O elevă din Timișoara face parte din lotul care va reprezenta România la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului, din august, de la Beijing, relatează Agenția de presă Rador, care citează Radio Timișoara, potrivit G4Media.ro.
Antonia Ioana Balcu este unul din cei patru liceeni români care se vor întrece cu sute de elevi de pe tot globul, pentru a-și demonstra cunoștințele în cele patru științe care studiază tot ce ne înconjoară: Chimie, Biologie, Fizică și Geografie. Antonia Balcu este elevă la Liceul “Grigore Moisil” și a făcut o pasiune pentru a ști cât mai multe despre lumea ce ne înconjoară, odată cu participarea la diverse concursuri școlare și olimpiade. La Matematică și la Chimie a făcut performanță încă din gimnaziu, însă acum la liceu a prins gustul științelor pământului.
Tânăra recunoaște că de acest domeniu a auzit de la un prieten. “A fost o olimpiadă care a constat în două probe, una teoretică și una practică și se focusa pe materiile Chimie, Fizică, Geografie și Biologie. Prima dată am fost la olimpiada asta în clasa XI-a, pentru că am auzit de la un prieten. În gimnaziu, am mai participat la olimpiadă la Matematică, la concursuri. Prima dată la națională am fost în clasa a IX-a la Fizică. După aceea, în clasa X-a am fost la olimpiada națională și la Fizică și la Matematică, într-a XI-a am fost la Matematică, Chimie și pentru prima dată la Științele Pământului. Și anul acesta am fost la Matematică, Chimie și Științele pământului” spune Antonia.
Citește articolul complet pe G4Media.ro
Foto: © Mangpor2004 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.
1 comment
in sfarsit un elev care spune cu sinceritate ca doar cand era acasa putea sa lucreze intens si sa-si dezvolte pasiunile ei. Nu incurajez absenteismul de la scoala, dar, din nefericire, la liceu, trunchiul comun nu prea tine cont in realitate de specializarile fiecarui profil, ci bate campii aiurea cu diverse materii complet nefolositoare in viata si pierzatoare de timp. In orasele mari unde mai intervine si distanta foarte mare de acasa la scoala, plus nesfarsitele lucrari la infrastructura cu rezultate slabe, trafic infernal, aglomeratie la toate orele zilei, toate acestea adaugate la un numar foarte mare de ore petrecute zilnic la scoala si multe din ele inutile si ne mai miram de ce multi copii devin in timp obositi si plictisiti de scoala. Si sa nu uit ca dna ministru pe principiul “Romaniei educate” a rasplatit nemunca si dezinteresul pentru educatie, dand tot anul acesta scolar burse de “merit ” elevilor cu medii de 2, de 3 etc.
Tot respectul si toata admiratia pentru elevii ca Antonia si pentru toti cei care le sunt alaturi acestor copii prea putin apreciati si rasplatiti de Ministerul “Educatiei”.