Preînscriere online pentru admiterea la studii de licență și master la Facultatea de Științe Politice a Universității din București

729 de vizualizări
Foto: © Gicamatescu | Dreamstime.com
Elevii de clasa a XII-a și studenții în ani terminali care își doresc să continue studiile la Facultatea de Științe Politice a UB se pot preînscrie online pentru admiterea la studii universitare de licență și master. Etapa de preînscriere a fost deschisă luni, 15 februarie 2021 și se va încheia sâmbătă, 15 mai 2021, a anunțat Universitatea din București într-un comunicat de presă.

Pentru preînscriere, viitorii studenți și masteranzi trebuie să depună online o scrisoare de intenție de aproximativ 500 de cuvinte, redactată în limba programului de studiu ales (română, engleză sau franceză) care să reflecte interesul pentru domeniul de studii, precum și adecvarea proiectului intelectual la profilul FSPUB. 

În cazul în care un candidat se înscrie la mai multe programe de studii, va trebui să redacteze câte o scrisoare pentru fiecare dintre acestea, în limba de funcționare a programului de studiu. Pe lângă scrisoarea de intenție, candidații trebuie să completeze formularul disponibil aici și să anexeze, în funcție de specificul ciclului pentru care aplică (licență sau master), documentele menționate aici, la secțiunea Dosarul de concurs.

De asemenea, pentru a veni în întâmpinarea interesului candidaților la admitere, Facultatea de Științe Politice a Universității din București le pune la dispoziție pe site-ul propriu, www.fspub.unibuc.ro/admitere, informații detaliate despre procedura de preînscriere, precum și despre programele de studii oferite, numărul de locuri sau oportunitățile vieții de student la FSPUB.

Nu în ultimul rând, membrii Facultății de Științe Politice a Universității din București desfășoară, în perioada 15 februarie – 15 mai 2021, campanii online de informare în licee. Informații despre modalitatea de înscriere a liceelor în campania de informare pot fi solicitate de persoanele interesate la adresa de mail cristian.preda@unibuc.ro.

Înființată în anul 1991, Facultatea de Științe Politice a Universității din București propune studenților cursuri în limba română, engleză și franceză, susținute de cadre didactice cu o bună reputație națională și internațională și cu studii în universități prestigioase din Franța, Belgia, Statele Unite ale Americii, Ungaria, Italia și România.

Astfel, un viitor student poate opta pentru programul de Științe Politice, disponibil în română, engleză și franceză, pentru programul de Relații Internaționale și Studii Europene, disponibil în limba engleză sau pentru cel de Studii de Securitate, limba română ca limbă de predare.

Pentru masteranzi, Facultatea de Științe Politice a Universității din București pune la dispoziție două programe în limba engleză, Comparative politics și, respectiv, International Public Affairs, programul în franceză Politique en Europe, organizat împreună cu École des hautes études en sciences sociales Paris (EHESS Paris) și trei programe de master în română: Studii Europene, Politica Egalității de Șanse și Relații Internaționale.

Actualmente, trei din cei patru secretari de stat din Ministerul de Externe sunt absolvenți ai FSPUB. Foștii studenți au ocupat numeroase alte demnități publice: unii au devenit miniștri sau deputați europeni, alții sunt ambasadori ori funcționari în instituțiile europene – la Parlament, la Comisie sau la Consiliul UE –, unii au îmbrățișat angajarea civică – în ONG-uri sau fundații –, alții lucrează în presă ori în corporații, în primării sau agenții ale statului, în importante universități sau centre de cercetare din lume.

Universitatea din București va comunica în mod constant informații cu privire la admiterea din această sesiune pe website-ul dedicat admiterii: www.admitere.unibuc.ro și pe conturile de Facebook, Instagram și YouTube


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

În concursul de directori “li se face vânt unora pregătiți și corecți, pentru a menține interimar, pe funcții, oameni care nu pot trece nici măcar examenul scris” / Situația e posibilă în urma unor schimbări în metodologie – senatorul Ștefan Pălărie

Din metodologia actuală pentru posturile de directori de școli au dispărut prevederi care existau în metodologia din 2016, ce prevedea că, în funcțiile rămase vacante, nu pot fi numite, între…
Vezi articolul

Numărul total al studenților din România – din nou în scădere, după doi ani de creștere /  Mai mulți absolvenți în 2021 decât în anul anterior, dar o bună parte termină studiile în domenii unde universitățile locale au prezență slabă sau nu au deloc în rankinguri internaționale

Numărul studenților din România a scăzut din nou în ultimul an universitar, după doi ani de creștere, potrivit datelor publicate recent de Institutul Național de Statistică. Acestea arată că scăderea…
Vezi articolul

Rezultatele discuției dintre sindicatele profesorilor și premierul Ciolacu, după ce Guvernul le-a mințit că legea salarizării va fi gata pe 15 iulie și pe 1 septembrie depusă în Parlament: Salariile din Educație vor fi majorate de la 1 ianuarie 2024

Liderii sindicatelor din Educație au avut o întâlnire luni, la ora 14.15, la Guvern, cu premierul Ciolacu pentru a discuta pe tema proiectului Legii salarizării unitare. Înainte de a intra…
Vezi articolul