DOCUMENT Plagiatul șefului Inspecției Judiciare, Lucian Netejoru, a ajuns la CNATDCU

504 vizualizări
O sesizare referitoare la teza de doctorat a șefului Inspecției Judiciare, Lucian Netejoru, a fost depusă la CNATDCU – forul care analizează plagiatele. Sesizarea vine după ce jurnalista Emilia Șercan a dezvăluit într-un articol publicat de Pressone.ro că judecătorul Netejoru a plagiat aproape tot conținutul tezei sale de doctorat în Ordine Publică și Siguranță Națională, pe care a susținut-o în 2010 la Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” din București.

Sesizarea a fost transmisă către CNATDCU, iar termenul pentru soluționare este de 45 de zile, au declarat pentru EduPedu.ro reprezentanții secretariatului Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU).

Descarcă de aici sesizarea depusă la CNATDCU

Lucian Netejoru a susținut teza de doctorat “Particularități manageriale în cooperarea polițienească internațională pentru prevenirea spălării banilor” în 2010, sub coordonarea Ștefaniei Georgeta Ungureanu, pe atunci profesor universitar la Academia de Poliție. 

Potrivit Pressone.ro, cel puțin 140 din totalul de 294 de pagini ale tezei sunt reproduse din volume semnate de chestorul Costică Voicu, fost șef al Poliției Române și fost rector al Academiei de Poliție.

Voicu a fost și unul dintre referenții din comisia de susținere care i-a acordat titlul lui Netejoru. Coordonatoarea tezei de doctorat, profesor universitar Ștefania Georgeta Ungureanu, a fost condamnată pe fond la închisoare cu suspendare, pentru că a înșelat Academia de Poliție, precum și nouă doctoranzi ai acestei instituții.

Citește investigația integral pe Pressone.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Material susținut de ECDL Romania

Doi liceeni îmbină pasiunea pentru robotică și științe cu tehnicile de imprimare 3D: Toate piesele colorate de pe robotul nostru sunt făcute la imprimantele 3D de la liceu / Datorită acestor activități practice am aflat ce vrem să facem pe viitor

„Am intrat în echipa de robotică să învățăm ceva mai mult din liceu, pentru că în liceu nu înveți multe lucruri practice. Știm mai multe despre ce poate să urmeze…
Vezi articolul

Școlile din zone defavorizate se pot înscrie până pe 13 octombrie în programul „Comunitățile defavorizate merită școli digitalizate”, al Adservio, susținut de E.ON Software Development / 1.000 de elevi, părinții și profesorii lor vor avea catalog electronic gratuit (P)

Adservio și E.ON Software Development (ESD) ajută elevii din zonele defavorizate ale României să aibă acces la educație digitală. Datorită impactului pozitiv major al campaniilor de acest tip inițiate de…
Vezi articolul