Polițistul Marian Godină: De ce nu-mi văd de treaba mea? Un ministru mincinos și plagiator afectează viitorul copiilor tăi, copii pe care cel mai probabil o să-i mai vezi de sărbători, pentru că vor pleca din țara asta, pentru că tu ai ales să-ți vezi de treaba ta

1.057 de vizualizări
Marian Godină
Foto: Facebook.com – Marian Godină
Luare de poziție față de cazul plagiatului ministrului Cîmpeanu a polițistului Marian Godină. Acesta a explicat într-un clip pe pagina sa de socializare, în timp ce își plimba copilul pe drumul de la părinții săi spre casă, că „un ministru mincinos și plagiator afectează viitorul copiilor tăi”.

Urmărit pe Facebook de peste 600 de mii de persoane, polițistul Marian Godină a explica cum, în opinia sa, a-ți vedea de treabă și a nu reacționa în privința plagiatului ministrului Sorin Cîmpeanu, documentat de Emilia Șercan în PressOne.ro, este similar cu a închide ochii la impostură, „a deveni complice, complice la ceea ce i se va întâmpla în viitor copilului tău”.

Reacția lui Godină vine după ce miercuri acesta a scris pe pagina ministrului Sorin Cîmpeanu următorul mesaj: „După ce mor, vreau ca “Flash-uri din sens opus” să vă rămână dumneavoastră. Să vă treceți autor”.

Flashuri din sens opus este volumul de debut al lui Marian Godină. Acesta a scris și o carte de educație rutieră pentru copii. Este agent șef la Poliția Rutieră cu o vechime de 16 ani.

Redăm mesajul lui Marian Godină care a strâns peste 14.000 de aprecieri, aproape 800 de comentarii în 17 ore:

„Vă salut. Eu sunt la plimbare cu Măriuca. Tocmai ce am fost acasă la părinții mei, unde tata m-a întrebat de ce nu-mi văd de viața mea. Se referea, desigur, la speța ministrului Educației, despre care eu tot scriu de vreo două zile, pentru că sunt extrem de revoltat. Eu acum nu îl pot condamna pe tatăl meu, dar nu pot să nu mă întreb cât va mai dura până ne va ieși din cap treaba asta cu “să ne vedem de treaba noastră”. Da, e ok să-ți vezi de treaba ta atunci când e cazul, dar situația de acum chiar nu e una în care să-ți vezi de treaba ta, pentru că a-ți vedea de treaba ta nu înseamnă altceva decât a deveni complice, complice la ceea ce i se va întâmpla în viitor copilului tău. Iar eu când mă gândesc că Măriuca va învăța în sistemul ăsta educațional românesc sunt și mai revoltat, când știu că există șansa ca la vremea aceea ministrul învățământului să fie un astfel de impostor așa cum este domnul Cîmpeanu. Care nu are scrupule, e de o nesimțire crasă și-mi permit să spun asta, îmi asum ce zic.

Nu știu dacă ați văzut azi, domnul Cîmpeanu a postat la dumnealui pe pagină, pagină unde eu am fost blocat și, la fel ca mine, mulți alții, a posta o scrisoare publică a unui profesor, a profesorului Pleșa, în vârstă de 92 de ani – Dumnezeu să-i dea sănătate și mulți ani înainte – prin care domnul Cîmpeanu spunea că se va edifica și va combate acuzațiile aduse de Emilia Șercan la adresa lui. Nu a făcut decât să cadă și mai tare în penibil și să se acuze de unul singur, pentru că e de un penibil extraordinar ceea ce a făcut.

Între noi fie vorba, eu nu sunt convins că acel profesor are cunoștință despre scrisoarea aia sau despre conținutul ei, mai ales că e redactată la calculator și cu niște date foarte exacte, pe care persoane de 92 de ani chair nu cred că ar avea cum să-și aducă aminte. Pe de altă parte, scandalul ăsta a izbucnit cel mai mult în online și mult mai puțin în presa mainstream. Adică au fost câteva televiziuni, B1 TV a discutat mai pe larg, a apărut și la Kanal D, pe Digi, dar foarte vag, adică nu se poate spune că a fost dezbătut și că a izbucnit un scandal în presă. În niciun caz. Doar în online.

