Platformă educațională în sprijinul copiilor ucraineni refugiați în România, lansată de o asociație pentru identificarea școlilor în care s-ar putea înscrie aceștia

315 vizualizări
Foto: © Robert Kneschke | Dreamstime.com
O platformă educațională pentru copiii refugiați din Ucraina a fost lansată de o asociație, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Acolo vor fi publicate școlile care își manifestă explicit dorința de a primi elevi ucraineni, după cum se arată în comunicat.

Părinții și elevii pot solicita sprijin pentru înscrierea într-o instituție de învățământ. De asemenea, vor fi publicate localitățile și numărul de copii solicitanți. Platforma poate fi accesată aici.

  • Amintim că Edupedu.ro a scris săptămâna trecută că părinții refugiați din Ucraina care vor să-și înscrie copiii la școlile și grădinițele din România trebuie să trimită sau să depună o cerere la inspectoratul școlar. Mai multe detalii aici.

Prin intermediul acestei platforme este posibilă înregistrarea unor voluntari care doresc să participe ca profesori/educatori online sau ca traducători, care să acorde suport de la distanță, potrivit sursei citate. Vor fi anunțate proiecte școlare/extrașcolare organizate de școli/instituții și care își propun integrarea copiilor din Ucraina.

Cei interesați pot accesa biblioteca deschisă de resurse în limba ucraineană.

Foto: © Robert Kneschke | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Olimpiade școlare 2024. Regulamentele actualizate pentru olimpiadele de Astronomie, Științe socio-umane și concursuri de biologie, publicate de Ministerul Educației / Instituția anunță că unele regulamente de anul trecut rămân valabile

Mai multe regulamente specifice de organizare pentru olimpliadele naționale de astronomie-astrofizică (ONAA), creativitate științifică (ONCS), științe socio-umane (ONSSU) 2024 și pentru câteva concursuri de biologie au fost publicate de Ministerul…
Vezi articolul

Accesul părinților în grădinițe este permis în baza unui program discutat și aprobat de consiliul de administrație al unității de învățământ, se arată în scrisoarea metodică a ISJ Brașov: Se recomandă elaborarea unui program clar, în acord cu cererile părinţilor

Părinții au acces în grădinițe în baza unui program de acces discutat şi aprobat în Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ, după cum se arată într-un document publicat de…
Vezi articolul

Un parc senzorial pentru copiii și adolescenții internați la Spitalul Obregia, proiect în premieră pentru România, a fost inaugurat astăzi / Psihiatrul Florina Rad: Nu ne dorim ca un copil să rămână la pat, ci să fie activ pe perioada internării

Un parc senzorial pentru copiii şi adolescenţii cu tulburări de spectru autist sau alte tulburări de neurodezvoltare internaţi la secţia de Psihiatrie pediatrică şi cea de Neurologie pediatrică, a fost…
Vezi articolul