Polonia a decis vaccinarea obligatorie a profesorilor, alături de angajații din alte sectoare-cheie

787 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Polonia va introduce vaccinarea obligatorie pentru profesori, alături de alte categorii-cheie de angajați precum cei din sistemul de sănătate, poliția, pompierii, militarii și gărzile de securitate, potrivit Associated Press. Obligativitatea vaccinării pentru personalul din aceste sectoare va fi aplicată începând cu 1 martie.

Ministrul Sănătății, Adam Niedzielski, a declarat marți că, după data de 1 martie, vaccinarea va fi obligatorie pentru desfășurarea muncii în domeniile respective. El a invocat exemplele Germaniei și Austriei, care au introdus obligații similare pentru aceste grupuri profesionale.

Decizia a fost luată concomitent cu alte măsuri restrictive ce urmează să fie aplicate din 15 decembrie – reducerea la 30% din capacitate a ocupării în hoteluri, restaurante, teatre sau biserici, în timp ce cluburile de noapte vor fi închise.

Potrivit sursei citate, Polonia, țară cu 38 de milioane de locuitori, înregistrează în jur de 20.000 de noi infecții pe zi, iar până acum a raportat peste 86.000 de decese asociate Covid-19. Potrivit Centrului European pentru Prevenția și Controlul Bolilor (ECDC), Polonia înregistrează o rată a vaccinării în formulă completă de doar 54%.

Foto: © PojoslawDreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


3 comments
  1. Dupa recomandare care a fost impusa pe la noi sa insemne obligatoriu iaca vin si declaratiile unora care sunt transformate pe la noi in decizii. ,,Polonia n-a decis ci e vorba doar de o declaratie a unuia care pana-n martie poate sa nu mai fie pe scaunul de unde-a declarat. (cam cum s-a intamplat de ex in Austria). Da’ sigur ca analfabetii functional plini de diplome ,,pun botul” si asteapta tupiliti dupa masca ,,solutia salvatoare” aducatoare de ,,normalitatea pierduta” …

  2. Numai la noi le tremura chilotii pentru ca au primit amenintari. Are Ciuca dreptate. Nu trebuie impus Certificatul cu jumatati de masura, cu periere, cu dedicatii pentru antiwaxxeri. Ori e da, ori e ba. Ce naiba, imi petrec restul vietii in frica de Covid? Trebuie sa incheiem odata cu asta si sa ne reluam viata. Sustin introducerea Certificatului la intreaga populatie eligibila, de la cel mai mic pana la cel mai mare. Ne rade dracu’ Europa, ne rad televiziunile si presa din America. Am ajuns romanii cretinii Europei, cei mai prosti din curtea scolii. Asa conducere, asa popor. Iar Ciuca o sa joace cum ii canta Rafilla. Ba ca trei saptamani, ba ca nu se poate obliga, orice numai sa se fofileze si sa se puna bine cu antivaccinistii, care sunt populatie votanta numeric mai mare decat provaccinistii. Un vandut si asta. Nimic mai bun, nimic in plus, nimic de ajutor. Il credeam mai destept, dar vad ca si el e dupa cum bate vantul: azi lockdown si zbierete pro Certificat, maine Certificat pe 3 saptamani si vai, nu putem obliga. Rusine, Rafilla, esti un inconsecvent in opinii!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Președintele Iohannis, către profesori: Continui să susțin creșterile salariilor din 1 ianuarie 2024 / Societatea nu v-a arătat mereu aprecierea și recunoștința care vi se cuvin, spune acesta

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis profesorilor că susține creșterile salariilor din 1 ianuarie 2024. Declarația a fost făcută la festivitatea de deschidere a noului an școlar, organizată la Școala…
Vezi articolul

FOTO 40 de membri ai alianței „O Voce pentru Educație” discută în Delta Dunării despre o nouă lege a Educației, cu Radu Szekly, consilier al ministrului, cu președinta ARACIP și reprezentanți ai Guvernului

A doua reuniune a Alianței „O Voce pentru Educație”, formată din organizații non-profit, mediul privat și cele mai importante instituții educaționale din România, are loc vineri la Sfântu Gheorghe unde…
Vezi articolul

Principalele direcții europene stabilite și pentru educație în următorul deceniu – digitalizarea, mediul, redresarea post-pandemie și promovarea valorilor comune – pilonii măsurilor legislative dorite de instituțiile UE în 2022

Digitalizarea, agenda de mediu și valorile europene, principalele domenii pe care autoritățile comunitare le au în vedere inclusiv pentru dezvoltarea educației în acest deceniu, sunt prioritățile legislative ale Uniunii Europene…
Vezi articolul