediul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ și la care participă patru miniștri și secretarul general al Guvernului, din partea premierului. “Am dispus constituirea unei echipe ministeriale din care face parte ministrul Educației, ministrul Muncii, ministrul finanțelor și ministrul fondurilor europene, (sic!), iar din partea primului-ministru va participa secretarul general al Guvernului”, a spus premierul la începutul ședinței de Guvern. Amintim, Anton Hadăr, liderul Federației „Alma Mater”, a declarat la Radio România Actualități (RRA) că Marcel Ciolacu, ministrul Muncii și Ministrul de Finanțe au confirmat că vor veni la ședința sindicatelor din Educație, organizată miercuri.

Premierul Nicolae Ciucă a spus în deschiderea ședinței de Guvern că nu va participa la negocierile de miercuri după-amiază ce au loc de la ora 16 la sediul Federației Sindicatelor LIbere din Învățământ.

“În această după-amiază, pentru că nu vom finaliza ședința de Guvern până la ora începerii întâlnirii cu reprezentanții sindicatelor din Educație, am dispus constituirea unei echipe ministeriale din care face parte ministrul Educației, ministrul Muncii, ministrul Finanțelor și ministrul Fondurilor Europene (sic!), iar din partea primului-ministru va participa secretarul general al Guvernului. Sperăm ca în urma acestei întâlniri pe baza dialogului onest și echitabil, pe baza măsurilor reale pe care noi le propunem să avem o înțelegere”, a spus Ciucă în deschiderea ședinței de Guvern de miercuri.

Marian Neacșu este secretarul general al Guvernului.

Anterior, premierul Ciucă a declarat jurnaliștilor că „în această după-amiază o să avem o altă întâlnire” cu sindicatele, ceea ce înseamnă că ar putea să fie și acesta prezent. „Cred că împreună vom conveni asupra unei soluții”, a menționat prim-ministrul.

La întâlnirea sindicatelor din această după-amiază, unde participă mai mulți lideri din țară, a fost anunțat inițial și Marcel Ciolacu, liderul PSD, a spus Anton Hadăr, liderul Federației „Alma Mater”, la Radio România Actualități (RRA).

„În urma unor discuții pe care le-am avut aseară cu președintele PSD, cu domnul Marcel Ciolacu, am înțeles că o parte dintre cei invitați vor veni. Mai precis, domnia sa mi-a spus că speră să-i avem acolo, printre noi, pentru a dezbate problematica atât de complexă din momentul acesta din sistemul educațional, pe domnul Câciu, domnul Budăi, desigur, nu mi-a zis domnul Marcel Ciolacu despre doamna Deca, dar sunt convins că va veni, doar e ministrul Educației, domnul Marian Neacșu, secretarul general al Guvernului (…)”, a spus liderul sindical la RRA.

”Noi începem ședința la ora 16 și la ora 17 sunt invitați ministrul Educației, ministrul Muncii, ministrul de Finanțe și, bineînțeles, dl. prim-ministru și dl. Marcel Ciolacu”, spunea Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret.”

Citește și:
Anton Hadăr: Marcel Ciolacu și miniștrii Muncii și Finanțelor ne-au confirmat că vor fi la ședința de la sediul FSLI cu toți colegii noștri din sindicatele din țară / Despre Ligia Deca încă nu știu nimic

9 comments
  1. Asa va trebuie.

    Cand domnul Dragnea a zis in 2018 ca nu vor mai fi profesori in romania si a pus sa majoreze salariile voi ati tinut cu terfelistii si rezistii ca ala e hot.

    Nu a apucat sa majoreze lefurile decat la medici iar profesorii au ramas pe dinafara cu majorarile adica fara ele.

    1. Și care e problema? PSD e singurul care ne-a mărit mereu salariile, acesta e adevărul. Dar românul are memorie slabă! Puțin respect nu aveți?!

  2. Nu mai cereti bani ca se face inflatie si degeaba ii luati.

    Profesori nu sunt din cauza mizeriei din invatamant si ca unii sunt tinuti cu doar 16 ore.
    Ia sa urce norma, mai ales la cei cu performanta.

    Sa faca 20-25 ore pe saptamana nu 16 ore, cum sa nu fie criza de cadre cand pe cei existenti ii tii cu 16 ore pe saptamana.

    1. Vaaai ce destept esti. Inflatie este oricum si “se face” in continuare. Salariile ar trebui indexate anual cu rata inflatiei, ori in invatamant sunt aceleasi salarii din 2019, crescute cu doar 4%, cand inflatia din 2019 pana in 2023 e enorma, minim 30%.
      In rest aceleasi aiureli despre norma de PREDARE care nu este egala cu norma de lucru. Atat poti?

  3. are pensie speciala nesimtitul cum sa se deranjeze .rusine degeaba vorbim daca la vot nu -i articulam pe astia doi, nicu si marcel

  4. “din care face parte…” 🤦 poate “din care fac parte…” urmând o enumerare. 😂

  5. Nici Marcel nu vine la negocieri…Ce nesimțire… Trimit maimutoii..ca sa ne dea praful pe toba..Niște ordinari..Nu au treaba cu educația.. Absenți..cu desăvârșire Greva generala !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Plățile împrumuturilor studențești din SUA au fost amânate pentru încă patru luni. Joe Biden a acceptat să taie câte 10.000 de dolari din datoriile fiecărui student care a făcut împrumut pentru studii

Plățile federale ale împrumuturilor studențești din SUA vor fi amânate până la 31 ianuarie 2022, după cum a anunțat Departamentul Educației săptămâna trecută, potrivit publicației 19FortyFive. Cu toate acestea, departamentul…
Vezi articolul

Ministerul Educației cere 25 de milioane de lei pentru a acoperi cheltuieli în proiectul de reabilitare „Școli mai Sigure”, cu fonduri rambursabile – proiect / În caz contrar există riscul anulării acordului de împrumut

Ministerul Educației cere 25 de milioane de lei pentru programul de reabilitare a școlilor cu finanțare rambursabilă de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, potrivit unui proiect de HG, pus…
Vezi articolul

Mircea Miclea: Aș merge pe 1.000 de euro pentru un salariu de debutant. Atunci am putea să învingem inerția socială care te face să nu intri în sistemul de educație. Problema este alocarea de resurse pentru educație în general, nu numai pentru salarizare

„Dacă ar fi după mine, aș merge pe 1.000 euro pentru un salariu de debutant. Atunci am putea să învingem inerția socială care te face să nu intri în sistemul…
Vezi articolul

Foto: Profesorii au ieșit din nou în stradă. Sindicaliștii din Educație protestează astăzi în fața Guvernului și a sediilor PNL și PSD / La ce salarii ar fi trebuit să ajungă profesorii din 2020 și ce mărire primesc acum

Aproximativ 100 de profesori, membri în cele trei sindicate mari din Educație, au început protestul, joi dimineață, de la 10:00, în fața Guvernului. Aceștia se vor deplasa la 11:30 la…
Vezi articolul