Peste 24.000 de copii, 600 de profesori și grădinițele sau școlile în care învață, din patru județe, au primit cărți printr-un proiect de încurajare a lecturii

483 de vizualizări
Foto: Asociația OvidiuRO
Peste 35.000 de copii au participat la sesiuni de lectură și peste 24.000 de cărți ilustrate au fost oferite copiilor atât din zona rurală, cât și din zona urbană săracă, dar și profesorilor și școlilor în cadrul proiectului “Fiecare copil merită o poveste” desfășurat de Asociația OvidiuRO, UiPath Foundation și Inspectoratele Școlare Județene din Botoșani, Galați, Olt și Vaslui, potrivit unui comunicat de presă primit de Edupedu.ro.

În acest an școlar, proiectul a fost extins și în județul Olt, unde aproximativ 600 de profesori au primit materiale educaționale, iar 4.500 de copii au primit cărți pentru acasă, mai transmit organizatorii.

Profesorii înscriși în proiect au primit kit-uri de cărți ilustrate adecvate vârstei preșcolare, de la cele clasice până la cele fără text, romane grafice sau benzi desenate, astfel încât în grădinițe să existe o diversitate de materiale care să contribuie la creșterea calității actului educațional. Pe lângă cărțile propriu-zise, profesorii au avut acces și la ghiduri pedagogice cu fișe și sugestii de activități pre și post lectură, iar copiii au primit fișe de lucru pentru acasă, unde să poată continua învățarea alături de părinți.

În cadrul proiectului Fiecare Copil Merită o Poveste au fost organizate 10 sesiuni online de formare centrate pe literație pentru toate educatoarele din cele patru județe.

Comunicatul integral, mai jos în format .pdf:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Q&A Coronavirus: Pot să merg în alt oraș unde pot să stau într-o locuință care îmi oferă condiții mai bune pentru familie, cu copiii, pentru a rămâne în autoizolare? La “activități sportive” poate fi inclus şi mersul pe bicicletă? Răspunsurile oficiale ale Grupului de Comunicare Strategică

Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului pe tema COVID-19 a realizat un material prin care sunt acoperite cu răspunsuri documentate întrebările adresate de jurnaliști și cetățeni pentru lămurirea unor situații…
Vezi articolul

Mădălin Bunoiu, profesor de fizică și președinte ARACIS: Tinerii nu mai au curiozitatea să cerceteze pentru că n-au avut posibilitatea să încerce vreodată. Numărul de laboratoare de chimie, de fizică, de biologie din școlile primare, gimnaziale și licee este incredibil de mic

Președintele Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), Mădălin Bunoiu, remarcă numărul de laboratoare de chimie, fizică sau biologie, din școli, “incredibil de mic”, în special la sate.…
Vezi articolul

Mai avem nevoie de teste de salivă pentru încă 9 săptămâni în afară de aceasta, spune Sorin Cîmpeanu: Am transmis IGSU graficul – se ia vacanță pe 23 decembrie, se revine la școală, unii pe 3 ianuarie, alții pe 10 ianuarie

Mai avem nevoie de teste de salivă pentru elevi încă nouă săptămâni în afară de aceasta, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, marți la prânz, în fața Ministerului Educației unde…
Vezi articolul