Peste 900 de elevi de liceu, în probele de selecție pentru etapa națională a Olimpiadei de Informatică pe echipe, organizată de un colegiu din Piatra Neamț. Primii clasați pe țară vor reprezenta România la faza internațională din mai 2024

2.167 de vizualizări
Foto: EduPedu.ro
Peste 160 de echipe de elevi de liceu participă de luni, 13 noiembrie, la probele de selecție pentru etapa națională a Olimpiadei Internaționale de Informatică pe Echipe (IIOT) 2024, organizate online de Colegiul de Informatică din Piatra Neamț, potrivit site-ului competiției.

Este, astfel, prima olimpiadă din acest an școlar, ale cărei etape încep mai devreme decât celelalte, pentru a putea realiza calificarea a peste 900 de elevi înscriși în competiție. Colegiul Național de Informatică din Piatra-Neamț le organizează, în calitate de Școală Lider, susțin organizatorii.

La etapa națională finală vor participa echipele în funcție de punctajele obținute în cele patru etape preliminare de pe 13 noiembrie, 12 decembrie, 17 ianuarie și 8 februarie. Naționala IIOT se va desfășura în perioada 28 februarie – 2 martie 2024. După această fază, prima echipă din fiecare țară înscrisă în competiție, precum și echipa școlii lider, vor participa la finala internațională, ce va fi organizată de Siria, în Damasc, în luna mai 2024. Circa 12-13 țări sunt așteptate la IIOT în mai, susțin organizatorii de la liceul de informatică din Piatra Neamț.

  • Conform regulamentului, această competiție se organizează anual, prin rotație, de țările membre, fiecare devenind gazdă conform unei planificări stabilite.

Regulamentul competiției prevede că etapa preliminară se desfășoară în regim online. Etapele ulterioare, respectiv faza națională și internațională, vor fi organizate în sistem onsite. Înscrierea echipelor în competiție s-a realizat de către profesorul coordonator, în perioada 11-27 octombrie 2023.

Fiecare echipă este formată din patru elevi și două rezerve. Este permisă înlocuirea unui elev din cei patru cu un elev-rezervă, în situații deosebite și din motive obiective. Componența unei echipe nu poate fi modificată până la finalul competiției. Fiecare echipă este coordonată de un singur profesor”, potrivit cni.nt.edu.ro/ioit.

Amintim că la Olimpiada Internațională de Informatică pe Echipe (IIOT) 2023 echipele de elevi români au obținut câte o medalie de aur, argint și bronz, la competiția desfășurată între 26 și 30 mai. Cele trei echipe „au urcat pe podium alături de echipe din Egipt, Ungaria și Siria”. O echipă a provenit de la un liceu de stat, celelalte două de la un liceu privat din Capitală.

Participanții sunt elevi înscriși în învățământul liceal, în aceeași instituție de învățământ (colegiu, liceu, centru de excelență, Palatul/clubul copiilor). O echipă nu poate include mai mult de un participant premiant (premiu/mențiune) al Olimpiadei Naționale Individuale de Informatică (ONI) din anul precedent”, mai prevede regulamentul.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Reguli noi, copy-paste după cele vechi: proiectul noului Regulament de organizare și funcționare a învățământului preuniversitar alternativ – aproape identic cu cel valabil din 2011

Proiectul noului „Regulament de organizare și funcționare a învățământului preuniversitar alternativ”, destinat să actualizeze regulile ce guvernează acest tip de învățământ în funcție de noua Lege din 2023, a fost…
Vezi articolul

Reprezentanții studenților: Ministerul să retragă propunerile de modificare a legislației de analiză a doctoratelor, „nu sunt oportune și ar crea dificultăți în sancționarea persoanelor vinovate”. Ministerul a cerut ca tezele să fie verificate integral la fiecare sesizare

Modificările propuse de ministrul Sorin Cîmpeanu la metodologia care reglementează soluționarea sesizărilor de plagiat în doctorate „nu sunt oportune și, finalmente, ar crea dificultăți în sancționarea persoanelor vinovate”, este punctul…
Vezi articolul