Platformă educațională în sprijinul copiilor ucraineni refugiați în România, lansată de o asociație pentru identificarea școlilor în care s-ar putea înscrie aceștia

316 vizualizări
Foto: © Robert Kneschke | Dreamstime.com
O platformă educațională pentru copiii refugiați din Ucraina a fost lansată de o asociație, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Acolo vor fi publicate școlile care își manifestă explicit dorința de a primi elevi ucraineni, după cum se arată în comunicat.

Părinții și elevii pot solicita sprijin pentru înscrierea într-o instituție de învățământ. De asemenea, vor fi publicate localitățile și numărul de copii solicitanți. Platforma poate fi accesată aici.

  • Amintim că Edupedu.ro a scris săptămâna trecută că părinții refugiați din Ucraina care vor să-și înscrie copiii la școlile și grădinițele din România trebuie să trimită sau să depună o cerere la inspectoratul școlar. Mai multe detalii aici.

Prin intermediul acestei platforme este posibilă înregistrarea unor voluntari care doresc să participe ca profesori/educatori online sau ca traducători, care să acorde suport de la distanță, potrivit sursei citate. Vor fi anunțate proiecte școlare/extrașcolare organizate de școli/instituții și care își propun integrarea copiilor din Ucraina.

Cei interesați pot accesa biblioteca deschisă de resurse în limba ucraineană.

Foto: © Robert Kneschke | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Daniel David: Mai trebuiau făcute măriri la început de an, undeva în jur de 20-30% pentru a atinge nivelul salariului mediu brut pe economie pentru profesorii debutanți. E momentul să înțelegem că educația are nevoie de ajutor, pentru că nu mai avem profesori în școli suficient de mulți și suficient de buni

Majorarea salariilor cadrelor didactice trebuie făcută cât mai curând, în special pentru profesorii debutanți, pentru a face profesia atractivă și a asigura calitatea actului educațional, a explicat ministrul Educației și…
Vezi articolul

OFICIAL Universitatea privată Dimitrie Cantemir intră în monitorizare specială un an de zile, iar dacă nu îndeplinește indicatorii nu va mai organiza examene de admitere și de finalizare a studiilor / În paralel anunță că deschide școală privată din toamnă

Universitatea Creștină “Dimitrie Cantemir” este monitorizată timp de un an de zile, potrivit unui ordin publicat miercuri, 15 martie, în Monitorul Oficial. Este vorba despre ordinul ministrului educației nr. 3.781…
Vezi articolul

Daniel Funeriu: Acțiunea actuală a sindicatelor este legitimă în măsura în care cer şi lucruri legate de legea educației, nu doar de salarii. Turnesolul bunei lor credințe este dacă au revendicări legate de Evaluarea Națională

Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, vorbește într-un scurt mesaj pe pagina sa de Facebook despre nevoia de recredibilizare a sindicatelor. Acesta enumeră câteva dintre evenimentele care s-au petrecut, legate…
Vezi articolul