EXCLUSIV Peste 4.500 de profesori nu sunt calificați pentru postul pe care-l ocupă. TOP 10 discipline cu cei mai mulți profesori fără studii corespunzătoare

7.501 de vizualizări
Foto: Freepik.com
În anul școlar 2018-2019 în școlile din România predau elevilor nu mai puțin de 4.533 de profesori, educatori, învățători sau chiar studenți care nu au studii corespunzătoare postului pe care-l ocupă, potrivit datelor obținute de Edupedu.ro. Statistica de la nivelul Ministerului Educației arată că cei mai mulți dintre aceste cadre didactice din învățământul preuniversitar sunt în mediul rural, 2.750, restul de 1.783 de profesori fiind în școlile din orașe.

Ministerul Educației îi împarte pe acești profesori în trei categorii:

  1. Cu studii superioare în alt domeniu decât cel al postului – 2.707 persoane, din care 1.615 în mediul rural.
  2. Studenți, în curs de calificare – 740 de persoane, din care 454 din mediul rural.
  3. Cu studii medii – 1.086 de persoane, din care 681 în mediul rural.

Cea mai mare parte dintre cadrele didactice care nu au studii corespunzătoare ocupă posturi de învățători – 974 de persoane, și de educatori – 866 de persoane, potrivit sursei citate.

TOP 10 discipline cu cei mai mulți profesori necalificați pentru postul ocupat:

  1. Limba română – 233
  2. Educație plastică – 202
  3. Educație fizică – 188
  4. Educație muzicală – 170
  5. Limba Engleză – 118
  6. Fizică – 117
  7. Informatică/TIC – 101
  8. Matematică – 95
  9. Biologie – 78
  10. Religie – 74

School photo created by freepik – www.freepik.com

Citește și:

5 comments
  1. minciuni la romana nu sunt posturi de ani de zile .An de an dau titularizare iau note peste 8 si nu ma pot titulariza ,fiindca nu sunt posturi titularizabile .Au favorizat trecerea de la invatator la profesor fara examen de titularizare ,ba mai tin si pensionarii si noi nu ne putem titulariza din lipsa de posturi

  2. Da, asta in timp ce absolventii facultatilor de psihologie, pedagogie, psihopedagogie speciala nu sunt calificati pentru a putea preda ca educatori in gradinite. Vi se pare normal????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

De 1 și 8 martie elevii nu pot oferi personal flori și mărțișoare cadrelor didactice și colegelor, potrivit secretarului de stat în Ministerul Educației, Sorin Ion: „Pot oferi felicitări și mărțișoare virtuale”

De 1 și 8 martie elevii nu pot oferi personal flori și mărțișoare cadrelor didactice și colegelor, pentru că ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății, care prevede regulile din…
Vezi articolul

Consiliul Național al Elevilor despre greva generală a profesorilor: “Susținem protestele din educație”, dar acestea “au un impact negativ imens” asupra școlii / “Nu suntem de acord ca elevii să fie utilizați drept armă emoțională”

“Susținem protestele din educație, dar având în vedere că elevii au dreptul la protest doar în condițiile în care acesta nu afectează orele de curs, conform legislației în vigoare, considerăm…
Vezi articolul