Peste 30.600 de elevi de clasa a XII-a au chiulit de la simularea pentru Bacalaureat, proba la alegere a profilului – cel mai mare număr de absenți din această sesiune

1.800 de vizualizări
Foto: © ActionGP | Dreamstime.com
La penultima probă scrisă de la simularea Bacalaureatului peste 30.600 de elevi înscriși în clasa a XII-a sau a XIII-a au chiulit, potrivit statisticilor transmise de Ministerul Educației jurnaliștilor acreditați. Numărul de absenți a avut o creștere constantă pe parcursul celor trei probe scrise desfășurate deja în această sesiune, acesta fiind cel mai mare de până acum.

„Simularea probei la alegere a profilului şi specializării din cadrul examenului național de bacalaureat 2023 s-a desfășurat astăzi, 29 martie, cu participarea a 116.312 elevi din totalul celor peste 147.000 de elevi înscriși la începutul anului școlar curent în clasele a XII-a/zi și a XIII-a seral/frecvență redusă.

În urma unor tentative de fraudă au fost eliminați 5 elevi”, anunță Ministerul Educației.

Asta înseamnă că aproximativ 30.680 de elevi nu s-au prezentat la simularea probei la alegere a profilului şi specializării.

Ultima probă scrisă din cadrul simulării va avea loc joi, 30 martie 2022: proba E) b) – Limba şi literatura maternă, iar elevii vor fi afla rezultatele în data de 6 aprilie 2023.

Luni, la prima probă, cea de Limba română, peste 27 de mii de elevi nu s-au prezentat, iar 12 au fost eliminați 12 pentru tentativă de fraudă.

Marți, la simularea probei obligatorii a profilului, aproape 29 de mii de elevi nu s-au prezentat iar 13 elevi au fost eliminați pentru tentativă de fraudă.

Foto: © ActionGP | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sorin Ion despre diferențele mari de punctaj la corectarea unor lucrări la simulări: Vom merge către acel profesor să-l formăm, nu “să-i tăiem capul” / Ministerul Educației face liste cu acești profesori pentru a le îmbunătăți competențele de evaluator

Secretarul de stat în Ministerul Educației, Sorin Ion, spune că profesorii care au acordat punctaje diferite mari la corectarea lucrărilor de la simulările examenele naționale vor fi ajutați “pentru a-și…
Vezi articolul