Cadre didactice din 17 orașe au participat la 24 de ateliere de educație economică și financiară organizate de Banca Națională a României (BNR), Ministerul Educației (ME), Asociația Română a Băncilor (ARB), Institutul Bancar Român (IBR) și Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB) în perioada iulie – august.
Proiectul s-a adresat profesorilor din ciclurile gimnazial și liceal, transmite Ministerul Educației, prin intermediul unui comunicat de presă.
Lectorii au transmis informații privind rolul și funcționarea sistemului bancar și ale băncii centrale, principii și strategii de economisire, realizarea și monitorizarea unui buget personal cu recomandări pentru a face alegeri corecte și informate pentru îmbunătățirea situației financiare, utilizarea instrumentelor moderne de plată și riscurile de fraudă asociate acestora, principii și caracteristici ale produselor de creditare etc.
Celor peste 600 de participanți le-a fost pusă la dispoziție infrastructura necesară din sucursalele și agențiile Băncii Naționale a României.
Demersul face parte din Strategia Națională de Educație Financiară (SNEF) 2024 – 2030, fiind parte a Planului de acțiune al acesteia în cadrul Obiectivului specific 2: Creșterea nivelului de cunoștințe ale cadrelor didactice în privința educației financiare, prin implementarea unor programe de educație financiară destinate cadrelor didactice din învățământul preuniversitar și universitar și organizarea de cursuri de formare profesională pentru cadrele didactice, prin care să crească gradul de conștientizare a importanței educației financiare.
Ministerul Educației, BNR și ARB sunt cosemnatare ale Strategiei Naționale de Educație Financiară 2024 – 2030.
Foto: © Sarawut Nirothon | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.