Premierul Ciolacu l-a numit consilier onorific pentru educație și cercetare pe Horia Iovu, profesor de la Politehnica București, care se afla la conducerea CNADTCU în momentul în care forul a încercat amnistierea plagiatorilor “vechi”

9.122 de vizualizări
Horia Iovu / Foto: chimie.upb.ro
Premierul Marcel Ciolacu are un nou consilier onorific în domeniile educației și cercetării: Horia Iovu, profesor la Politehnica din București, potrivit unei decizii publicate joi în Monitorul Oficial. În urmă cu cinci ani, Iovu se afla interimar la conducerea CNATDCU, for responsabil cu verificarea plagiatelor și care, în acel moment, a pus problema amnistierii plagiatelor “vechi”.

În urmă cu un deceniu, el făcea parte și din Consiliul Național de Etică, instituție care susținea că nu se poate aprecia că Victor Ponta, premierul de atunci, a plagiat în lucrarea de doctorat.

  • Potrivit deciziei premierului Ciolacu de numire a lui Horia Iovu în postul de consilier onorific, activitatea acestuia este neremunerată.

Horia Iovu este Profesor specializat în domeniul chimiei și al științei materialelor la Universitatea Politehnica (în prezent Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București). A fost decan al Facultății de Chimie Aplicată și Știința Materialelor (2004-2012) și, apoi, director al Consiliului de Studii Universitare de Doctorat, potrivit CV-ului său.

Între 2018-2020 a fost vicepreședinte al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), după cum se menționează în CV.

În noiembrie 2018, Edupedu.ro scria, citându-l pe Horia Iovu în calitate de președinte interimar al CNATDCU, despre dorința de atunci a acestei instituții de a acorda o amnistie pentru plagiate în doctoratele “vechi” – doctoratele obținute cu mai mult de 10 sau de 20 de ani înainte, pentru care să nu se mai facă verificări de plagiat. El era citat, atunci, spunând că le-a cerut membrilor din Consiliul General al instituției să vină “cu niște propuneri, dacă putem să luăm o astfel de hotărâre, până la ce dată (forul mai poate analiza plagiatele – n.red.). Și au început să zică: unii până în 10 ani, alții după ’90, alții după momentul în care s-au redactat electronic, șamd”.

Tot atunci, Edupedu.ro nota că Horia Iovu a fost membru în 2012 în Consiliul Național de Etică din subordinea Ministerului Educatiei, prima instituție care a decis că Ponta nu ar fi plagiat în lucrarea de doctorat (detalii).

Citește și:
Amnistie pe plagiate – Doctoratele mai vechi de 10 sau 20 ani să nu mai fie verificate de plagiat, propune CNATDCU
Universitatea Politehnica din București domină managementul învățământului superior din România: reprezentanții săi – prezenți la vârful tuturor organismelor centrale cu decizie administrativă sau financiară în domeniu

3 comments
  1. In plus, nu putem evita a lua in considerare si un scenariu innecat in ridicol: nu cumva este o prima miscare a premierului inspre indeplinirea promisiunii facute in “spatiul politic” de a ne pricopsi si cu un doctorat cat de curand ? De urmarit ! Nu ca ar avea neaparata nevoie de o astfel de miscare subtila, dar e mai bine sa fii asigurat “din toate partile”.

  2. Slugile așteaptă în liniile din spate până la vine și lor rândul pe scaunele din fata la butoanele din fata .Ciolacu acum zeci de ani nu cara servieta și dădea la vâsle in barca cu Haisam și Dragnea.Gata,acum a ajuns prim hotul ,prim mincinosul ,prim ticălosul ,României.

  3. Ce alta dovada mai clara putem primi ca guvernantii nu pot decat sa protejeze pe hotii intelectuali, inclusiv plagiatorii ? De ce ar fi altfel, cata vreme multi din cei care constituie “stalpii” puterii politice in guvern, in parlament si in teritoriu au poftit titluri academice, dar nu le-au putut obtine decat prin plagiat ? In aceste conditii ar trebui sa intervina, energic, “mutu’ de la Cotroceni” – intaiul dascal al tarii – dar si aici avem o problema: el n-a avut niciodata ambitia sa munceasca (cinstit, nemteste) pt a obtine un doctorat – si nu ar fi fost greu sa realizeze asta la UBB-Cluj-Napoca unui absolvent “fleissig = harnic”, adept al principiului lucrului bine facut – dar pe el l-au interesat casele, adica acumularea de avere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

ULTIMA ORĂ Modele de subiecte pentru Definitivat 2024, publicate de Ministerul Educației – descarcă documentele pentru peste 100 discipline școlare / Proba scrisă are loc pe 24 iulie 2024

Modelele de subiecte pentru examenul național de definitivare în învățământ 2024, pentru profesorii de gimnaziu și liceu, au fost publicate de Ministerul Educației prin Centrul Național de Politici în Evaluare.…
Vezi articolul

BREAKING Toți elevii din București, Cluj și din celelalte localități în scenariu galben se reîntorc fizic la clase a doua zi după intrarea în verde. Cîmpeanu: Se va da posibilitatea actualizării scenariului de funcționare începând cu ziua următoare zilei în care rata de infectare a coborât sub 1 la mie

Toți elevii din București, din Cluj și din celelalte localități aflate acum în scenariul galben se reîntorc fizic la clase începând din a doua zi după intrarea în verde, prin…
Vezi articolul