Acum mi-e greu să cred că domnul Pleșa, la 92 de ani, e atât de activ în mediul online încât a văzut. Și pot doar să-mi imaginez ce vor ei să ne inducă. Mi-l imaginez pe acest profesor cum scrola pe Facebook probabil și, la un moment dat, vede scandalul și spune: ‘Maaamă, ia uite, Sorinel, discipolul meu, ce a pățit dragul de el! Și toate astea din cauza mea… Ia să-mi iau laptopul și să mă apuc să scriu’. Și s-a apucat el să scrie și a scris el acolo, pe alocuri cu diacritice, pe alocuri fără. A redactat el scrisoarea asta, pe care o găsiți pe pagina domnului ministru, în care și-a turnat cenușă în cap, cum ar veni, și a spus: da, domnule, eu sunt de vină, pentru că am colaborat cu domnul Sorin, domnul șef scrie la un moment dat. Credeam că expresiile astea sunt întâlnite doar în trafic, că pățeam când întâlneam pe câte unul – nu toți oamenii sunt educați – și așa-mi spunea, domnul șef, domnul șef. Credeam că e un limbaj mai de la periferie.

Explică domnul profesor cum domnul șef a colaborat cu el și de aceea a ales să-i lase moștenire, cum ar veni, acel îndrumar., pe care domnul Cîmpeanu și l-a însușit cu totul și s-a făcut unic autor, să nu-l mai treacă și pe domnul Pleșa. Deci s-au furat unul pe altul.

Inițial, domnul Pleșa nu l-a trecut pe domnul Cîmpeanu, deși spune că a colaborat cu el, după care domnul Cîmpeanu l-a scos din schemă pe domnul Pleșa. Deci vă dați seama cât tupeu acolo și câtă nesimțire! Nu știu, dacă s-ar face un protest, aș ieși cu o pancardă acolo.

Eu chiar nu-mi văd de treaba mea până nu-l văd demis pe acest impostor, pentru că e de un tupeu incredibil și de o aroganță care nu are cum să nu te revolte. Iar acum vreau să le spun ăstora care zic de mine „bă, tu n-ai fost în stare să iei un examen”: Omule, faptul că eu nu am luat un examen nu te deranjează pe tine cu absolut nimic, nu-ți schimbă ție viața cu absolut nimic. Pot să pic 1.000 de examene. Trăiesc eu cu prostia mea. Nu-i afectează decât pe cei din familia mea, eventual, dar nici pe ei. În schimb, un ministru mincinos și plagiator afectează viitorul copiilor tăi, copii pe care cel mai probabil o să-i mai vezi de sărbători, pentru că vor pleca din țara asta, pentru că tu ai ales să-ți vezi de treaba ta. Sunt foarte revoltat, îmi cer scuze dacă am făcut ceva greșit, sunt și cu căruțul, împing la el și nu am vreun prompter de pe care să citesc. Așa că vă îndemn să nu vă vedeți deloc de treaba voastră, iar dacă se face vreun protest eu anunț că voi fi acolo și voi sta cu pancarda fără nicio jenă”.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Model de cerere pentru școlile care organizează excursii

Model de cerere pentru școlile care organizează excursii în anul școlar 2022-2023. Ce obligații au elevii și care sunt responsabilitățile profesorilor / Acordul părintelui și planul activității – documente

Școlile și grădinițele pot organiza excursii, tabere sau expediții în anul școlar 2022-2023, dar trebuie să aibă toate măsurile pentru siguranța elevilor, să specifice atât numărul elevilor, cât și pe…
Vezi articolul

Inspectoratele școlare județene și direcțiile de sport și de cultură vor trece în subordinea autorităților locale, de la 1 ianuarie 2025 – măsură de reducere a cheltuielilor, anunțată de Ministrul Finanțelor / În noua lege a Învățământului, inspectoratele sunt înlocuite cu direcții județene subordonate Ministerului Educației

Ministrul finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat un pachet de 50 de măsuri pentru reducerea cheltuielilor bugetare, pentru următorii ani. Printre acestea: descentralizarea inspectoratelor școlare județene, care vor trece din subordinea…
Vezi articolul

Directorul de securitate nucleară al Institutului de Fizică de la Măgurele, despre nivelul de radioactivitate din ultima săptămână: Avem un turn meteo de 60 de metri. Nu avem creșteri ale radioactivității mediului

Directorul de securitate nucleară la Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară Horia Hulubei, Mitică Drăgușin, a declarat pentru Edupedu.ro că nu sunt motive de îngrijorare, deoarece „noi…
Vezi articolul

Telenovela de la Colegiul Șincai din București continuă. Proba de interviu pentru postul de director, reprogramată pe ultima sută de metri, după ce concursul fusese suspendat la sfârșitul lunii trecute. Ce se întâmplă în cazul candidatei deja respinse, dar retrimisă la interviu?

Interviurile pentru postul de director la Colegiul Național “Gheorghe Șincai” din București figurează ca “reprogramate” într-un document publicat luni seară pe site-ul Inspectoratului Școlar al Municipiului București. Procedurile urmează să…
Vezi articolul