Pregătire gratuită pentru profesorii care dau Titularizarea si Definitivatul în 2024, organizată de Casa Corpului Didactic și Inspectoratul Școlar Bihor

16.117 vizualizări
Profesorii care vor să susțină concursul de Titularizare 2024 sau examenul de definitivare în învățământ pot participa gratuit la cursuri de pregătire organizate de Casa Corpului Didactic Bihor și Inspectoratul Școlar Județean Bihor. 

„Organizăm aceste cursuri pentru profesori de cel puțin 5 ani și pentru a ajunge la cât mai mulți colegi, am oferit această posibilitate de a le parcurge și online, acolo unde se poate, dar aici depinde foarte mult de disciplină. 

Cursurile sunt gratuite, deci nu trebuie să plătească, sunt online, nici nu trebuie să se deplaseze și dacă putem să-i ajutăm pe colegi, să contribuim la creșterea calității resursei umane, nu văd de ce să nu o facem”, a declarat pentru Edupedu.ro Alin-Serafim Ștefănuț, directorului CCD Bihor.  

Înscrierile se fac online pe site-ul Casei Corpului Didactic Bihor.

Competențe vizate pentru Titularizare și Definitivat:

• planificarea conținutului disciplinei în conformitate cu programa școlară;

• elaborarea unor proiecte didactice actualizate;

• însușirea metodelor și instrumentelor moderne de evaluare utilizate în practica școlară;

• formarea unor deprinderi de muncă eficiente specifice specialității;

• dobândirea abilității de a proiecta și desfășura activități integrate.

Modulele tematice

Modulul I: Programa școlară și importanța ei în planificarea conținutului disciplinei

Modulul II: Elemente de specialitate

Modulul III: Elemente de metodică 

Informații despre cursuri:

Pregătirea cadrelor didactice în vederea susținerii examenului național de definitivare în învățământ

Pregătirea cadrelor didactice în vederea susținerii concursului național de ocupare a posturilor vacante 

Orarul și tematica cursurilor pentru profesori

Grafic curs avizat Pregătirea cadrelor didactice în vederea susținerii examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2024.

Grafic curs avizat Pregătirea cadrelor didactice în vederea susținerii concursului național de ocupare a posturilor vacante/rezervate din învățământul preuniversitar, sesiunea 2024.


11 comments
  1. Cred ca mai lipseste un curs, probabil cel mai important. Cursul de smecherie, care sa le explice cadrelor didactice cum se titularizeaza unii cu note mai mici in fata celor cu note mai mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Nereguli la admiterea 2024 la Arhitectură, la Universitatea Ion Mincu din București. Rezultatele au fost publicate din nou marți, 23 iulie, după erori informatice la preluarea notelor – UPDATE / Zeci de părinți protestează

Rezultatele admiterii 2024 la Arhitectură, de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” (UAUIM) din București, vor fi republicate marți, 23 iulie, până la ora 10:00, anunță instituția într-un…
Vezi articolul

OFICIAL Este interzis ca elevii și profesorii să strângă fonduri pentru activități din „Săptămâna verde”, dar părinții o pot face printr-o asociație cu personalitate juridică. Fiecare școală stabilește o echipă de coordonare a programului și un profesor responsabil de mediu / Model de raportare a activităților pentru școli

Metodologia de organizare a programului „Săptămâna verde” a fost publicată în Monitorul Oficial. Părinții pot contribui financiar prin asociația de părinți, dar este interzis ca elevii și profesorii să strângă…
Vezi articolul
Deschiderea școlilor

O petiție pentru deschiderea școlilor și grădinițelor a strâns peste 15 mii de semnături. Inițiatorii susțin că “elevii au dreptul şi merită acces real şi egal la educaţie. Credem că o „Românie educată” nu se poate construi cu învăţământ online prelungit la nesfârşit”

„Solicităm deschiderea şcolilor şi grădinţelor în condiţii de siguranţă sanitară. Elevii au dreptul şi merită acces real şi egal la educaţie, în condiţii sigure din punct de vedere sanitar”, susțin…
Vezi articolul

Întoarcerea studenților din străinătate nu ține de un credit populist, ci de ce se întâmplă aici. Oamenii vor un sistem de sănătate solid, un sistem de educație echitabil și performant, servicii publice prompte – Mădălin Bunoiu, prorector al Universității de Vest din Timișoara

Mădălin Bunoiu, prorectorul Universității de Vest din Timișoara, critică dur inițiativa anunțată de consilierul de stat Mara Mareş ca studiile tinerilor români care vor să învețe în străinătate să fie…
Vezi articolul