Peste 2.800 de liceeni, înscrişi la simularea admiterii la Medicină în Bucureşti, cu doar 150 mai puţini ca anul trecut. Tinerii au putut opta pentru supraveghere video

2.390 de vizualizări
Examenele pentru admiterea la Medicină Carol Davila
Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București / Foto: Facebook.com
Devenită o tradiție, Simularea Examenului de Admitere la Facultatea de Medicină din cadrul UMF ”Carol Davila” din București va aduna la startul celei de-a XI-a ediții peste 2.800 de liceeni. Evenimentul, organizat de către Societatea Studenților în Medicină din București (SSMB) în strânsă colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila”, va avea loc în data de 16 mai și se va derula, în premieră, pe o platformă online special construită pentru acest concurs, anunţă Universitatea într-un comunicat.

Este îmbucurător faptul că, și în actualele condiții dificile generate de pandemia Coronavirus, interesul elevilor de liceu față de profesia de medic rămâne unul constant, peste 2.800 de liceeni, cu aproximativ 150 mai puțini comparativ cu cei înscriși la simularea examenului de admitere în medicină din 2019, și-au manifestat deja o primă opțiune pentru viitorul lor profesional” a declarat Prof. Dr.Viorel Jinga, Rector al UMF ”Carol Davila” din București.

Modalitățile de desfășurare a concursului

Echipa de organizare a creat o platformă specială, care să asigure desfășurarea examenului pe data de 16 mai 2020 într-o manieră similară cu cea abordată la admitere, respectând normele impuse de contextul actual. Odată înscriși, după achitarea taxei de participare (anul acesta a fost 90 lei) și validarea contului de către organizatori, elevilor li se va genera un cont individual pe platforma online unde se va desfășura Simularea. Participanții vor avea acces la subiecte care păstrează formatul caracteristic admiterii și care le permit acestora evaluarea cunoștințelor acumulate.

Totodată, timpul alocat rezolvării subiectelor nu va suferi modificări în cadrul ediției de anul acesta (două ore și 30 de minute), organizatorii oferindu-le șansa celor înscriși să își consolideze abilitățile de încadrare în timp. Pentru a evita orice inconveniente nedorite, echipa de organizare a impus accesarea contului creat, de către toți participanții, anterior începerii examenului. Odată cu încheierea perioadei alocate rezolvării subiectelor, elevilor li se va afișa automat punctajul obținut, ulterior, pe data de 17 mai 2020, fiind publicat clasamentul final. Anul acesta, Regulamentul prevede afișarea unui cod unic de participant în locul numelui, precum și opțiunea de supraveghere pentru care a optat participantul.

La alegere, opțiune pentru supraveghere video

Organizatorii au decis prelungirea perioadei de înscriere până pe data de 22 aprilie 2020, oferindu-le șansa mai multor elevi de a participa. Aceștia din urmă au putut opta pentru varianta de supraveghere video, contribuind astfel la creșterea calității și autenticității evenimentului, considerând limitările impuse de pandemie. În acest context, Metodologia de desfășurare a Simulării a suferit o serie de modificări, aducând în atenția elevilor detalii suplimentare despre modul de accesare al platformei și condițiile de participare la ediția de anul acesta.

Toate detaliile pot fi accesate pe site-ul oficial al evenimentului: https://simulare.ssmbucharest.ro/.

FOTO: UMFCD.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Studioul de Teatru Casandra, spațiu de debut în teatru pentru actori români încă din 1957, recâștigat în instanță de Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică din București. Decizia nu este definitivă

Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale” (UNATC) din București a obţinut în instanţă “redobândirea dreptului de administrare asupra Studioului de Teatru Casandra”, informează instituția într-un comunicat publicat…
Vezi articolul

Universitățile pot de acum să finanțeze din fonduri proprii proiecte de mobilitate academică a studenților, iar aceștia vor beneficia cel puțin o dată pe an de prezentări ale programelor de mobilitate disponibile / Fonduri de la buget pentru creșterea numărului de mobilități – Metodologie nou aprobată

Instituțiile de învățământ superior „pot finanța, cofinanța și/sau avansa fonduri din venituri proprii pentru a susține implementarea proiectelor de mobilitate”, potrivit noii Metodologii privind mobilitatea academică a studenților, aprobată printr-un…
Vezi articolul

13 universități românești, incluse în clasamentul Times Higher al universităților din țări cu economii emergente. Doar trei figurează în jumătatea superioară a rankingului. Majoritatea – la coadă

Academia de Studii Economice din București, Universitatea Babeș-Bolyai și UMF Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca conduc clasamentul universităților românești incluse în ranking-ul Times Higher Education pentru țări cu economii emergente 2021,…
Vezi articolul

Universitatea Politehnica București cumpără, de aproape 800.000 de euro, publicitate la metrou, pe mașinile STB, panouri stradale și prin SMS pentru postul de știri Euronews România, o direcție dintr-un departament al instituției de învățământ

Universitatea Politehnica București, condusă de rectorul Mihnea Costoiu, vrea să promoveze postul TV de știri Euronews România, pe care îl deține, printr-o campanie estimată la peste 3,8 milioane de lei.…
Vezi articolul

Psihologul Daniel David, soluții pentru deblocarea campaniei de vaccinare: Trebuie crescută accesibilitatea la vaccin în zonele rurale și asociate măsurile de relaxare cu acceptarea vaccinării / Vedem efectele anilor în care am transformat în exemple tot felul de vrăjitori horoscopiști

Aproape 25% din românii eligibili pentru vaccinare împotriva COVID-19 s-au imunizat până acum, Bucureștiul are cea mai mare rată de acoperire vaccinală, aproape 45% din locuitori, apoi vine Clujul cu…
Vezi articolul