Teatrul Țăndărică transmite astăzi LIVE online, de la 10:00, spectacolul pentru copii “Cei trei purceluși”. Acesta este al doilea spectacol pentru copii pe care Teatrul Țăndărică îl difuzează gratuit, pe pagina de Facebook a instituției, în contextul epidemiei de coronavirus.
LIVE VIDEO Piesa de teatru pentru copii Cei trei purceluși este transmisă aici:
Contactat de Edupedu.ro la începutul săptămânii, atunci când a început campania online, directorul Teatrului Țăndărică, Călin Mocanu, a declarat că “dacă în jurul copilului, de la bunici până la părinți și televizor se vorbește despre ce va fi, de capătul lumii…, eu vreau să le ofer un divertisment”.
Teatrul Țăndărică va transmite toate spectacolele programate pentru această perioadă, “în regim de transmisie Live”, pe pagina de Facebook. Spectacolele vor fi difuzate online conform programului de pe site-ul teatrului și vor putea fi vizionate timp de 90 de minute, anunță instituția.
Săptămâna aceasta, copiii pot vedea următoarele spectacole:
- Miercuri, 18 martie, ora 10:00: Cei trei purceluși (3+)
- Joi, 19 martie, ora 10:00: Apolodor (4+)
- Vineri, 20 martie, ora 10:00: Mica Sirenă (3+)
- Sâmbătă, 21 martie, ora 11:00: Rățușca cea urâtă (3+)
- Duminică, 22 martie, ora 11:00: Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele (4+)
Directorul Teatrului Țăndărică: Teatrul este o emoție, dar pentru că suntem în această stare de alertă pe care copilul o citește, eu nu vreau să-i afectez securitatea emoțională
Contactat de Edupedu.ro la începutul săptămânii, directorul Teatrului Țăndărică, Călin Mocanu, a declarat că spectacolele vor fi difuzate pe pagina de Facebook a teatrului respectând programul de până acum. “Toate spectacolele noastre sunt înregistrate. Programul Teatrului Țăndărică va putea fi urmărit pe Facebook, ca și cum am juca la sală“, a precizat acesta.
“Nu fac altceva decât să-i poftesc pe copiii de acasă, pentru că societatea este în criză, să se distreze oarecum cu un spectacol de calitatea celor jucate pe scenele Țăndărică, filmate cu 3-4 camere și montate. Eu nu sunt adeptul spectacolului filmat, deloc, deloc, pentru că se pierde mult. Nu mergi la teatru ca la film, ci cu un fel de participare emoțională care nu există când te uiți de acasă la laptop. Dar există o mare nevoie de a scoate copilul din fața unui televizor și a unei tensiuni sociale care-i pot dăuna securității emoționale“, a declarat Călin Mocanu pentru Edupedu.ro.
Managerul Teatrului Țăndărică a explicat că “dacă în jurul copilului, de la bunici până la părinți și televizor se vorbește despre ce va fi, de capătul lumii…, eu vreau să le ofer un divertisment. După această criză vom inventa concursuri, pentru că mi-am dat seama că este nevoie de concursuri reale pentru copii. Vom găsi pentru Facebook activități separate de producerea și prezentarea unor spectacole de excepție“.
“Teatrul este o emoție, este o comunicare de la ochi la ochi și nu printr-un filtru. Dar pentru că suntem în această stare de alertă, în această emoție publică greu de controlat și pe care copilul o citește, eu nu vreau să-i afectez securitatea emoțională”, a afirmat Mocanu, pentru Edupedu.ro.
“Nu am emoții că nu va fi bine, numai că trebuie să punem toți umărul, ca să nu se destabilizeze emoțional copilul“, a încheiat acesta.
Vezi aici programul Teatrului Țăndărică, ce poate fi urmărit VIDEO pe Facebook
Pagina de Facebook a Teatrului Țăndărică – pe care vor fi difuzate în regim LIVE spectacolele pentru copii
Foto: Teatrul Tandarica
Citește și:
-
Mircea Miclea: Arta de a trăi în vremuri de criză
-
VIDEO Opera Comică pentru Copii transmite live online spectacolul Cenușăreasa, sâmbătă la ora 17:00. Felicia Filip: Găsim soluția prin care copiii să aibă o activitate-joacă ce îi deschide spre cultură și educație
-
Lista muzeelor europene și a celor peste 100 de muzee românești care pot fi vizitate din dormitor, bucătărie sau sufragerie
-
Ambasada SUA anunță că NASA pune la dispoziție un website dedicat copiilor: colecție de puzzle-uri, cărți de colorat, labirinturi, jocuri educative
-
Cum să-ți petreci timpul dacă trebuie să stai acasă din cauza noului coronavirus – sfaturi pentru copii, de la UNICEF