Peste 70% din unităţile de învăţământ din Covasna sunt în sistem online pentru că nu au atins pragul de vaccinare

306 vizualizări
interzicerea fondului clasei și școlii
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Peste 70% din unităţile de învăţământ din judeţul Covasna, în care rata de vaccinare anti-COVID-19 a angajaţilor nu depăşeşte 60 de procente, vor funcţiona săptămâna aceasta în sistem online, scrie Agerpres.

Potrivit datelor postate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Covasna, 83 din cele 297 de şcoli şi grădiniţe din judeţ şi-au reluat activitatea în sălile de clase începând de luni.

Pe listă figurează 12 unităţi de învăţământ cu rata de vaccinare de 100%, dar şi 34 de unităţi cu rata de vaccinare zero.

Şeful Inspectoratului Şcolar, Kiss Imre, a explicat că în majoritatea acestor situaţii este vorba despre şcoli sau grădiniţe cu un număr mic de angajaţi.

“Spre exemplu, dacă într-o grădiniţă există doi angajaţi, educatoarea şi femeia de serviciu, şi ambele s-au vaccinat, atunci, normal, rata este de 100%, dacă nu, atunci, desigur, este zero la sută şi se învaţă în continuare în sistem online”, a declarat Kiss Imre.

Acesta a mai menţionat că şi în rândul cadrelor didactice din judeţul Covasna există nemulţumiri legate de testarea anti-COVID-19 a elevilor care frecventează cursurile în sistem clasic şi le consideră în mare parte îndreptăţite, mai transmite Agerpres.

“Ştiu că deja există revoltă în rândul cadrelor didactice, a ieşit şi sindicatul. (…) Desigur, trebuie să vedem, chiar dacă se face testarea într-o oră şi obligatoriu dimineaţa, şi atunci apar o serie de probleme, pentru că există diferenţe între şcolile mari şi şcolile mici. Una e să împarţi 1.000 de teste şi alta 100 sau 10 (…) Apoi e greu cu copiii mici, ce faci cu clasele profesionale care au practică la ora 8 şi trebuie să fie la fabrică?! (…) Unele cadre didactice spun că e dezgustător, că testarea nu intră în fişa postului. Alţii se revoltă pentru că, spre exemplu, au o singură oră de istorie pe săptămână şi în ora aia trebuie să facă testarea. Deci, sunt multe probleme, aşteptăm să se clarifice şi vom vedea cum se va aplica. Dar nu cred că o să fie simplu”, a mai spus inspectorul şcolar general.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Astăzi primesc cei 500 de lei pentru tichetele educaționale pentru rechizite aproape 100.000 de beneficiari care au deja carduri / Cei care au intrat în program anul acesta vor primi cardurile în octombrie și banii în noiembrie, la 2 luni după începerea școlii

Peste 97.000 de beneficiari care au deja cardurile pentru tichetele educaționale din programul „Sprijin educațional, pe bază de tichete sociale pe suport electronic, pentru elevii cei mai dezavantajați”, primesc azi…
Vezi articolul

INTERVIU Prima carte pentru copii, din România, ilustrată cu ajutorul Inteligenței Artificiale: Ar trebui să fim realiști – Inteligența Artificială este o unealtă de care ne putem folosi ca facem proiecte mai repede și mai ușor, atât timp cât ce ține de imaginație rămâne la autor și ilustrator, spune autoarea Carmen Ivanov

“Un monstru în vacanță” este prima carte din România pentru copii, ilustrată cu ajutorul inteligenței artificiale. ”Deși o parte dintre oameni se tem de Inteligența Artificială (AI), cartea ne arată…
Vezi articolul

Recomandări pentru “turnurile de fildeș”: Micro-creditele să devină instrumente centrale pentru universități, dacă vor să se adapteze la tendințele europene și să ofere flexibilitate studenților – experți ai Universității din București

Micro-creditele ar trebui să devină puncte centrale pentru “macro-politici educaționale”, dacă universitățile românești doresc să țină pasul cu tendințele europene, afirmă un grup de experți ai Universității din București într-o…
Vezi articolul