Platforma notebune.ro este dedicată elevilor de liceu și de gimnaziu care se pregătesc pentru susținerea examenelor de final de an la matematică și limba și literatura română.
Sunt deja postate pe platformă:
- 10 clipuri pentru limba și literatura română de clasa a VIII-a
- 5 din 10 clipuri pentru limba și literatura română de clasa a XII-a
- 15 clipuri pentru matematica de clasa a XII-a urmează să fie postate în luna aprilie
Clipurile online de pe platforma educațională gratuită sunt realizate în conformitate cu Programa școlară își propun să-i ajute pe copii să învețe mai ușor materia.
Pe lângă lecțiile video, în platformă sunt și fișe recapitulative și a teste de evaluare ce vor putea fi rezolvate online.
“După mai bine de doi ani în care școala s-a desfășurat online, ne întoarcem la clasă, dar, păstrăm ceea ce a fost eficient – resursele digitale care să sprijine învățarea accelerată a materiei pentru BACALAUREAT și pentru EVALUAREA NAȚIONALĂ”, scrie într-un comunicat Asociația pentru Educație Digitală Bigger Picture.
Cele 10 clipuri educaționale cu teme importante din materia de BAC de Limba si literatura română explică modul de rezolvare a celor trei subiecte de examen în funcție de cerințele și baremele de corectare.
„Ne-am îndreptat spre subiectele cel mai des vehiculate prin testele de antrenament și prin modelele oficiale: relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice, analiza perspectivei narative, modul de realizare a unui eseu, am exemplificat pe opere scrise de George Bacovia, I. L. Caragiale, Ion Creangă și am propus o sinteză a conceptelor necesare rezolvării subiectului”, spune mentorul Bogdan Rațiu – profesor MERITO.
De asemenea, copiii și profesorii vor putea urmări materiale conexe pe conturile de social media (TIK TOK si Instagram) și vor fi invitați la sesiuni live pentru a adresa întrebări despre examene.
“Pandemia ne-a arătat cât de multă nevoie este de resurse adaptate mediului online. Dacă am învățat ceva din această perioadă este că trebuie să le oferim elevilor conținut dedicat de foarte bună calitate”, spune Măriuca Mihăilescu, coordonatorul proiectului.
Potrivit ei, anul trecut, proiectul pilot „Evaluare națională online” a avut peste 2 milioane de reacții pe TIK TOK și sute de mii de accesări online.
1 comment
Nu știam că rețea ,,social media” = platformă educațională…
Sau nu știu ăștia care este diferența…