Peste 900 de elevi de liceu, în probele de selecție pentru etapa națională a Olimpiadei de Informatică pe echipe, organizată de un colegiu din Piatra Neamț. Primii clasați pe țară vor reprezenta România la faza internațională din mai 2024

2.196 de vizualizări
Foto: EduPedu.ro
Peste 160 de echipe de elevi de liceu participă de luni, 13 noiembrie, la probele de selecție pentru etapa națională a Olimpiadei Internaționale de Informatică pe Echipe (IIOT) 2024, organizate online de Colegiul de Informatică din Piatra Neamț, potrivit site-ului competiției.

Este, astfel, prima olimpiadă din acest an școlar, ale cărei etape încep mai devreme decât celelalte, pentru a putea realiza calificarea a peste 900 de elevi înscriși în competiție. Colegiul Național de Informatică din Piatra-Neamț le organizează, în calitate de Școală Lider, susțin organizatorii.

La etapa națională finală vor participa echipele în funcție de punctajele obținute în cele patru etape preliminare de pe 13 noiembrie, 12 decembrie, 17 ianuarie și 8 februarie. Naționala IIOT se va desfășura în perioada 28 februarie – 2 martie 2024. După această fază, prima echipă din fiecare țară înscrisă în competiție, precum și echipa școlii lider, vor participa la finala internațională, ce va fi organizată de Siria, în Damasc, în luna mai 2024. Circa 12-13 țări sunt așteptate la IIOT în mai, susțin organizatorii de la liceul de informatică din Piatra Neamț.

  • Conform regulamentului, această competiție se organizează anual, prin rotație, de țările membre, fiecare devenind gazdă conform unei planificări stabilite.

Regulamentul competiției prevede că etapa preliminară se desfășoară în regim online. Etapele ulterioare, respectiv faza națională și internațională, vor fi organizate în sistem onsite. Înscrierea echipelor în competiție s-a realizat de către profesorul coordonator, în perioada 11-27 octombrie 2023.

Fiecare echipă este formată din patru elevi și două rezerve. Este permisă înlocuirea unui elev din cei patru cu un elev-rezervă, în situații deosebite și din motive obiective. Componența unei echipe nu poate fi modificată până la finalul competiției. Fiecare echipă este coordonată de un singur profesor”, potrivit cni.nt.edu.ro/ioit.

Amintim că la Olimpiada Internațională de Informatică pe Echipe (IIOT) 2023 echipele de elevi români au obținut câte o medalie de aur, argint și bronz, la competiția desfășurată între 26 și 30 mai. Cele trei echipe „au urcat pe podium alături de echipe din Egipt, Ungaria și Siria”. O echipă a provenit de la un liceu de stat, celelalte două de la un liceu privat din Capitală.

Participanții sunt elevi înscriși în învățământul liceal, în aceeași instituție de învățământ (colegiu, liceu, centru de excelență, Palatul/clubul copiilor). O echipă nu poate include mai mult de un participant premiant (premiu/mențiune) al Olimpiadei Naționale Individuale de Informatică (ONI) din anul precedent”, mai prevede regulamentul.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Două milioane de teste rapide din salivă vor fi trimise luni spre școli, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență după ce un participant din lotul 3 de firme ar fi fost de acord să facă livrarea mai devreme / Ministerul Educației susține că testarea ar putea avea loc cel mai devreme marți sau miercuri, în acest caz

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă anunţă că urmează să primească în noaptea de duminică spre luni încă două milioane de teste rapide antigen din salivă, din partea unei societăţi…
Vezi articolul

Florin Pogonaru, Asociația Oamenilor de Afaceri, către ministrul Educației: Trebuie să vă asumați politic testarea competențelor la elevi și la profesori. Ni s-a spus de către guverne succesive că asta e risc politic

Asumarea testării reale pentru pentru competențe digitale a elevilor și a profesorilor, a fost cerută de Florin Pogonaru, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri din România, Monicăi Anisie, ministrul Educației, într-o…
Vezi articolul

VIDEO 38 de inspectori școlari generali sunt membri ai PNL și UDMR / Klaus Iohannis, în decembrie 2018, la lansarea România educată: PSD este eminamente politizatorul sistemului educațional – o eroare fundamentală. Toate trebuie făcute în realitate cu bun-simț și cam toți își dau seama care este bunul simț în depolitizare

Din cele 42 de funcții de inspector școlar general din România, 38 sunt deținute acum de membri ai partidelor PNL și UDMR, iar 4 persoane susținute de PNL în funcțiile…
Vezi articolul

Regulile de combatere a hărțuirii sexuale în administrația publică și companii vor fi aplicate și în școli și universități – proiect de Hotărâre inclus pe agenda de miercuri a ședinței de guvern, în primă lectură / Ce spune Metodologia anti-hărțuire adoptată în 2023

Agenda ședinței de miercuri a guvernului include, pentru o primă lectură, un proiect de hotărâre de guvern ce vizează extinderea zonei de acoperire Metodologiei de prevenire și combatere a hărțuirii…
Vezi articolul