Poliția gândirii: Primăria din Seattle a organizat o sesiune de pregătire doar pentru angajații albi, care viza “să le anuleze calitatea de albi”

321 de vizualizări
Jenny Durkan, Seattle / Foto: Facebook

Metropola americană Seattle, unul dintre cele mai liberale orașe din Statele Unite, a organizat luna trecută o sesiune de pregătire profesională segregată pentru angajații albi, în care aceștia au fost instruiți cum să „își anuleze calitatea de albi” și să-și afirme „complicitatea în rasism.” Intitulată Interrupting Internalized Racial Superiority and Whiteness, sesiunea de pregătire a fost susținută de Office of Civil Rights (Biroul Drepturilor Civile) pe 12 iunie. Evenimentul a fost organizat în contextul în care orașul aflat în nord-vestul Americii a fost locul de desfășurare al unora dintre cele mai violente proteste din SUA împotriva brutalitatii poliției și a nedreptăților sociale, izbucnite după moartea afro-americanului George Floyd în custodia poliției din Minneapolis.

Informația despre sesiunea din Seattle a fost dezvăluită în premieră de Christopher F. Rufo, redactor la City Journal – un ziar publicat la New York de Manhattan Institute for Policy Research, o organizație conservatoare de tip think-tank  – și director al Centre for Wealth and Poverty din cadrul Discovery Institute, un grup conservator din Seattle. Jurnalistul a depus o cerere Freedom of Information, de acces la informațîi, care a fost aprobată de autorități.

Potrivit informațiilor, evenimentul organizat de Primăria din Settle ar fi durat două ore și jumătate. Unul dintre documentele distribuite anterior participanților a afirmat că „rasismul nu este vină noastră, dar noi suntem responsabili,” în timp ce altul susținea că angajații albi trebuie să renunțe „la pământ” și la „securitatea lor fizică garantată” pentru „a fi complici” la justiția rasială.

 

Foto: Jenny Durkan, primarul din Seattle / Facebook


2 comments
  1. Ce legatura are acest articol cu o „publicație online care găzduiește exclusiv articole din domeniul educației și cercetării. Urmărim constant cum sunt educați copiii noștri, cine și cum face politicile din educație și cercetare, cine și cum îi formează pe profesori, cât de adecvate la lumea în care trăim sunt sistemele de educație și cercetare”?

  2. Cred ca la editura Humanitas a aparut ,mai demult,o carte,,O America infricosatoare, de Edward Behr,.Dac-o cititi,veti avea senzatia de deja vu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Dragos Iliescu / Foto: Facebook

Efectul Flynn în România, concluziile celui mai mare studiu cu privire la inteligența românilor. Dragoș Iliescu: Nivelul din 1989 a fost cel mai mare pe care România l-a avut în IQ, după care a urmat o prăbușire. Noi suntem astăzi, educațional, ca după Război

Performanțele cognitive ale românilor sunt astăzi la nivelul pe care îl aveam după Al Doilea Război Mondial. Concluzia aparține celui mai amplu studiu cu privire la evoluția scorurilor de inteligență…
Vezi articolul

Creșterea salarială din Educație, obținută de profesori în urma grevei generale din mai-iunie 2023, abia acoperă creșterile medii de prețuri din ultimii 6 ani, deși ministrul Ligia Deca vorbea despre „triplarea” salariului debutantului

Pe 14 iunie în Parlament, când își prezenta intențiile pentru al doilea mandat de ministru al Educației, Ligia Deca spunea că salariul brut al unui profesor debutant „s-a triplat, față…
Vezi articolul

ANALIZĂ Ligia Deca anunță și ea că trebuie să investigheze cauzele și să reducă numărul celor care nu se prezintă la examenul de Bacalaureat și Evaluarea Națională, la fel cum anunța și predecesorul ei, Sorin Cîmpeanu, anul trecut. Nicio analiză nu a fost vreodată publicată, iar subiectul a fost îngropat imediat după examene

Numărul tot mai scăzut de la an la an al elevilor înscriși la examenele naționale, Evaluare Națională sau Bacalaureat, pare să fie în atenția Ministerului Educației doar în pragul examenelor,…
Vezi articolul

Doi elevi au cerut tuturor inspectoratelor județene informații despre navetă, educația pentru minorități, “ilegalități” printre profesori. Raportul rezultat: Doar 1 din 6 navetiști ar fi primit bani pentru decont / În 9 județe nu se face deloc școală în limba maternă

Mai puțin de 20% dintre elevii navetiști din România ar fi primit bani pentru decontarea navetei în anul 2020-2021, potrivit estimărilor făcute de un “grup informal de inițiativă”, numit “Cu…
Vezi articolul
Total
0
Share