Politehnica București plătește 60 de milioane euro pentru construcția unei clădiri noi ce va găzdui Facultatea de Chimie și de Inginerie Aerospațială

11.354 de vizualizări
Universitatea Politehnica București / Foto: Facebook Universitatea Politehnica din Bucuresti
Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București (UNSTPB) a scos la licitație lucrările de construcție pentru noul sediu ce va găzdui Facultatea de Inginerie Chimică și Biotehnologii, Facultatea de Inginerie Medicală, Facultatea de Inginerie Aerospațială, Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria și Managementul Afacerilor, un proiect de 310 milioane lei în 30 de luni, scrie Economedia.ro.

Lucrările se vor desfășura pe 33.000 de metri pătrați, iar imobilul va avea un regim D+P+4E. Principalele funcțiuni sunt:

  • spații de învățământ și cercetare: amfiteatre (9 amfiteatre cu o capacitate între 140 si 180 de locuri și 1 amfiteatru cu o capacitate de 270), săli de curs, laboratoare didactice și de cercetare;
  • spații administrative: secretariate, decanate, birouri cadre didactice;
  • cantină de 400 de locuri;
  • amenajarea unei camere cu temperatura controlată, tip „Data-Center” pentru întreaga universitate;
  • post de transformare;
  • punct termic.

Proiectul este finanțat de la bugetul propriu al Universității Naționale de Știință și Tehnologie București și din fonduri atrase, anume un credit de 25 de milioane de euro de la Banca Europeană pentru Investiții.

Edupedu.ro a scris din 2019 despre anunțul Comisiei Europene că Universitatea Politehnica din București (UPB) a primit împrumutul pentru o clădire nouă în campusul universitar. “Scopul este de a regrupa facultățile situate în Polizu în Campusul Noul Local și de a moderniza infrastructura”, preciza în urmă cu 4 ani Comisia Europeană. Executivul european notează că “peste 5 000 de studenți și 273 de angajați vor beneficia de reamenajarea principalului campus al Universității” și că, “în faza de implementare, proiectul va genera aproximativ 1 000 de locuri de muncă”.

La Universitatea Politehnica din București studiau peste 28.000 de studenți la începutul anului universitar trecut, conform datelor de la Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior (CNFIS). UPB a fuzionat cu Universitatea din Pitești (UPIT) și și-a început noul an universitar în formula Universitatea Națională de Știință și Tehnologie București, după ce legea de înființare a fost publicată în Monitorul Oficial pe 3 iulie.

Citește articolul complet pe Economedia.ro.
Citește și:
Politehnica București – instituția cu cei mai mulți reprezentanți în noul grup responsabil cu elaborarea strategiei naționale pentru tehnologii cuantice, ce reunește oameni din ministere, structuri militare și de informații, universități
Politehnica București spune că va deveni hub regional de educație și formare pentru reactoare nucleare de mici dimensiuni, în condițiile în care România e prima țară europeană care instalează această tehnologie americană

2 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Reprezentanții asociațiilor de părinți care sunt membri ai federațiilor părinților sau au activitate relevantă la nivel național au statut de observatori la ședințele consiliului de administrație al școlii – ROFUIP 2024

Reprezentanții asociațiilor de părinți care sunt membri ai federațiilor părinților sau au activitate relevantă la nivel național pot participa cu statut de observatori la ședințele consiliului de administrație al școlii,…
Vezi articolul

Examenele de admitere la colegiile naționale și chestiunea limbii române la Bacalaureat sunt “subiecte deschise”, reafirmă ministrul Cîmpeanu, după valul de critici și amendamente legate de aceste teme. El invocă și o a treia posibilă probă în cadrul examenelor de la Colegii

Colegiile Naționale ar putea să organizeze și o a treia probă de admitere la liceu, după cum a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în cadrul Forumului Educației la Iași 2022. El…
Vezi articolul

Centrul Filia: Partidele politice să înceteze colaborarea cu Alfred Bulai. La fel și posturile de televiziune pentru a nu da spațiu unei persoane „care a provocat traume unor generații întregi de studente și studenți”

Centrul Filia, organizație pentru apărarea drepturilor femeilor, cere posturilor de televiziune “să nu mai colaboreze cu Alfred Bulai pentru a nu da spațiu unei persoane care provocat traume unor generații…
Vezi articolul