Peste 220 de noi specii de animale și plante, descoperite în regiunea Mekong (Asia) pe parcursul unui singur an

263 de vizualizări
Foto: © Luca Roggero | Dreamstime.com
O echipă internațională de cercetători a descoperit 224 de noi specii de animale și plante pe teritoriul țărilor din bazinul fluviului Mekong în Asia de Sud-Est pe parcursul unui singur an, informează DPA, scrie Agerpres.

Potrivit unui raport al organizaţiei pentru conservarea naturii World Wide Fund for Nature (WWF) publicat miercuri, au fost documentate 155 de specii de plante, 35 de reptile, 17 de amfibieni, 16 de peşti şi un mamifer.

Mamiferul este o maimuţă, denumită Popa langur, identificată ca specie distinctă pe baza mostrelor de fecale şi a specimenelor de muzeu.

Numărul total de specii de animale şi plante descoperite în Thailanda, Cambodgia, Laos, Vietnam şi Myanmar începând cu 1997 a ajuns în prezent la 3.007, potrivit organizaţiei pentru protecţia mediului.

Regiunea fluviului Mekong, de “o importanță globală”

Regiunea fluviului Mekong este astfel, fără îndoială, de “o importanţă globală” în descoperirea de noi specii, a precizat Stefan Ziegler, purtător de cuvânt pentru regiunea Asiei de Sud-Est în cadrul WWF Germania, mai transmite Agerpres.

“Este habitatul unora dintre cele mai cunoscute şi mai periclitate specii din lume, cum ar fi tigrul şi somnul gigantic de Mekong”, a adăugat el.

Habitatele trebuie să fie protejate şi conservate prin orice mijloace având în vedere enorma biodiversitate. “Dacă pierdem regiunea Mekong ca hotspot biologic, pierdem o parte importantă din biodiversitatea globală”, a mai precizat Ziegler.

Potrivit raportului, cele mai multe dintre speciile noi au fost descoperite în 2020 în Vietnam (91) şi Thailanda (69). Raportul WWF este rodul muncii a sute de oameni de ştiinţă care activează în universităţi, organizaţii pentru protejarea naturii şi institute de cercetare.

Foto: © Luca Roggero | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Guvernul premiază cu fast medaliaţii de la Geneva. “Salonul este o maşinărie de făcut bani pentru organizatori, un mod de a-și cumpăra o medalie pentru participanţi”, susţin alţi cercetători

Premierul şi ministrul Cercetării au premiat joi medaliaţii Salonului Internaţional de Inventică de la Geneva. Într-un eveniment organizat la Palatul Victoria, eveniment care a început cu intonarea Imnului de Stat,…
Vezi articolul

Dunele sub formă de stea din deșert, unice prin structura lor, studiate în profunzime de cercetători. Cazul dunei Lala Lallia din Maroc, formată în timp de nouă secole și care se mișcă cu 0,5 metri anual

Sunt una dintre minunile deşertului: dunele sub formă de stea, formaţiuni din nisip asemănătoare unor piramide, cu înălţimi de peste 300 de metri, cu ramificaţii care pornesc dintr-un vârf central…
Vezi articolul