Pierderile cauzate de închiderea școlilor primare în pandemie, analizate în SUA și Anglia: Speranța de viață a copiilor americani se estimează că a scăzut cu câteva luni / Minusuri “șocante” în cunoștințele dobândite de elevii englezi, după lockdown-ul din primăvară

Foto: © Monkey Business Images - Dreamstime.com

Speranța de viață a copiilor americani din școlile primare care s-au închis în prima parte a anului ar înregistra o scădere de câteva luni, potrivit unui nou studiu dat publicității peste Ocean. Tot impactul închiderii școlilor asupra elevilor de școală primară a fost analizat și în Anglia, unde o analiză a unor teste recente a arătat pierderi masive în dobândirea de cunoștințe, în urma închiderilor provocate de pandemie.
SUA: Corelări educație – speranță de viață

Un grup de experți de la Children”s Research Institute din Seattle a publicat săptămâna aceasta, un studiu ce afirmă că închiderea școlilor determină, în rândul elevilor din învățământul primar american, o scădere a speranței de viață de circa 3 luni.

În studiul lor, disponibil pe JAMA Network, cercetătorii americani au urmărit să coreleze închiderea școlilor cu o scădere a nivelului de cunoștințe dobândite, precum și a acestei scăderi cu o scădere a speranței de viață. Ei constată că închiderea școlilor primare din SUA, în prima parte a anului, poate fi asociată cu o scădere a speranței de viață.

Mai precis, pierderile de învățare, afirmă studiul citat, ar putea fi asociate unui număr de 5,52 milioane de ani de viață pierduți, la nivelul întregii populații școlare afectate, pierdere care ar fi fost mai mare decât dacă menținerea școlilor în funcțiune ar fi contribuit la un prim val pandemic mai puternic.

Ce spune studiul:

Studiul citat poate fi consultat aici

Testarea elevilor de primară în Anglia: pierderi masive pentru elevii de șapte ani și cei defavorizați

Între timp, în Marea Britanie, The Guardian a citat, săptămâna aceasta, o analiză statistică a testelor date de elevii de școală primară după revenirea la școală, după închiderile din prima parte a anului. Această analiză indică un declin “șocant” al nivelului de cunoștințe dobândite în rândul elevilor.

Cei mai afectați sunt, potrivit sursei citate, copiii de vârste mici și cei din medii dezavantajate. Pierderea medie a fost între 5% și 15% comparativ cu anii anteriori, cele mai mari minusuri înregistrându-se la matematică și în rândul elevilor de șapte ani.

Analiza se bazează pe testele date de circa un sfert de milion de elevi. Autorii analizei afirmă că se așteptau la o scădere a nivelului de cunoștințe dobândite, dar au fost surprinși de proporțiile reale: “Vorbind strict statistic, e o cădere masivă”, este citat Dr. Timo Hannay de la SchoolDash, compania de analiză a datelor în domeniul educațional, care a analizat rezultatele testelor.

Citește mai mult despre această cercetare.

Photo 136306659 © Monkey Business ImagesDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version