Premierul Cîțu dă asigurări că problemele privind finanțarea decontării navetei elevilor vor fi rezolvate la rectificarea bugetară

172 de vizualizări
Florin Cîțu / Foto: gov.ro
Premierul Florin Cîţu a dat asigurări joi, la Constanţa, că orice probleme privind finanţarea decontării navetei elevilor vor fi rezolvate odată cu rectificarea bugetară, scrie G4Media.ro.

“Ordonanţa pe care noi am dat-o acum o lună şi ceva ar fi trebuit să corecteze problema şi la rectificare ar trebui să avem cadrul legal. Mă voi asigura că la rectificarea bugetară există cadrul legal ca cei de la Consiliul Judeţean să ofere gratuitatea şi apoi să deconteze de la buget aceste cheltuieli”, a declarat Cîţu în cadrul unei conferinţe de presă.

El a adăugat că sunt resurse pentru acoperirea acestor cheltuieli.

„Există şi în acest moment navetă care este decontată de la buget, se pare că există o problemă de interpretare în ceea ce priveşte gratuitatea. Dar la navetă există, au fost alocate 100 de milioane de lei de la începutul anului, nu au fost cheltuiţi decât, cred, 10-11 milioane de lei, şcoala a fost online, dar ne asigurăm că şi partea aceasta o să fie alocată. Deci banii sunt în buget, nu este o problemă. Ca mod de lucru, eu aş vedea Consiliul Judeţean să plătească întâi factura şi apoi să fie decontată de la bugetul de stat”, a precizat premierul.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Înființarea unui Departament pentru implementarea proiectului România educată, în discuții la Ministerul Educației. Liliana Romaniuc, noul consilier al lui Sorin Cîmpeanu: Probabil voi fi implicată în noul departament, având în vedere că am lucrat în cadrul proiectului

Liliana Romaniuc este noul consilier al ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu. Potrivit surselor Edupedu.ro, la Ministerul Educației este în discuții înființarea unui nou departament, care să se ocupe de “implementarea proiectului…
Vezi articolul

OFICIAL Din anul școlar 2024-2025, elevii de clasa a XII-a vor putea studia disciplina opțională „Istoria Revoluției din 1989 și a schimbării de regim din România”. Portofolii individuale sau pe grupe, ateliere de lucru, dezbateri, printre activități

Din anul școlar 2024-2025, elevii de clasa a XII-a vor putea studia disciplina opțională „Istoria Revoluției din 1989 și a schimbării de regim din România”. Programa disciplinei a fost aprobată…
Vezi articolul

Profesorii reacționează la „măsurile iresponsabile” propuse de minister în proiectele de ROFUIP și Statutul Elevului: dublarea absențelor pentru un punct la purtare „ar trebui retrasă imediat”, iar „sălile de izolare riscă să devină un refugiu confortabil pentru turbulenți” / Avertisment: „elevii reprezentanți abuzează de drepturi și își construiesc un regim școlar preferențial nejustificat”

Profesorii de la Colegiul Național „Matei Basarab” din București au transmis Ministerului Educației un set de observații și propuneri detaliate cu privire la modificările propuse pentru Statutul Elevului și Regulamentul…
Vezi articolul

Sindicatele, elevii şi părinţii cer Preşedintelui, Guvernului şi Parlamentului asigurarea resurselor financiare pentru achiziționarea echipamentelor necesare elevilor şi profesorilor pentru învăţământ online

Autorităţile trebuie să asigure “resursele financiare pentru achiziționarea echipamentelor necesare elevilor şi profesorilor pentru învăţământ online”, scriu semnatarii scrisorii deschise, reuniţi în premieră în mod oficial, pentru o solicitare de…
Vezi articolul