Piese de teatru sau scenete pe baza operelor literare din programa de Bacalaureat 2025, într-un program pentru elevii de clasa a XII-a, anunțate de Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică și Universitatea Politehnica din București

3.024 de vizualizări
Foto: Teatrul Excelsior
Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC) și Universitatea Politehnica din București (UPB) vor organiza și anul acesta, în perioada 17-23 martie 2025 proiectul „Teatru pentru BAC”, destinat elevilor din clasele a XII-a care se pregătesc pentru examenul de Bacalaureat. Evenimentul va avea loc la Aula Magna a Politehnicii București, iar accesul este gratuit, pe baza unei rezervări, conform Agerpres.

Potrivit sursei citate, scopul acestui proiect este de a oferi o metoda alternativă de pregătire pentru examenul de Bacalaureat. Prin acest proiect, organizatorii doresc să sprijine elevii în pregătirea pentru Bacalaureat, prin integrarea tehnicilor teatrale în procesul educativ.

Elevii vor avea ocazia să vizioneze în săptămâna următoare 7 lucrări din programa examenului de Limba și Literatura Română, puse în scenă în Aula Universității Politehnice:

  • 17 martie – Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război de Camil Petrescu
  • 18 martie – Ion, de Liviu Rebreanu
  • 19 martie – Luceafărul de Mihai Eminescu
  • 20 martie – Moara cu noroc de Ioan Slavici
  • 21 martie – Povestea lui Harap-Alb de Ion Creangă
  • 22 martie – Enigma Otiliei de George Călinescu
  • 23 martie – Maitrey de Mircea Eliade

„Într-o perioadă în care provocările educaționale sunt tot mai complexe, este esențial să aducem noi perspective în pregătirea elevilor pentru examenele finale. ‘Teatru pentru BAC’ este o oportunitate de a combina studiul pentru examenul de BAC cu arta, pentru a transforma pregătirea pentru Bacalaureat într-o experiență mai captivantă”, a declarat Mihnea Costoiu, rectorul Politehnicii București, citat într-un comunicat trimis presei, conform Agerpres.

Conform sursei citate, ‘Teatru pentru BAC’ va oferi nu doar o pregătire academică, ci și un spațiu de dezvoltare personală pentru elevi, pentru că la sfârșitul fiecărui spectacol de teatru se va organiza câte o sesiune specială de întrebări, unde publicul poate adresa curiozități referitoare la piesa jucată, aflând mai multe despre poveste și personajele implicate. 

„Teatru pentru BAC” este un proiect al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC) și al Universității Politehnica din București (UPB) care s-a petrecut și cu un an în urmă, în vederea sprijinului elevilor în pregătirea examenului de Bacalaureat printr-o altă metodă de învățare și anume teatrul.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Daniel David, despre mica reformă a universităților: Multe lucruri se pot face în primă fază prin eficientizarea sistemului / E o problemă de management și de regândirea arhitecturii acestuia

Ministrul Educației și Cercetării a vorbit joi seara, într-o emisiune la Antena 3, despre eficientizarea sistemului universitar ca răspuns la problemele și „contrastele” acestuia. Daniel David a spus că „multe…
Vezi articolul

USR preia pentru prima dată președinția Comisiei de Învățământ, știință și inovare din Senat – decizională pe legile Educației. Cine sunt cei 17 senatori din structura legislativă a Camerei superioare a Parlamentului

Adelina Dobra, senator USR de Dâmbovița, aflată la primul mandat de parlamentar, preia președinția Comisiei pentru Educație, știință și inovație a Senatului. Este comisia cu rol decisiv în toate modificările…
Vezi articolul

Ministrul Educației, Daniel David: Mă aștept ca din toamnă, poate cel târziu din primăvara anului viitor, să nu mai avem școli cu toalete în curte, din cele 175 / În ultimii doi ani s-au modernizat 5 astfel de școli, reiese din date și declarații oficiale

Ministerul Educației, Daniel David, a spus că se așteaptă ca „ din toamnă, poate cel târziu din primăvara anului viitor, să nu mai avem această problemă”, (n. red a toaletelor…
Vezi articolul