Premierul Ciucă, acuzat de plagiat și care a blocat în instanță analiza asupra tezei sale de doctorat, despre rezultatele elevilor olimpici: Dau un nou suflu învățământului românesc și generațiilor de elevi care au nevoie de oameni care să le dovedească faptul că prin muncă și perseverență poți ajunge acolo unde îți dorești

467 de vizualizări
Foto: gov.ro
Mesaj al Premierului Nicolae Ciucă în contextul anunțurilor de la loturile olimpice școlare despre câștigarea a numeroase medalii de aur și argint. Șeful Executivului susține că „rezultatele lor remarcabile” „dau un nou suflu învățământului românesc și generațiilor de elevi care au nevoie de oameni care să le dovedească faptul că prin muncă și perseverență poți ajunge acolo unde îți dorești”.

Reamintim că pe 18 ianuarie 2022, jurnalista Emilia Șercan a publicat o investigație în PressOne, conform căreia teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă, susținut de Klaus Iohannis, include conținut plagiat în cel puțin 42 de pagini din totalul de 138. Conținutul din cel puțin 19 pagini a fost plagiat din alte două teze de doctorat susținute anterior la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” (UNAP), una dintre ele coordonată chiar de îndrumătorul premierului. Cu câteva excepții, porțiunile plagiate depistate au fost copiate din surse tipărite, care nu ar putea fi detectate cu un soft anti-plagiat, se arată în investigație.

Mesajul de azi al Premierului: „Tinerii noștri elevi continuă să ne aducă vești extraordinare!

Performanțelor obținute la Olimpiadele internaționale de Matematică, Fizică, Chimie se adaugă cele la Geografie, unde lotul român a obținut locul doi în Europa și a treia poziție la nivel mondial.

Îi felicit pe toți cei implicați – elevi, profesori și coordonatori! Rezultatele lor remarcabile dau un nou suflu învățământului românesc și generațiilor de elevi care au nevoie de oameni care să le dovedească faptul că prin muncă și perseverență poți ajunge acolo unde îți dorești”.

Nicolae Ciucă a obținut anularea, în instanță, a solicitărilor depuse la CNADTCU pentru virificarea suspiciunilor privind teza sa de doctorat, Consiliul din coordonarea Ministerului Educației care cercetează tezele de doctorat plagiate și care este singurul ce poate decide acordarea sau retragerea unui titlu de doctor.

G4Media a dezvăluit recent că dosarul în care premierul Nicolae Ciucă a solicitat anularea sesizărilor de plagiat din teza sa de doctorat a fost ”direcționat” spre un anumit complet, condus de un judecător care s-a pensionat imediat după ce a anulat sesizările de plagiat.

Unul dintre motivele pentru care un judecător a suspendat analiza doctoratului premierului Ciucă a fost ”nevoia de stabilitate în conducerea executivă a statului”, scrie G4Media.ro


4 comments
  1. Și dacă copiezi de la alții ,ajungi și mai departe! Asta înțeleg elevii din ce se întâmpla in România.

  2. Invatamantul este un dezastru la tara. Un dezastru pentru copiii cu CES.

    Bravo olimpicilor, dar ei nu dau nici un suflu invatamantului. Eventual pot fi un exemplu pentru Maciuca si alt plagiatori.

    Ce face Maciuca Plagiatorul pentru restul copiilor, 99,99%, care nu au sanse sa ajunga pe la olimpiade?

  3. Plagiatorul ăsta, are curaj să îi laude pe copiii care chiar au muncit ani de zile, pe bune și nu au copiat, așa cum a făcut el? Nu îi este rușine să facă un fel de campanie politică și să se laude că a făcut ceva pentru educație și pentru copii, când de fapt nu a făcut nimic? Scârbă îmi este că sunt româncă 🤢🤮

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

„Rotirea elevilor în bănci” cel puțin o dată pe modul – măsură propusă în proiectul de metodologie pentru prevenirea şi combaterea segregării şcolare / Elevii din grupurilor vulnerabile nu vor fi așezați în ultimele două bănci

Ministerul Educației a lansat în consultare publică proiectul de metodologie pentru monitorizarea, identificarea, evaluarea, prevenirea şi combaterea segregării şcolare în învăţământul preuniversitar. Printre măsurile recomandate este și rotirea periodică a…
Vezi articolul