Premierul Cîțu: Putem discuta despre revenirea tuturor elevilor la școală după vaccinarea integrală a personalului din învățământ

4.862 de vizualizări
Foto: gov.ro
“Putem discuta despre revenirea tuturor elevilor la școală după vaccinarea integrală a personalului din învățământ”, a declarat premierul Cîțu, la finalul ședinței de guvern de astăzi, 5 mai 2021. Rezerva premierului cu privire la redeschiderea școlilor, în condițiile în care mii de copii nu au venit fizic la școală nici măcar o zi în acest an școlar, este exprimată în aceeași zi în care șeful Executivului a anunțat că propune ca de la 1 iunie să poată fi organizate în România evenimente private și evenimente publice, cu persoane vaccinate.

Despre revenirea la școală a tuturor elevilor, indiferent de scenariul în care se află localitatea, a vorbit public și președintele Klaus Iohannis. “Toți copiii se reîntorc în clase” va fi primul efect al revenirii la normalitate prin vaccinare, anunța pe 23 aprilie 2021 șeful statului. A fost pentru prima dată când președintele a indicat un beneficiu al vaccinării legat de Educație.

Cele mai importante declarații ale premierului Florin Cîțu, referitor la educație, după ședința de guvern din 5 mai 2021:
  • Reporter: Spunea ministrul Educației că ar fi posibil ca peste 2 săptămâni să se întoarcă toți copiii la școală. În ce condiții s-ar putea întâmpla asta?
  • Premierul Florin Cîțu: Nu știu, nu am discutat cu domnul ministru care sunt condițiile, dar acolo este o discuție între Ministerul Sănătății și Ministerul Educației. Dar eu cred că e important să avem tot personalul din sistemul de învățământ vaccinat ca să reducem riscul de răspândire al virusului și după aceea putem să discutăm.
  • Reporter: De ce s-a ajuns la această reducere la PNRR la Educație și pe ce alte capitole mai putem vedea reduceri de finanțare?
  • Cîțu: Îmi place cum scoateți așa câte un capitol din PNRR și vă uitați la el. PNRR-ul inițial, cel cu care am plecat la Bruxelles, avea 42 de miliarde, acesta are 29 de miliarde. La toate capitolele au fost reduse sumele și nu au fost reduse aleatoriu, au fost reduse în funcție de feedback-ul pe care l-am primit de la Comisie, referitor la proiectele care erau în acel PNRR. O parte dintre ele le-am transferat pe alte finanțări, fonduri europene, pe buget, nu pentru că nu erau proiecte bune, toate-s proiecte bune, unele dintre ele nu erau în faza în care puteau să fie terminate până în 2026 și atunci nu avea rost să le punem în PNRR, le punem în altă finanțare, dar proiectele rămân. Așa și cu aceste proiecte, dacă au fost scoase de la Educație, proiectele rămân, sunt proiecte importante și vor fi finanțate ori de la buget, ori prin fonduri europene.
Informații de background

În urmă cu doar o zi, ministrul Educației anunța că ar putea realiza peste două săptămâni „o fotografie de moment” în urma căreia să înainteze propunerea de întoarcere la școală a tuturor elevilor înainte de încheierea crizei sanitare.

„Înainte de a încheia criza sanitară, vom putea înainta o propunere să se analizeze revenirea la școală a tuturor elevilor. Nu Ministerul Educației e în măsură să se pronunțe. E posibil peste două săptămâni să realizăm o fotografie de moment și să înaintăm o astfel de propunere. Care să-i vizeze pe cei din clasele V, VI, VII și a IX-a, a X-a și a XI-a”, a declarat Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu la Hotnews Live.

Citește și:
“Toți copiii se reîntorc în clase”, primul efect, din cele patru enumerate de Președintele Klaus Iohannis, al revenirii la normalitate prin vaccinare
Ministrul Educației: E posibil peste două săptămâni să realizăm o fotografie de moment și să înaintăm o propunere de revenire la școală a tuturor elevilor

3 comments
  1. Si copiii? Ei nu se imbolnavesc? Nu duc virusul acasa? Ce folos daca sr fi toti profesorii vaccinati?

    1. Foarte corect copiii nu se îmbolnăvește și aduce acasă virus? Chiar dacă profesorii se vaccineaza?

  2. Nu va fi nici o categorie profesionala vacinata 100%, parca sunt batuti in cap. Unii nu vor, altii au recomandare de la medic sa nu faca vacinul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

”Părinții și profesorii mei au publicat informații despre mine pe internet fără să mă întrebe”. Fenomenul ”sharenting” și efectele lui pentru copiii de 9-17 ani – STUDIU

Aproape 3 din zece copii declară că părinții au publicat informații despre ei pe internet fără să îi întrebe în prealabil dacă sunt de acord cu acest lucru. 17% declară că profesorii au făcut…
Vezi articolul

Guvernul a decis majorarea costurilor standard per elev, preșcolar și antepreșcolar pentru 2022. Purtătorul de cuvânt al Executivului: Ceea ce am prezentat astăzi include o formulă de calcul care acoperă perspectiva de creștere salarială

Guvernul a aprobat, joi, majorarea costurilor standard per antepreşcolar/ preşcolar/ elev pentru anul 2022, valoarea coeficientului 1 pentru cheltuielile salariale ajungând la 6.386 lei, iar cel pentru cheltuielile materiale la…
Vezi articolul

Evaluare Națională 2024. Părinții elevilor cu cerințe educaționale speciale au termen până la care pot depune cererea pentru adaptarea condițiilor de examen

Părinții elevilor cu cerințe educaționale speciale, CES, trebuie să depună o cerere la secretariatul școlii, însoțită de documente justificative, pentru adaptarea condițiilor la simularea pentru Evaluarea Națională 2024 și/sau Evaluarea…
Vezi articolul

Uniunea Națională a Studenților din România: Situația absurdă în care studenții nu mai au reducere la tarifele de transport se datorează incompetenței Ministerului Educației / CFR Călători a ales să încalce legea

„Situația absurdă, în care beneficiile de 50% au fost eliminate, se datorează incompetenței evidente a Ministerului Educației – România de a redacta la timp un proiect de Hotărâre de Guvern…
Vezi articolul