Plățile împrumuturilor studențești din SUA au fost amânate pentru încă patru luni. Joe Biden a acceptat să taie câte 10.000 de dolari din datoriile fiecărui student care a făcut împrumut pentru studii

167 de vizualizări
Foto: © Gaudilab | Dreamstime.com
Plățile federale ale împrumuturilor studențești din SUA vor fi amânate până la 31 ianuarie 2022, după cum a anunțat Departamentul Educației săptămâna trecută, potrivit publicației 19FortyFive. Cu toate acestea, departamentul a subliniat că amânarea actuală va fi „amânarea finală”, iar plățile împrumuturilor vor continua să fie colectate în mod normal pe 1 februarie anul următor. Înainte de anunț, moratoriul plăților urma să expire la 30 septembrie 2021.

Secretarul Educației, Miguel Cardona, a declarat în legătură cu acest aspect că „a fost o linie de salvare care a permis milioanelor de americani să se concentreze asupra familiilor lor, sănătății și finanțelor în loc de împrumuturile studențești în timpul urgenței naționale”.

Prelungirea de patru luni este o victorie majoră pentru susținătorii de reducere a datoriilor. Mulți democrați din aripa progresistă a partidului l-au presat pe președintele Joe Biden să prelungească moratoriul în timpul noului val de cazuri COVID-19, după cum precizează sursa citată anterior.

Amânarea plăților de împrumuturi studențești federale a început în martie 2020, când o prevedere care întrerupe plățile până în septembrie 2020 a fost inclusă în Legea CARES. În septembrie, deoarece moratoriul expira, președintele de atunci Donald Trump l-a extins până la 31 ianuarie prin ordin executiv. După ce a intrat în funcție, președintele Biden a prelungit pauza din nou până la 30 septembrie.

Într-o declarație comună, liderul majorității Senatului, Chuck Schumer, senatoarea Elizabeth Warren și reprezentanta Ayanna Pressley i-au cerut lui Biden să anuleze datorii de 50.000 de dolari pentru fiecare student din Statele Unite, pentru că o astfel de acțiune ar reduce inegalitatea economică și ar beneficia în mod disproporționat studenții minoritari.

Biden nu a fost de acord cu propunerea de 50.000 de dolari, dar a spus că va susține o scădere de 10.000 de dolari pentru fiecare student împrumutat.

Foto: © Gaudilab | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorul de Istorie Bogdan Murgescu: Dacă am fi fost neafiliați NATO, eram vulnerabili la același gen de agresiune / Putin joacă la loterie soarta țării sale, poate chiar și soarta lumii / Ceea ce se va întâmpla va depinde foarte mult de capacitatea Ucrainei de a rezista

România se află într-o poziție foarte bună fiind membră NATO în contextul agresiunilor actuale, altfel eram la fel de vulnerabili ca Ucraina, a explicat pentru Edupedu.ro profesorul universitar Bogdan Murgescu…
Vezi articolul

Raluca Turcan: Cei mai vulnerabili sunt copiii din familii monoparentale sau din familii cu foarte mulți copii. Acei copii intră în sistemul de educație. Întrebarea este: resursele pe care noi le vedem pentru copii, pentru sistemul de educație în general, ajung și la toți acei copii? Răspunsul meu ca ministru al Muncii este că nu

„Finanțarea educației nu poate fi privită separat de calitate și echitate în educație. (…) În sistemul de educație intră copii care au șanse diferite și acces diferit la sistemul de…
Vezi articolul

Cîmpeanu: 1.332 de elevi nu au fost repartizați în prima etapă / În 2022 nu vor fi schimbări în metodologia de admitere la liceu. Cîmpeanu, pe 9 iulie: Examenul de admitere în liceu s-ar putea întâmpla din toamna anului în care va trece o nouă Lege a Educației. O formă coerentă am putea avea din toamna acestui an

În total, 1.332 de elevi nu au reuşit să fie repartizaţi în prima etapă, a declarat astăzi ministrul Sorin Cîmpeanu la B1 TV. Acesta a mai spus că primele schimbări…
Vezi articolul

Planuri-cadru 2025. George Purcaru, FSLI, invocă secretomanie din partea Ministerului: Noi, sindicatele, n-am făcut parte din acest grup de lucru / Gabriel Vrînceanu, șef-serviciu Curriculum MEC: În grupurile de lucru sunt cadre didactice

Vicepreședintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), George Purcaru, a declarat la Prima TV, în emisiunea Viitor pentru România cu Nicoleta Călugăreanu, că „noi, sindicatele, n-am făcut parte din acest grup…
Vezi articolul