Plagiatorii nu vor mai avea acces la ipoteci, la transportul public sau la promovare la locul de muncă, în China

374 de vizualizări
Masteratul la distanță
Foto: Pexels.com
Cetățenii chinezi care sunt prinși că au plagiat ar urma să fie pedepsiți de guvern, care intenționează să includă înșelăciunea academică în sistemul său de credit social, care evaluează oamenii în funcție de comportamentul lor și le determină accesul la transportul public, la ipoteci, la universități și chiar la promovare la locul de muncă, potrivit Business Insider.

Astfel, măsura ar urma să facă parte din schema socială prin care cetățenii sunt pedepsiți pentru anumite comportamente, spre exemplu, în unele regiuni chinezii sunt penalizați dacă nu sortează gunoiul sau nu se duc la restaurante la care au făcut rezervare, mai scrie sursa citată.

„Vom face ca orice acte frauduloase care implică lucrări de studii să fie incluse în creditul propriu pentru a fi introduse în platforma națională de schimb de informații”, au declarat ministerele educației și finanțelor și Comisia Națională de Dezvoltare și Reformă într-un document comun, potrivit The Times.

China a testat controversatul sistem de credit social la nivel regional în 2009, înainte de a începe un proiect pilot național în 2014. Deși este încă în curs de dezvoltare, China intenționează să lanseze complet sistemul până la sfârșitul anului 2020. Acesta includea 1,02 miliarde de persoane până la sfârșitul anului 2019.

Guvernele locale își pot introduce propriile scheme, ceea ce înseamnă că pot fi penalizate comportamente diferite în funcție de regiuni. Orașul Guangzhou a început să sancționeze oamenii care trișează la examene în august 2019, de exemplu.

Foto: Pexels.com


2 comments
  1. Sa urmeze exemplul nostru,sa le dam spor de doctorat,sa i promovam directori de institutii publice,ministrii ,prim ministrii,sa i votam la alegerile locale,parlamentare si la final BOR sa i canonizeze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Mircea Miclea: Ne așteaptă cea mai gravă criză pe care a traversat-o sistemul de educație, criza de resurse umane. În România, 51% dintre cadrele didactice au peste 50 de ani / Soluțiile: Salarii atractive bazate pe criterii de performanță, statul să ofere facilități fiscale masive pentru cei care se duc la programe de formare și educație continuă și pentru formatori

Mircea Miclea, fost ministru al Educației, psiholog și profesor universitar la Universitatea Babeș-Bolyai, atrage atenția că urmează o criză majoră de resurse umane în educație, în contextul în care, spune…
Vezi articolul

Ludovic Orban: Se suspendă cursurile școlare, iar orele trec online în București, după ce Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență va constata depășirea pragului de infectări / Odată ce DSP a transmis indicele de 3,02, nu se mai poate întoarce situația

“Suspendarea cursurilor școlare și organizarea cursurilor, orelor în sistem online în toate școlile” se numără printre măsurile care se aplică în momentul în care rata de infectare dintr-o localitate depășește…
Vezi articolul

Istoria unei rute paralele de angajare în învățământ: Eu am scris articolul 253. Noi am gândit autonomia școlii de a-și selecta resursa umană, PSD a transformat-o în șpagă electorală forever – Oana Badea, fost secretar de stat

Soluția găsită de Ecaterina Andronescu la titularizarea pe 253 declarată neconstituțională este și ea neconstituțională, a declarat pentru Edupedu.ro fostul secretar de stat Oana Badea. OUG-ul de miercuri pe educație…
Vezi articolul