Pragul de admitere la examenul de rezidențiat rămâne la 60 anul acesta, adică la 120 de întrebări corecte din cele 200 de pe subiect, anunță Ministerul Sănătății (MS), după ce a primit de la Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) rezultatele unei consultări studențești. Un proiect de metodologie pus în dezbatere pe 6 octombrie prevedea un prag de 65% pentru admiterea la Examenul de Rezidențiat 2022, sesiunea 20 noiembrie, după cum nota atunci EduPedu.ro.
“În urma publicării proiectului de metodologie, Ministerul Sănătății a primit din partea Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) rezultatele unei consultări cu studenții în anii terminali și absolvenții care urmează să susțină examenul de rezidențiat, prin care se comunică faptul că 90% dintre studenți nu consideră oportună majorarea pragului de promovabilitate în contextual intervalului scurt de timp rămas până la ediția din acest an a concursului de rezidențiat”, potrivit informării MS.
Consultarea FASMR a fost lansată sâmbătă seara pe Facebook de către organizație și a fost deschisă până duminică, 9 octombrie, ora 22:00, după cum anunța aceasta pe pagina lor.
Pragul se va ajusta anul viitor
“Astfel, ținând cont de opiniile absolvenților și de timpul limitat până la organizarea concursului de rezidențiat, limita de promovabilitate va fi menținută în acest an la 60% din punctajul maxim realizat la nivel național pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, iar pentru sesiunea din anul 2023 va fi ajustat pragul în vederea creșterii calității academice a rezidenților, în condiții de timp optime pentru pregătire”, mai scrie Ministerul Sănătății în comunicat.
Ce altceva mai prevede proiectul de metodologie
Ministerul Sănătății a venit astăzi cu acest comunicat legat de păstrarea pragului de 60% după sondajul studenților la medicină, însă în proiectul de metodologie mai sunt și alte noutăți asupra cărora nu a venit cu o informare, lăsând de înțeles că se vor păstra în documentul final.
De exemplu, diferit de până acum, este faptul că în ziua examenului toate universitățile de medicină suspendă activitatea siteurilor lor. Anul trecut era mențiunea că „pot să își suspende”. Articolul 16, alin. 9: „Din motive de securitate cibernetică, în ziua concursului, în intervalul orar 10,00 – 14,00, site-urile oficiale ale universităţilor de medicină şi farmacie îşi suspendă activitatea”. – Mai multe detalii aici
1 comment
Corect!Sa nu forțam viitorii doctori ,care vor lua suta de milioane ca incepatori.Sa obții un 6 la test grilă e foarte greu!