Planificarea cercurilor pedagogice pentru luna noiembrie, publicată de Inspectoratul Școlar Județean Bihor / Ligia Deca a transmis că profesorii trebuie să insiste pe „zonele” unde elevii nu reușesc să rezolve anumite subiecte de la examenele naționale

3.808 vizualizări
Foto: © Iakov Filimonov | Dreamstime.com
Inspectoratul Școlar Județean Bihor a publicat planificarea cercurilor pedagogice pentru luna noiembrie. Potrivit ministrului Educației, profesorii trebuie să insiste pe „zonele” unde elevii nu reușesc să rezolve anumite subiecte de la examenele naționale.

Conform documentului inspectoratului școlar, cele mai multe cercuri pedagogice au loc fizic, după ora 14.

Documentul publicat de Inspectoratul Școlar Județean Bihor poate fi consultat mai jos:

Cercurile pedagogice din județul Neamț, care au loc în data de 15 februarie, nu se vor mai desfășura dimineața, ci începând cu ora 14:00, potrivit unei adrese a Inspectoratului Școlar Județean Neamț, document consultat de Edupedu.ro. Decizia a fost luată în ședința Consiliului de Administrație din data de 13.02.2024. În textul inspectoratului școlar este menționat „interesul suprem al elevului”, conform Legii învățământului preuniversitar nr. 198/2023.

Ce sunt cercurile pedagogice

 Metodologia privind formarea continuă a personalului din învățământul preuniversitar a fost aprobată prin ordinul nr. 5.561 din 7 octombrie 2011. Iată ce prevede metodologia în privința cercurilor pedagogice:

Articolul 78 – „(1) Activitățile metodico-științifice și psihopedagogice la nivel local, zonal sau județean sunt organizate și realizate prin cercurile pedagogice.

(2) Un cerc pedagogic se constituie ca structură distinctă dacă numărul membrilor este de minim 15 cadre didactice.

(3) În funcție de numărul cadrelor didactice și de structura rețelei școlare, cercurile pedagogice se pot constitui pe cicluri de învățământ, antepreșcolar, respectiv preșcolar, primar, gimnazial etc., pe tipuri sau profiluri de unități, respectiv învățământ special, învățământ tehnic și profesional, învățământ de artă și sportiv, palate și cluburi ale copiilor etc., iar în cadrul acestora pe discipline sau grupuri de discipline.

(4) Stabilirea structurii și coordonarea activității cercurilor pedagogice sunt atribuții ale inspectoratelor școlare județene/al Municipiului București. Participarea la activitățile organizate în cadrul cercurilor pedagogice este obligatorie pentru toți membrii acestuia.

(5) Activitatea cercurilor pedagogice se desfășoară în sesiuni, de două-patru ori în cursul unui an școlar.

(6) Activitatea de cerc pedagogic a profesorilor documentariști este organizată de casele corpului didactic în colaborare cu inspectoratele școlare.

(7) Activitățile metodico-științifice și psihopedagogice la nivel județean organizate și realizate prin cercurile pedagogice sunt cuprinse în Calendarul activităților metodico-științifice, publicat la începutul fiecărui an școlar de ISJ/ISMB.

(8) Cercurile pedagogice sunt foruri de sinteză, de evaluare a rezultatelor procesului de învățământ și a factorilor care determină eficiența acestuia, de comunicare și valorificare a experiențelor didactice și a concluziilor cercetării pedagogice efectuate de cadrele didactice, de evaluare critică și constructivă a metodelor de predare-învățare, a conținuturilor și modurilor de organizare a procesului educațional, de lansare a unor proiecte educaționale cu impact la nivel local și județean.”

Foto: © Iakov Filimonov | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
La cercurile pedagogice, profesorii trebuie să insiste pe „zonele” unde elevii nu reușesc să rezolve anumite subiecte de la examenele naționale, spune Ligia Deca
Ministrul Educației, după doi ani de mandat: Nu prea înțeleg de ce fug copiii de matematică. Mie mi-a plăcut matematica, dar probabil că este ceva acolo
Ligia Deca: Ceea ce m-a bucurat în discuțiile mele cu profesorii de sport este că, din spusele lor, pare că a scăzut fenomenul scutirii de sport
Ligia Deca, despre salariile profesorilor: Se prefigurează încă o creștere pentru a ajunge la o paritate între sistemul medical și sistemul educațional
Licența didactică cu dublă specializare „o să ne ajute să stabilizăm profesorii în școli”, spune ministrul Educației: Ei să-și facă mai ușor normele, adică să poată preda matematică-fizică, fizică-chimie, chimie-biologie
februarie 2024 – Cercurile pedagogice din județul Neamț, programate pe 15 februarie, nu se vor mai desfășura dimineața, ci de la ora 14 – adresă a inspectoratului școlar

4 comments
  1. profesorii să se mai înscrie și pe zonele unde colegii nu reușesc să rezolve subiecte la titularizare sau definitivat ,că și acolo e o mare problema

  2. Tot pentru examene, doamna Deca? Pentru examene să învețe copiii? Uf, tanti, cum vă trădați dumneavoastră! Știm că nu puteți dar chiar trebuia repetat?!

  3. Ce știe Dna Deca-cu-barca despre cercurile pedagogice? S-a exprimat ca pe grupurile de Whatsapp ala mămicilor… ce ar trebui să facă profesorii 😂

  4. Wow, ce planificare. Tematica ioc, durata ioc, obiective ioc.

    O bataie de joc metodica și științifică cu indicații prețioase de la formidabila dr. Deca. Reforma reloaded, nu alta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Vasile Dincu / Foto: INQUAM Photos George Calin

Vasile Dîncu a cerut verificări de urgență la Colegiul Național de Apărare, după ce un profesor a amenințat familia unui ziarist G4Media / MApN: Ne delimităm ferm de orice poziție contrară normelor și principiilor democratice, care aduc atingere drepturilor și libertăților fundamentale

Ministrul Apărării Vasile Dîncu a cerut o comisie de urgență pentru verificarea situației de la Colegiul Național de Apărare, după ce G4Media a scris despre presiunile unui angajat asupra familiei…
Vezi articolul

Ministrul interimar al educației, despre slujbele religioase la începerea anului școlar: Nu putem să spunem că această slujbă este ilegală. Nu este obligatorie/ Aţi văzut vreo reacţie negativă din partea părinţilor, astăzi?

Ministrul interimar al Educaţiei, Valer-Daniel Breaz, a afirmat luni că slujbele religioase oficiate la ceremoniile de începere a noului an şcolar nu sunt obligatorii, rămânând la latitudinea unităţilor de învăţământ…
Vezi articolul

Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, despre suspiciunile legate de modul în care a fost realizată teza de doctorat a ministrului apărării, Angel Tîlvăr: În Legea Educației există două prevederi pentru a evita “fenomenul doctoratelor scrise la comandă de alții”

Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, cel care a implementat actuala Lege a Educației nr. 1/2011, subliniază că a introdus în lege, la articolul 143, două prevederi pentru a evita…
Vezi articolul