Plata cu ora în anul școlar 2024-2025. Până miercuri, 4 septembrie, se emit și se comunică deciziile de repartizare pe post

587 de vizualizări
Foto: © Rawpixelimages | Dreamstime.com
Până miercuri, 4 septembrie, se emit și se comunică deciziile de repartizare pe post/catedră pentru plata cu ora în anul școlar 2024-2025, conform calendarului oficial. Dosarele pentru plata s-au depus la școală, în zilele de 27 și 28 august, potrivit metodologiei-cadru de mobilitate. În aceleași zile au avut loc și interviurile în vederea încadrării în regim de plată cu ora.

Potrivit unei informări a Inspectoratului Școlar Județean Timiș, posturile didactice de predare/catedrele se ocupă în regim de plata cu ora, în ordine, conform art. 94 din metodologia-cadru de mobilitate pentru anul școlar 2024-2025:

„1) personal didactic de predare titular în unitatea de învățământ;

2) personal didactic de predare titular în altă unitate de învățământ;

3) personal angajat în alte domenii de activitate;

4) personal didactic de predare pensionat;

5) personal didactic angajat cu CIM pe perioadă determinată în unitatea de învățământ;

6) personal didactic angajat cu CIM pe perioadă determinată în alte unități de învățământ.”

Conform ISJ Timiș, titularii/angajații pe perioadă determinată ai unității care au obținut aviz pentru atribuirea orelor în regim de plata cu ora nu trebuie să se prezinte în ședința de repartizare pentru plata cu ora.

Edupedu.ro a scris că profesorii titulari și cei angajați pe perioadă determinată pot fi încadrați în regim de plata cu ora până la o jumătate de normă didactică de predare.

Regulamentul pentru încadrarea profesorilor pe posturi a fost publicat, miercuri, 17 ianuarie, în Monitorul Oficial. Este vorba despre ordinul nr. 6.876 din 22 decembrie 2023, document pentru aprobarea Normelor metodologice privind încadrarea profesorilor din școli și grădinițe, precum și încadrarea în regim de plata cu ora. Noutatea este că profesorii titulari și cei angajați pe perioadă determinată pot fi încadrați în regim de plata cu ora până la o jumătate de normă didactică de predare.

Foto: © Rawpixelimages | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Plata cu ora în anul școlar 2024-2025. Dosarele se depun la școală marți și miercuri. Profesorii titulari și cei angajați pe perioadă determinată pot fi încadrați în regim de plata cu ora până la o jumătate de normă didactică de predare / Model de cerere și lista documentelor necesare
Regulamentul pentru încadrarea profesorilor pe posturi, publicat în Monitorul Oficial. Profesorii titulari și cei angajați pe perioadă determinată pot fi încadrați în regim de plata cu ora până la o jumătate de normă didactică de predare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

“Dacă un elev refuză să participe, refuză să comunice cu tine, atunci nu ai încotro, va trebui să existe și corigență” – spune secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar Sorin Ion / Legislația prevede că elevii cu note insuficiente sau cu absențe “sunt declarați amânați”, nu lăsați corigenți

Anul acesta pot fi lăsați elevi corigenți, dă asigurări secretarul de stat din Ministerul Educației, Sorin Ion, responsabil pentru învățământul preuniversitar. Acesta a declarat, pentru scoala9.ro, că “dacă un elev…
Vezi articolul

Daniel David, despre absenteismul elevilor la examenele naționale, cercetat pentru prima dată de Institutul pentru Științele Educației: Știm care sunt cauzele, știm ce ar trebui făcut, așteptăm resursele. Teama mea este că și dacă am avea resurse, de multe ori am observat că autoritățile din zona educației nu înțeleg nevoia specialistului

Daniel David, profesor de psihologie clinică și științe cognitive clinice, rector UBB, spune că ne aflăm “într-un moment de decizie, dacă vrem să facem ceva”, după ce au fost publicate…
Vezi articolul

Liceele pedagogice nu vor mai putea forma învățători pentru prima dată de la înființarea acestora, potrivit proiectului de Lege a învățământului preuniversitar – surse

Liceele pedagogice nu vor mai avea specializarea de educator-învățător, ci doar pe cea de educator-puericultor, potrivit proiectului Legii învățământului preuniversitar obținut pe surse de Edupedu.ro. Acest lucru înseamnă că liceenii…
Vezi articolul