EXCLUSIV Peste 4.500 de profesori nu sunt calificați pentru postul pe care-l ocupă. TOP 10 discipline cu cei mai mulți profesori fără studii corespunzătoare

7.503 vizualizări
Foto: Freepik.com
În anul școlar 2018-2019 în școlile din România predau elevilor nu mai puțin de 4.533 de profesori, educatori, învățători sau chiar studenți care nu au studii corespunzătoare postului pe care-l ocupă, potrivit datelor obținute de Edupedu.ro. Statistica de la nivelul Ministerului Educației arată că cei mai mulți dintre aceste cadre didactice din învățământul preuniversitar sunt în mediul rural, 2.750, restul de 1.783 de profesori fiind în școlile din orașe.

Ministerul Educației îi împarte pe acești profesori în trei categorii:

  1. Cu studii superioare în alt domeniu decât cel al postului – 2.707 persoane, din care 1.615 în mediul rural.
  2. Studenți, în curs de calificare – 740 de persoane, din care 454 din mediul rural.
  3. Cu studii medii – 1.086 de persoane, din care 681 în mediul rural.

Cea mai mare parte dintre cadrele didactice care nu au studii corespunzătoare ocupă posturi de învățători – 974 de persoane, și de educatori – 866 de persoane, potrivit sursei citate.

TOP 10 discipline cu cei mai mulți profesori necalificați pentru postul ocupat:

  1. Limba română – 233
  2. Educație plastică – 202
  3. Educație fizică – 188
  4. Educație muzicală – 170
  5. Limba Engleză – 118
  6. Fizică – 117
  7. Informatică/TIC – 101
  8. Matematică – 95
  9. Biologie – 78
  10. Religie – 74

School photo created by freepik – www.freepik.com

Citește și:

5 comments
  1. minciuni la romana nu sunt posturi de ani de zile .An de an dau titularizare iau note peste 8 si nu ma pot titulariza ,fiindca nu sunt posturi titularizabile .Au favorizat trecerea de la invatator la profesor fara examen de titularizare ,ba mai tin si pensionarii si noi nu ne putem titulariza din lipsa de posturi

  2. Da, asta in timp ce absolventii facultatilor de psihologie, pedagogie, psihopedagogie speciala nu sunt calificati pentru a putea preda ca educatori in gradinite. Vi se pare normal????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Admitere la liceu 2023. Până pe 8 mai, școlile vor actualiza datele personale ale elevilor de clasa a VIII-a, în aplicația informatică SIIIR, potrivit Inspectoratului Școlar Mureș / Broșura cu locurile la liceu va fi publicată săptămâna viitoare

Până pe 8 mai, școlile vor actualiza datele personale ale elevilor de clasa a VIII-a, în Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România (SIIIR), potrivit unui anunț al Inspectoratului Școlar…
Vezi articolul
Invatatoare in fata elevilor la clasa, in scoala / Foto: Dreamstime.com

Programele remediale au nevoie de trasabilitatea elevilor și de experți din afara școlii – europarlamentar / “Ar fi o eroare majoră să-i abandonăm pe acei copii crezând că au făcut niște cursuri remediale și gata, sunt la zi cu materia”

“Ar fi o eroare majoră să-i abandonăm pe acei copii crezând că au făcut nişte cursuri remediale şi gata, sunt la zi cu materia”, crede europarlamentarul social-democrat Victor Negrescu, vicepreședintele…
Vezi articolul

Cazuri de hărțuire sexuală la 22 de universități de stat și private, în ultimii 13 ani – analiză a Consiliul de Etică și Management Universitar / Universitatea din București în top cu cele mai multe sesizări depuse, urmată de Universitatea Transilvania din Brașov și Universitatea Babeș Bolyai Cluj-Napoca

În 22 de universități de stat și private din România au fost cazuri de hărțuire sexuală, potrivit analizei cazurilor de hărțuire sexuală în universitățile din România realizată de Biroul Consiliului…
Vezi articolul