Prefectul din Covasna: Îi îndemn pe tineri să meargă să se înscrie la facultate, chiar dacă acum unii cred că nu o să le folosească acele diplome la nimic

177 de vizualizări
Pregătire gratuită la istorie
Foto: Facebook.com / Facultatea de Istorie
Prefectul din Covasna, Raduly Istvan, îi îndeamnă pe absolvenţii de liceu care au luat examenul de Bacalaureat să se înscrie la facultate, menţionând că numai în judeţ au la dispoziţie două instituții de învăţământ superior, relatează Agerpres.

Acesta a declarat că fiecare şcoală absolvită dezvoltă personalitatea şi contribuie la o viziune mai bună şi mai completă asupra vieţii, iar, contrar unor percepţii publice, o diplomă contează chiar şi din punct de vedere financiar.

Eu aş dori să îi  încurajez pe tinerii care au terminat liceul să se înscrie la o facultate. Avem această posibilitate în judeţul Covasna, să avem chiar două universităţi – Universitatea Babeş-Bolyai, cu mai multe facultăţi, cum ar fi Facultatea de Economie şi Gestiunea Afacerilor, Ştiinţele Mediului şi Administraţie Publică, iar pe lângă aceasta mai avem un program de studii la Universitatea Sapientia, de Agricultură şi Silvicultură. (…) Eu vreau să vă spun că e mare păcat ca să nu urmeze studii superioare aceşti tineri (…) – chiar dacă acum unii cred că nu o să le folosească acele diplome la nimic, pentru că este mai uşor să te duci să culegi căpşuni în Occident. (…) Îi îndemn pe toţi tinerii să meargă să se înscrie la facultate. Dacă vor să meargă la Bucureşti, la Iaşi, la Cluj, unde vor ei, dar dacă nu îşi permit din punct de vedere financiar au aici, acasă, în judeţ posibilitatea să se înscrie, pentru că nu putem altfel să ne dezvoltăm decât cu oameni pregătiţi, cu oameni cu studii şi care se implică în viaţa publică“, a fost mesajul prefectului Raduly Istvan.

În judeţul Covasna, rata de promovare la prima sesiune a Bacalaureatului a fost de 61,72%, faţă de 60,89% cât a fost în sesiunea similară din anul precedent, cele mai bune rezultate fiind obţinute de elevii de la liceele teoretice, unde rata de promovare a fost de 78,74%, scrie Agerpres.

La filiera vocaţională rata a fost de 50,59%, în timp ce la liceele tehnologice s-a situat la doar 23,32%.

Promovarea în rândul elevilor înscrişi la secţia română a fost de 75,94%, în timp ce la secţia maghiară a fost de 55,92%, diferenţa fiind făcută în cea mai mare parte de notele la Limba română.

Peste 430 de absolvenţi de liceu din judeţul Covasna care au susţinut examenul de Bacalaureat au depus contestaţii, mai mult de jumătate dintre aceştia solicitând reevaluarea lucrărilor la proba de Limba şi literatura română.

Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna, din totalul celor 434 de contestaţii, 225 au fost depuse la Limba română, 103 la Matematică şi Istorie, 68 la proba la alegere şi 38 la Limba maghiară.

Foto: Facebook.com / Facultatea de Istorie


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Rectorul Universității Tehnice din Iași, Dan Cașcaval, ales președinte pentru Europa Centrală și Orientală a Agenției Universitare a Francofoniei, condusă de Sorin Cîmpeanu

Dan Cașcaval, rectorul Universității Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI), a fost ales, la sfârșitul săptămânii trecute, președinte pentru regiunea Europei Centrale și Orientale în cadrul Agenției Universitare a Francofoniei,…
Vezi articolul
conducătorii de doctorate

Blocadă la publicarea tezelor de doctorat: Academia SRI, Universitatea Titu Maiorescu și Universitatea Cuza din Iași – printre cele care nu au trimis Bibliotecii Naționale nicio copie a doctoratelor, acuză senatorul USR Vlad Alexandrescu, care cere accesibilizarea lucrărilor de doctorat de la Academia SRI și desecretizarea studenților

Peste 20 de universități de stat și private nu și-au îndeplinit obligația de a trimite la Biblioteca Națională câte un exemplar pe hârtie și unul electronic al fiecărei teze de…
Vezi articolul

OFICIAL Ministerul Educației: Ramona Lile nu a fost confirmată în poziția de rector al Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, în urma deciziei de plagiat. Instituția cere ca universitatea să reia alegerile de rector

Reprezentanții Ministerului Educației au declarat oficial, pentru Edupedu.ro, că Ramona Lile, rector al Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, nu a fost confirmată în funcție după alegerile pentru funcția de rector,…
Vezi articolul

Aproape jumătate dintre studenții care au început facultatea în 2015 au abandonat studiile. Dintre aceștia, 44% au renunțat după primul an / Domeniul de studiu, nota de la bacalaureat, caracteristicile studenților, printre factorii care influențează abandonul universitar

În România nu a fost calculat niciodată abandonul studiilor superioare, indiferent de ciclul de studiu: licență, master sau doctorat. Fenomenul a fost măsurat pentru prima dată în cadrul studiului Abandonul…
Vezi articolul