Un server pe platforma Discord, conceput pentru învățare, sfaturi și sprijin a fost lansat de către creatorii aplicației iziBAC. Liceenii care doresc să devină membri o pot face în mod gratuit printr-un cont creat cu ajutorul unei adrese de mail. Aceștia au acces la canale de comunicare și activitate, cum ar fi interacțiune amicală și relaxare sau pentru învățare și, în curând, un canal dedicat concursurilor și evenimentelor, susțin creatorii aplicației.
Pe această platformă au loc atât sesiuni de învățare desfășurate de elevi performanți la o anumită materie, cât se și poartă discuții și se cer sfaturi pe anumite tematici, precum probleme de chimie, matematică sau susținerea unui examen de limbă ori de competențe digitale.
Copiii pot vedea regulamentele celorlalte canale și au la dispoziție anunțurile organizatorilor cu referire la activități viitoare (vizionare de film, sesiuni de “speaking” la engleză/ alte limbi străine, webinarii educative pe diverse tematici etc.).
Totodată, cei înscriși au posibilitatea de a vota, pe canalul principal, chestiuni ce țin de clasă, pasiuni, arii de interes, ora la care sunt disponibili să participe într-o discuție audio-video despre un anumit subiect atunci când un îndrumător organizează așa ceva.
“Este un proiect unic, menit tuturor elevilor de liceu din România care vor o experiență de învățare demnă de secolul XXI. (…) Transformă procesul educațional, îl face interactiv și rezolvă problemele anxietății legate de performanța școlară.”, precizează organizatorii.
Adrian Stratulat, cofondator iziBac, notează într-un scurt interviu pentru Edupedu.ro ce face această platformă să fie utilă și funcțională.
Edupedu.ro: “Mai exact, ce presupune această comunitate/ mediu de învățare? Pe ce platformă funcționează?
Adrian Stratulat, iziBAC: iziComunitatea funcționează pe platforma Discord. Am ales Discord deoarece este un tool (n. red. instrument) familiar adolescenților din ziua de azi și ne-a permis să implementăm rapid principalele funcționalități pe care ni le-am dorit – canale de studiu (text sau voce), sesiuni de învățare, secțiuni de resurse, zone de relaxare și multe alte funcționalități cu care sperăm să surprindem plăcut cât mai mulți elevi.
Edupedu.ro: Cine se poate înscrie și cine poate participa la activitățile de acolo?
Adrian Stratulat, iziBAC: Este binevenit orice licean. Deși am pornit cu studiul pentru BAC și acesta rămâne focusul nostru, am adăugat și secțiuni de dezvoltare personală și educație nonformală și vedem cum treptat comunitatea și aplicația iziBAC devin din ce în ce mai interesante pentru elevii de liceu de orice clasă, nu doar a 11-a și a 12-a.
Edupedu.ro: Spre exemplu, un elev de clasa a X-a, ce găsește pe server și de ce se poate folosi?
Adrian Stratulat, iziBAC: În primul rând, găsește o comunitate în rapidă creștere, din toată țara, și foarte bine organizată. Suntem foarte mândri de echipa de voluntari iziBAC care s-au organizat pentru moderare și pentru călăuzire în procesul de studiu și mai ales de echipa fondatoare a comunității, formată din Cosmin, Selena, Costi, Marius, Cerasela și Raluca, adolescenți care cred în viziunea iziBAC și îi reprezintă valorile – tineri capabili, independenți, vizionari.
În al doilea rând, găsește ocazia de a ajuta o comunitate de învățare originală, peer-to-peer, așa cum nu mai există la nivel liceal în România. Am pus bazele unui sistem de reputație prin care cei mai dedicați membri ai comunității pot avansa și obține roluri de mentorat și “management” al comunității și la fel cum facem în propria echipă, credem mult în meritocrație și recompensarea celor implicați. Și nu în ultimul rând, găsește o extensie a ecosistemului iziBAC, care îi așteaptă cu resurse educaționale, quiz-uri și o experiență de învățare plăcută, alături de colegi și mentori capabili.”
Foto: Pexels.com
1 comment
am incercat sa intru in acest grup dar a expirat linkul.