Peste 220 de noi specii de animale și plante, descoperite în regiunea Mekong (Asia) pe parcursul unui singur an

269 de vizualizări
Foto: © Luca Roggero | Dreamstime.com
O echipă internațională de cercetători a descoperit 224 de noi specii de animale și plante pe teritoriul țărilor din bazinul fluviului Mekong în Asia de Sud-Est pe parcursul unui singur an, informează DPA, scrie Agerpres.

Potrivit unui raport al organizaţiei pentru conservarea naturii World Wide Fund for Nature (WWF) publicat miercuri, au fost documentate 155 de specii de plante, 35 de reptile, 17 de amfibieni, 16 de peşti şi un mamifer.

Mamiferul este o maimuţă, denumită Popa langur, identificată ca specie distinctă pe baza mostrelor de fecale şi a specimenelor de muzeu.

Numărul total de specii de animale şi plante descoperite în Thailanda, Cambodgia, Laos, Vietnam şi Myanmar începând cu 1997 a ajuns în prezent la 3.007, potrivit organizaţiei pentru protecţia mediului.

Regiunea fluviului Mekong, de “o importanță globală”

Regiunea fluviului Mekong este astfel, fără îndoială, de “o importanţă globală” în descoperirea de noi specii, a precizat Stefan Ziegler, purtător de cuvânt pentru regiunea Asiei de Sud-Est în cadrul WWF Germania, mai transmite Agerpres.

“Este habitatul unora dintre cele mai cunoscute şi mai periclitate specii din lume, cum ar fi tigrul şi somnul gigantic de Mekong”, a adăugat el.

Habitatele trebuie să fie protejate şi conservate prin orice mijloace având în vedere enorma biodiversitate. “Dacă pierdem regiunea Mekong ca hotspot biologic, pierdem o parte importantă din biodiversitatea globală”, a mai precizat Ziegler.

Potrivit raportului, cele mai multe dintre speciile noi au fost descoperite în 2020 în Vietnam (91) şi Thailanda (69). Raportul WWF este rodul muncii a sute de oameni de ştiinţă care activează în universităţi, organizaţii pentru protejarea naturii şi institute de cercetare.

Foto: © Luca Roggero | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Universitățile nu trebuie să reacrediteze programele de studiu, după introducerea noilor standarde ARACIS care vor permite cursurile online – ministrul Educației: “Nu are nimeni dreptul să arunce în aer un sistem de învățământ”

“Noile standarde elaborate de ARACIS pentru fiecare domeniu vor fi de fapt completări la standardele deja existente pentru fiecare domeniu, completări care vor viza recunoașterea” cursurilor online, a declarat pentru…
Vezi articolul

Ministerul Cercetării anunță că a aprobat creditele pentru deblocarea subprogramelor competiționale ale Planului Național Cercetare-Dezvoltare și Inovare, aflate în desfășurare

Creditele bugetare aferente anului 2022 pentru finanțarea programelor și subprogramelor incluse în Planul Național Cercetare-Dezvoltare (PNCDI III) și Inovare au fost aprobate, potrivit unui anunț făcut luni de Ministerul Cercetării,…
Vezi articolul

Trei dintre cercetătorii români care au primit premii speciale la prima ediție a Galei Cercetării Românești lucrează în SUA, la universitățile Stanford, Harvard și MIT / Patru din opt premianți lucrează în principal în România

Trei dintre premiile speciale acordate în cadrul primei Gale a Cercetării Românești, plus unul dintre premiile la categoriile principale au fost acordate cercetătorilor români care lucrează sau au lucrat în…
Vezi articolul

Educația nu se mai face, în țările care au succes, cu durere, spune Monica Mincu, cercetătoare româncă la Universitatea din Torino: Dacă elevii nu învață, vina este a noastră, nu a lor / Cât de curajoasă este România, politic vorbind, să implice experții și profesioniștii și să reformeze sistemul?

Țările care au performanțe deosebite au investit în sistemul școlar și au reușit să-l schimbe în două-trei decenii, a spus într-o scurtă analiză Monica Mincu, cercetătoare în sisteme școlare comparate…
Vezi articolul

Piedicile care întârzie Danubius, platforma majoră de cercetare la Dunăre-Deltă: pe lângă pandemie și Ucraina, e bătălia cu birocrația / “E mai ușor să te lupți cu toată concurența, decât cu avizele și cu cei care te întorc de trei ori” – Adrian Stănică, GeoEcoMar

“Când îți zice cineva că-ți dă tot sprijinul, e un fel de ‘No problem in Romania’. Aveți tot sprijinul, dar asta nu ai cum, asta nu ai voie, asta nu…
Vezi articolul

România își plătește toate datoriile la Agenția Spațială Europeană și prima tranșă a contribuției pe 2023, anunță Ministerul Cercetării – “O premieră”, după ce, anii trecuți, datoriile lăsaseră România fără drept de vot în instituția europeană

România își va plăti toate datoriile către Agenția Spațială Europeană (ESA), precum și prima tranșă a contribuției pe anul în curs, după ce Guvernul a aprobat, joi, o hotărâre în…
Vezi articolul