Peste 350 de lingviști din întreaga lume vin la Universitatea din București la finalul lunii august, pentru a participa la Congresul Societas Linguistica Europaea

403 vizualizări
Foto: Afiș oficial
Peste 350 de lingviști din întreaga lume vin la Universitatea din București în perioada 24-27 august, pentru a participa la cea de-a 55-a ediție a Congresului Societas Linguistica Europaea, organizat în parteneriat cu Institutul de Lingvistică al Academiei Române “Iorgu Iordan – Alexandru Rosetti”, potrivit unui comunicat primit pe adresa redacției.

Este “una dintre cele mai prestigioase și longevive manifestări lingvistice din lume. Ediții precedente ale congresului s-a desfășurat în centre universitare și de cercetare importante: Leipzig, Tallinn, Zürich, Napoli, Leiden, Poznań, Split, Stockholm etc.”, se arată în comunicat.

Anul acesta, congresul se desfășoară în format fizic, după doi ani în care s-a desfășurat online, la sediul Facultății de Drept a Universității din București. Vor veni la București peste 350 de lingviști din întreaga lume, care vor participa la 12 ateliere tematice și la sesiunile generale ale congresului. Programul general și alte detalii despre activități pot fi consultate aici, pe site-ul evenimentului.

Foto: Afiș oficial

Societas Linguistica Europaea (SLE) a fost înființată în 1966 pentru a crea contacte durabile între lingviștii din Europa și din întreaga lume. SLE organizează congrese anuale și publică două reviste prestigioase: Folia linguistica și Folia linguistica historica. Mari lingviști, reprezentând subdomenii diverse, au fost președinți ai societății de-a lungul timpului: André Martinet, Eugen Coșeriu, Mario Alinei, Anna Siewierska, Johan van der Auwera, Christian Lehmann, Olga Fisher, Ian Roberts etc.”, conform aceleiași informări.

Programul activităților poate fi accesat și în documentul .pdf de mai jos:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Consiliul Național al Rectorilor declară, printr-o rezoluție, „toleranță zero” față de hărțuire și abuz în mediul universitar și cere tuturor universităților „să identifice și să sancționeze fără întârziere” astfel de comportamente

„Consiliul Național al Rectorilor condamnă cu fermitate orice formă de abatere de la normele de etică și deontologie profesională care ştirbește demnitatea beneficiarilor direcţi ai dreptului la educaţie”, se arată…
Vezi articolul

GRAFIC Numărul cazurilor de infectări noi înregistrează o scădere pentru prima dată de la începutul valului 4 al pandemiei de Covid-19 în România, anunță cercetătorii de la Universitatea Babeș Bolyai

România începe o ușoară coborâre de pe platoul valului 4 de infectări cu coronavirus, potrivit cercetătorilor de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor a Universității Babeș-Bolyai (UBB) din…
Vezi articolul

Marilen Pirtea, rector al Universității de Vest și consilier onorific al premierului Ciucă: Voi pleda pentru ceea ce susțin profesorii / Cu o oră înainte de ședința de Guvern în care a fost aprobată legea educației, ministrul Finanțelor împreună cu alții au scos capitolul de salarizare unde salariul minim trebuia să fie mediu brut pe economie. Dacă eliminăm această piatră de temelie, restul rămâne suspendat în aer și se știa acest lucru

Rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea, lider PNL și consilier onorific al premierului Nicolae Ciucă, susține revendicările profesorilor în această grevă generală declanșată în sistemul de învățământ. Pirtea…
Vezi articolul