Pregătiri pentru noul an școlar, cu două săptămâni înainte. Școlile din județul Sibiu, întrebate de inspectoratul școlar dacă au canalizare, microbuze, table interactive și manuale comandate

2.248 de vizualizări
Postlicealele Ministerului de Interne
Foto: Pixabay.com
Școlile din județul Sibiu trebuie să completeze un chestionar pentru începutul de an școlar în care să declare dacă au legături la canalizare, microbuze școlare, table interactive, dar și dacă au comandat manualele școlare necesare, după cum se arată într-un anunț al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Sibiu. Datele ar urma să fie folosite pentru un raport care să fie discutat de Prefectură luni, 21 august, conform informării ISJ Sibiu.

Anunțul inspectoratului școlar vine cu două săptămâni înainte de începutul anului școlar 2023-2024 când profesorii și directorii de școli reiau activitatea și pregătesc școlile pentru cursurile care încep pe 11 septembrie. Informarea este postată luni, 21 august, și potrivit acesteia data limită de completare a formularului este tot luni, 21 august, până la ora 12:00.

„Vă rog să completați formularul atașat mai aici necesar pentru raportul ce trebuie prezentat în cadrul ședinței Prefecturii Sibiu, cu tema „Stadiul de pregătire al unităților de învățământ pentru începutul anului școlar 2023 – 2024”. Data limită: 21.08.2023 (luni)”, scrie un inspector școlar pe site-ul instituției.

Câteva întrebări din chestionarul care trebuie completat de serviciile secretariat ale școlilor sunt legate de autorizațiile sanitare și de securitate al incendiu, dacă școlile le au sau nu, dacă au toalete în școală, în curte sau toalete de tip ecologic și dacă sunt conectate la canalizare.

Alte întrebări sunt legate de securitatea elevilor – dacă școlile au camere de supravegheat, pază sau împrejmuire cu gard. Unitățile de învățământ trebuie să bifeze și dacă au comandat manualele necesare în anul școlar 2023-2024, dacă nu, dacă le-au primit sau nu este cazul.

Foto: captură – chestionar

Secretariatele școlilor din Sibiu trebuie să transmită și date despre numărul de antepreșcolari (copii de creșă), preșcolari (copiii din grădinițe), elevi în Clasa Pregătitoare și elevi în clasa a IX-a la liceu, dar și în învățământul profesional.

Foto: captură – formular

Spre finalul chestionarului, școlile sunt întrebate dacă demarează lucrări de reparații, să completeze o dată estimativă la care acestea ar fi gata, să spună dacă au microbuze școlare, dacă nu sau dacă „nu, dar ar fi cazul” și să precizeze dacă sunt dotate cu mobilier sau instrumente interactive prin PNRR, întrebare la care pot răspunde cu „da”, „nu” sau „nu este cazul”.

Calendarele anului școlar pentru fiecare județ în parte au fost publicate într-un articol de Edupedu.ro – le puteți descărca și imprima de aici.

Au mai rămas trei săptămâni până începe școala pentru elevi și profesori. Primul modul durează până pe 27 octombrie. Citește despre modificările pe legea educației în învățământul preuniversitar și noutățile pentru elevii din clasele a V-a și a VII-a.

Citește și:
Harta vacanțelor de schi din februarie 2024 a fost publicată de Ministerul Educației. A treia săptămână din lună, aleasă în cele mai multe județe

2 comments
  1. Dar nu era ceva normal să cunoască situația din județ, aici se vede ineficiența inspectoratelor din țară, constituite pe criterii politice și nu administrative, care de regulă taie frunze la căini și au grijă de turma de votanți să fie bine informate pentru următoarele alegeri .Restul e cancan.

  2. Îi întreabă acum, rezultatele sunt calculate în decembrie, trece bugetul fără prevederi financiare, la anul în august întreabă din nou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Copiii români din Marea Britanie

UPDATE Din toamnă, copiii români din Marea Britanie vor putea învăța din nou limba română, cultură și civilizație românească, cu profesori români stabiliți în Regat / Comunitățile de români pot cere școlilor și grădinițelor predarea cursului

Cursul de Limbă, Cultură și Civilizație Românească (LCCR) va fi predat din nou în școlile și grădinițele din Regatul Unit, anunță Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și…
Vezi articolul

Șeful sindicatului USLIP Iași „rupe” prietenia cu fostul sindicalist Liviu Pop: De unde vor apărea cele 60.000 de locuri de muncă? Profesorii disponibilizați se vor transforma în bucătari și personal de servire?

Într-un mesaj cu puternic caracter personal, liderul sindicatului USLIP Iași, Laviuniu Lăcustă, îi reproșează ”fostului” său „prieten și coleg de luptă sindicală”, senatorul PSD, Liviu Marian Pop, faptul că 40.000…
Vezi articolul

Măriuca Talpeș: Noi susținem greva profesorilor și e bine că se întâmplă, e o grevă a noastră, ca societate / Mingea este la puterea politică, clar. Și are soluții. Numai să dorească și să înțeleagă că educația este un pilon al societății, nu o Cenușăreasă, nu o masă de profesori care ne deranjează și de care trebuie să scăpăm. Nu! Ei ne educă copiii, ei duc țara înainte – acești profesori

Coordonatoarea pilonului Educație din Coaliția pentru Dezvoltarea României, Măriuca Talpeș, a declarat într-un interviu pentru Edupedu.ro că susține greva profesorilor și consideră că aceasta este „o grevă a noastră, ca…
Vezi articolul