Peste 24.000 de copii, 600 de profesori și grădinițele sau școlile în care învață, din patru județe, au primit cărți printr-un proiect de încurajare a lecturii

484 de vizualizări
Foto: Asociația OvidiuRO
Peste 35.000 de copii au participat la sesiuni de lectură și peste 24.000 de cărți ilustrate au fost oferite copiilor atât din zona rurală, cât și din zona urbană săracă, dar și profesorilor și școlilor în cadrul proiectului “Fiecare copil merită o poveste” desfășurat de Asociația OvidiuRO, UiPath Foundation și Inspectoratele Școlare Județene din Botoșani, Galați, Olt și Vaslui, potrivit unui comunicat de presă primit de Edupedu.ro.

În acest an școlar, proiectul a fost extins și în județul Olt, unde aproximativ 600 de profesori au primit materiale educaționale, iar 4.500 de copii au primit cărți pentru acasă, mai transmit organizatorii.

Profesorii înscriși în proiect au primit kit-uri de cărți ilustrate adecvate vârstei preșcolare, de la cele clasice până la cele fără text, romane grafice sau benzi desenate, astfel încât în grădinițe să existe o diversitate de materiale care să contribuie la creșterea calității actului educațional. Pe lângă cărțile propriu-zise, profesorii au avut acces și la ghiduri pedagogice cu fișe și sugestii de activități pre și post lectură, iar copiii au primit fișe de lucru pentru acasă, unde să poată continua învățarea alături de părinți.

În cadrul proiectului Fiecare Copil Merită o Poveste au fost organizate 10 sesiuni online de formare centrate pe literație pentru toate educatoarele din cele patru județe.

Comunicatul integral, mai jos în format .pdf:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ligia Deca, despre acuzațiile că un examen în plus de admitere la liceu ar încuraja și mai mult meditațiile: Nu facem altceva decât să reușim să testăm potrivirea mai bună a candidaților cu profilul pe care ei și-l doresc

Ministrul Educației, Ligia Deca, a precizat că motivul pentru care a propus în proiectul legii Educației posibilitatea ca elevii să dea și examen de admitere la intrarea la liceu, pe…
Vezi articolul

USAMV București a stabilit că Sorin Cîmpeanu nu a plagiat în teza de doctorat, susține ministrul care citează un raport de verificare primit de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară, în urma solicitării publice făcute în urmă cu un an. De ce nu l-a publicat? „Nu cred că era momentul să mă laud cu un conținut laudativ”

Întrebat de Edupedu.ro care au fost concluziile comisiei Universității de Științe Agronomice înființată în urmă cu un an pentru a-i analiza teza de doctorat, Sorin Cîmpeanu a spus: “Rezultatul a…
Vezi articolul

Studiu CRPE. Doar 10% dintre elevii români au acces la experiențe de învățare practică, prin comparație cu media de 61% din Uniunea Europeană. România alocă cei mai puțini bani per elev în învățământul profesional și tehnic

România alocă cei mai puțini bani pe cap de elev care studiază în învățământul profesional și tehnologic (IPT), de peste 10 ori mai puțin decât media europeană, potrivit raportului „De…
Vezi articolul

Ligia Deca, întrebată de ce nu și-a dat demisia, în condițiile în care timp de o săptămână guvernanții au mințit public profesorii că nu se pot face creșteri de salarii: “Evaluările privind performanța ministrului pot fi realizate după ce ne reasigurăm că sistemul de învățământ continuă în mod normal”

Ministra Educației, Ligia Deca, a fost întrebată de Edupedu.ro în conferința de presă susținută vineri, de ce nu și-a dat demisia, în condițiile în care timp de o săptămână guvernanții…
Vezi articolul