Platformă online de pregătire pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională, lansată de Consiliul elevilor / “N-avem platformă de e-learning, așa cum prevede legea? Nu-i nimic, o creăm noi!”

5.683 de vizualizări
Sursa: Captura Cne.vreaula.ro
Consiliul Național al Elevilor a anunțat, vineri, lansarea unei noi platforme de e-learning, “Vreau la examen“, realizată pentru pregătirea elevilor care susțin Bacalaureatul și Evaluarea Națională. Organizația arată într-un comunicat de presă că a luat această inițiativă în condițiile în care o astfel de platformă nu a fost creată de autorități, deși ea este prevăzută de Lege.

Platforma are conținut propriu, dar și conținut pe care îl va prelua din surse externe, precum testele de antrenament pe care le publică Ministerul Educației. Președintele CNE, Rareș Voicu, a precizat pentru Edupedu.ro că materialele realizate de echipa proprie de voluntari sunt făcute conform programei:

  • “Am avut un proces de recrutare de voluntari, la care s-au înscris profesori, elevi și studenți cu studii pe profilul materiei la care au contribuit. Am avut un proces intern, am făcut materialele în concordanță cu programa, fiecare domeniu a fost acoperit (…) a existat un peer review făcut de voluntari (…) și au fost colectate informații din mai multe surse, pe lângă ceea ce au oferit profesorii”.

CNE arată că în Legea educației naționale există conceptul de platformă de e-learning, dar “până la momentul actual nu a fost realizat, ceea ce i-a determinat pe elevii reprezentanți să colaboreze cu voluntari, elevi, studenți, profesori pentru a crea o platformă utilă și ușor de utilizat”.

Ce conține platforma:

Lecții prezentate schematic, la materii precum Limba și literatura română, Matematică, Istorie și altele.

Săptămânal, vor fi adăugate testele de antrenament publicate de către Ministerul Educației. Elevii pot găsi, la secțiunea de tips & tricks, câteva articole referitoare la concentrare și învățare rapidă („Cum să înveți mai ușor și când este momentul oportun să o faci”; „Cum poți învăța singur o limbă străină?”; „Muzica te ajută cu adevărat să te concentrezi?”).

Platforma poate fi accesată pe bază de înregistrare, la adresa: https://cne.vreaula.ro/login.

Comunicatul CNE, integral:

“Consiliul Național al Elevilor a lansat platforma de e-learning!

Consiliul Național al Elevilor a lansat o platformă de e-learning, alături de grupul de inițiativă VreauLa, numită „Vreau la examen”, care vine în sprijinul elevilor ce susțin Bacalaureatul sau Evaluarea Națională.

Deși conceptul de platformă de e-learning este prezent în Legea educației naționale nr. 1/2011, conform art. 70, alin. (2) și alin. (4), până la momentul actual nu a fost realizat, ceea ce i-a determinat pe elevii reprezentanți să colaboreze cu voluntari, elevi, studenți, profesori, pentru a crea o platformă utilă și ușor de utilizat.

Platforma de e-learning vine în sprijinul elevilor, prin punerea la dispoziție a materialelor necesare procesului de pregătire, unde elevul poate găsi lecții prezentate schematic, la materii precum Limba și literatura română, Matematică, Istorie și altele. Totodată, săptămânal, vor fi adăugate testele de antrenament publicate de către Ministerul Educației. Elevii se pot perfecționa prin exercițiile de tip grilă și pot găsi, la secțiunea de tips & tricks, câteva articole referitoare la concentrare și învățare rapidă („Cum să înveți mai ușor și când este momentul oportun să o faci”; „Cum poți învăța singur o limbă străină?”; „Muzica te ajută cu adevărat să te concentrezi?”). Toate aceste beneficii pot fi utilizate în mod gratuit, prin simpla înregistrare pe platformă, unde elevul își poate urmări propria evoluție de-a lungul timpului: https://cne.vreaula.ro/login.

Statistica pentru rezultatele de la simularea examenului de Bacalaureat relevă faptul că rata de promovabilitate din acest an este de 40,71%, mai mică decât cea din 2019, având în vedere că anul trecut nu au fost organizate simulări. După un an în care sistemul de învățământ românesc a avut de suferit din cauza pandemiei, elevii în clasele terminale nu au reușit să parcurgă și să aprofundeze materia necesară pentru a susține examenele naționale. Mulți elevi nu au avut acces la educație, neavând resursele necesare pentru a participa la orele online. De asemenea, multe cadre didactice au fost pregătite cu privire la desfășurarea eficientă a acestora. Astfel, platforma este lansată într-un moment critic, pentru a crea un mediu în care elevii să se poată pregăti individual și ușor pentru examenele naționale.

„N-avem platformă de e-learning, așa cum prevede legea? Nu-i nimic, o creăm noi! – Așa a apărut ideea construirii unei platforme de educație digitală de către Consiliul Național al Elevilor, care să vină în sprijinul tuturor elevilor, în mod gratuit. Câteva luni mai târziu, după zeci de ore de muncă depusă de către voluntarii noștri (elevi, profesori și studenți), platforma a fost lansată! În săptămânile care urmează, elevii înscriși pe platformă vor avea parte de materiale didactice, teste interactive și sfaturi privind învățarea eficientă! Dacă ești elev, înscrie-te pe platformă și începe să explorezi!” – a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.”

Foto: captură cne.vreaula.ro


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ce se întâmplă când un profesor are o suspiciune că un elev se droghează? Ligia Deca: Profesorul merge la conducerea școlii, care contactează familia, are loc o discuție, inclusiv cu consilierul școlar și se agreează măsuri

„Avem deja o procedură privind prevenția și adresarea consumului de substanțe interzise, cine, ce face, ce trebuie să facă directorul, profesorul, cum interacționează cu Direcția de protecție a copilului, cu…
Vezi articolul

Daniel David, despre examenul dublu de admitere la liceu: Eu nu sunt atât de împotriva acestui lucru. Ar trebui să fie mai întâi Evaluarea Națională și apoi acea testare, ca o a doua șansă pentru copiii cu performanță slabă

Examenul de admitere la liceu pentru absolvenții de clasa a VIII-a, care ar urma să fie susținut pentru prima dată în anul 2027 la liceele care doresc să-l organizeze pentru…
Vezi articolul

Alegătorii pot vedea cât de compatibili sunt cu fiecare candidat la prezidențiale cu ajutorul busolei electorale FreshVote.ro, lansată de Universitatea Babeș-Bolyai

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) pune la dispoziția alegătorilor o platformă de tip „busolă electorală” pentru alegerile prezidențiale, FreshVote.ro. Este vorba despre un instrument digital, gratuit, cu ajutorul căruia se…
Vezi articolul

VIDEO Avem o urgență de tip demografic, susține Ligia Deca: Dacă trendul actual se păstrează, populația României ar putea scădea sub 16 milioane de locuitori în anul 2050. Nu ne putem permite să pierdem niciun copil

Nu ne putem permite să pierdem niciun copil, ne dorim ca fiecare dintre ei să devină cetățeni activi, a declarat Ligia Deca, consilierul președintelui Iohannis pe Educație, la prima ședință…
Vezi articolul