Peste 2.500 de absolvenți de facultăți economice ar putea fi angajați de ANAF și trimiși din nou la școală, anunță instituția. Selecția, după notele din facultate, cele de la absolvire, plus interviu

1.112 vizualizări
SURSA: anaf.ro
ANAF intenționează să angajeze „tineri valoroși” în sistemul fiscal, cu o selecție pe baza notelor de la facultate și a unui interviu. Acești tineri ar putea proveni de la facultățile de profil, se arată într-un comunicat de presă. Precizările vin după declarațiile făcute de președintele ANAF, Mirela Călugăreanu, zilele trecute, dar și după cele ale ministrului Finanțelor Eugen Teodorovici – că ar putea angaja fără concurs tineri absolvenți de ASE (de facultăți economice) la ANAF.

Potrivit celor de la Fisc, o treime din personalul ANAF are vârsta cuprinsă  între 51 – 60 de ani. Mai mult decât atât, în perioada 2019 – 2020, vor ieși la pensie aproape 2.500 de angajați ai ANAF,  dintre cei 23.500.

Planul este să transforme Școala de Finanțe Publice și Vamă, din cadrul MFP în  Școala de Fiscalitate, Finanțe Publice și Vamă, iar apoi recrutarea pe bază de interviu și notele de la facultate. ”Acest fapt nu reprezintă un efort bugetar semnificativ”, precizează instituția.

„Aceste intenții strategice ale managementului ANAF implică, desigur, și propuneri de modificare a cadrului legislativ, deoarece, în prezent, recrutarea funcționarilor publici debutanți presupune promovarea unui concurs pentru ocuparea unei funcții publice, efectuarea unei perioade de stagiu și obținerea unui calificativ corespunzator pentru a putea fi numiți funcționari publici definitivi, în condițiile Codului administrativ”, se arată în comunicat.

Cum vor fi selectați tinerii absolvenți

Se va folosi „o serie de criterii”, cum ar fi nota finală a examenului de absolvire, note obținute la disciplinele de specialitate și interviu, potrivit comunicatului. În baza lor, aceștia vor intra în sistem ca stagiari, vor beneficia  de îndrumători și vor urma, totodată, cursurile Școlii de Fiscalitate, Finanțe Publice și Vamă. La finalul perioadei de stagiu, debutanții vor susține un examen, vor fi evaluați, pentru a se stabili modul în corespund exigențelor instituției.

SURSA: anaf.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Delegația Consorțiului Universitaria, din care fac parte cele mai mari universități din România, primită la Cotroceni. Implementarea PNRR și a Planului Național de Cercetare, pe agenda discuțiilor

Președintele României, Klaus Iohannis, a primit joi, la Cotroceni, o delegație a Consorțiului „Universitaria”, formată din: prof. univ. dr. Marian Preda – Rectorul Universității din București, prof. univ. dr. Daniel…
Vezi articolul

Admitere 2023: două programe noi de studii de licență, un nou colegiu pentru asistenți medicali generaliști la Târnăveni, acreditarea studiilor de pregătire medicală de la filiala de la Hamburg, programe de studiu în română, maghiară și engleză, totul la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu-Mureș (P)

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu-Mureș a cunoscut în ultimii ani cea mai dinamică dezvoltare în rândul instituțiilor de învățământ superior medical din România…
Vezi articolul

Angajatorii critică dur sistemul de Educație din România, dar nu se implică în schimbarea lui sau în formarea angajaților, arată două studii ale Băncii Mondiale

Două studii ample derulate de către Banca Mondială în România arată un paradox. În primul rand Sondajul Online Employer Survey, făcut în 2017 de către Banca Mondială, printre companiile de la…
Vezi articolul