Peste 22 de mii de elevi au lipsit la simularea pentru Bacalaureat, la proba obligatorie a profilului / S-au prezentat mai mulți elevi decât anul trecut, potrivit datelor Ministerului Educației

815 vizualizări
Foto: © Igor Mojzes | Dreamstime.com
La simularea probei obligatorii a profilului din cadrul examenului național de Bacalaureat 2024, desfășurată astăzi, 5 martie, au fost prezenți, conform datelor transmise de inspectoratele școlare județene (ora de referință: 15:00), 124.010 elevi (85%) din totalul celor peste 146.000 de elevi înscriși, transmite Ministerul Educației într-o notă informativă. Elevii au avut de ales Istorie sau Matematică.

Puțin peste 22 de mii de elevi nu s-au prezentat la simularea probei obligatorii a profilului din cadrul examenului național. Numărul celor prezenți a fost însă mai ridicat decât anul trecut, (n. red au lipsit 29 de mii de elevi) când au fost înscriși un număr similar de elevi.

“La simularea probei obligatorii a profilului din cadrul examenului național de bacalaureat 2024, desfășurată astăzi, 5 martie, au fost prezenți, conform datelor transmise de inspectoratele școlare județene (ora de referință: 15:00), 124.010 elevi (85%) din totalul celor peste 146.000 de elevi înscriși”, anunță Ministerul.

În urma unor tentative de fraudă au fost eliminați 6 elevi.

Amintim, și la prima probă a simulării, cea la limba română s-au prezentat mai mulți elevi decât anul trecut. Peste 19 mii de elevi de clasa a XII-a nu s-au prezentat la prima probă a simulării examenului de Bacalaureat 2024.

Vezi aici subiectele și baremele de corectare de la Matematică, simulare BAC 2024, publicate de Ministerul Educației.

Subiecte Istorie – simulare BAC 2024. Eseu de două pagini despre evoluția politică a României în secolul al XX-lea, printre cerințe

Baremul de corectare istorie – simulare Bac 2024.

Calendarul următoarelor probe:

  • 6 martie 2024: proba E)d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării
  • 7 martie 2024: proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă
  • 15 martie 2024: comunicarea rezultatelor.

Foto: © Igor Mojzes | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Avantaje pentru profesorii și elevii vaccinați, anunțate de ministrul Educației: Beneficiind de o protecție sanitară crescută, vom vedea ce avantaje au în definirea scenariilor de funcționare a școlilor

Profesorii și elevii vaccinați, „beneficiind de o protecție sanitară crescută, vom vedea ce avantaje au în definirea acestor scenarii” de funcționare a școlilor care vor fi stabilite vineri, a declarat…
Vezi articolul

Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății: Planul de redeschidere a școlilor este foarte rațional. O să găsim o soluție echilibrată pentru siguranța epidemiologică în școli

Planul anunțat de președintele Klaus Iohannis de redeschidere descentralizată a școlilor “este foarte rațional”, a declarat Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății. “Este nevoie să avem învățământ”, a…
Vezi articolul

Roxana Mînzatu, comisarul european desemnat pe educație, întrebată despre interzicerea telefoanelor în școli: Vreți să nu ne mai voteze copiii din Europa? Niciunul dintre noi nu va vedea vreodată lumina zilei. Suntem cu toții dependenți de tehnologie / Suntem obligați să implementăm tehnologii și în educație, pentru a face educația mai atractivă

Roxana Mînzatu, comisarul european desemnat pentru a conduce portofoliul ce conține și domeniul educație, a declarat marți la audierile din Parlamentul European că „suntem obligați să implementăm tehnologii și în…
Vezi articolul