Peste 2.000 de elevi și studenți vor merge weekendul acesta să afle cum e să lucrezi în turism, în 68 de hoteluri și restaurante din 28 de orașe participante la o campanie de de popularizare a industriei ospitalității

219 vizualizări
Foto: 27376469 © Viorel Dudau | Dreamstime.com
În zilele de weekend 6-7 mai, vineri și sâmbătă, 68 locații din 28 orașe și stațiuni vor găzdui peste 2000 de elevi și studenți, anunță Federația Industriei Hoteliere din România (FIHR), care organizează a doua ediție a evenimentului național „Zilele Porților Deschise în Industria Ospitalității”, potrivit unui comunicat de presă primit de Edupedu.ro.

„Este o acțiune prin care industria ospitalității va reuși să atragă mulți tineri să treacă dincolo de ușile unui hotel, să vadă ce este într-o bucătărie, într-o recepție de hotel, cum se organizează un eveniment la noi în industrie, ce face echipa de la vânzări și marketing, să facă un tur al locațiilor, unde vor întâlni tineri ca și ei care le vor povești drumul lor în industria ospitalității”, scriu inițiatorii.

Evenimentul este organizat de FIHR cu sprijinul Ministerului Educației, Asociației Profesorilor și Mentorilor din Turism – Edu4Tourism, Asociației Liceelor Hoteliere și de Turism și a Institutului Francez din România.

Campania își propune să facă industria ospitalității mai atractivă pentru tineri, cu atât mai mult în contextul în care tot mai mulți dintre aceștia aleg să urmeze o carieră în turism în afară țării, această decizie afectând activitatea industriei hoteliere și societatea românească, se arată în comunicatul citat. 

Unitățile de cazare din întreaga țară și membrii afiliați FIHR din educație precum American Hotel Academy Brașov, Horeca Culinary School București, Institutul Culinaire Disciples Escoffier și ohma by winsedswiss (VET by EHL) cu campusuri în București, Oradea și Poiana Brașov își vor deschide porțile pentru tineri, cărora le vor arăta ce înseamnă un job în industria ospitalității.

„Industria hotelieră are nevoie de sprijinul sistemului educațional pentru a pregăti aici acasă în România o nouă generație de profesioniști în turism. O putem face doar dacă suntem cu toții implicați în acest proces de formare, pornind de la elevi, studenți, profesori și părinți,  până la noi operatorii din industria ospitalității. Cred că nu poate fi nimic mai frumos decât să știm că am reușit să contribuim la formarea profesională a unui tânăr sau mai multor tineri și că i-am ajutat pe unii dintre ei să își găsească vocația în domeniul ospitalității” a declarat Călin Ile, Președinte FIHR.

În cadrul programului dedicat acestui eveniment, tinerii pot să viziteze mai multe departamente pentru a vedea ce se întâmplă în spatele ușilor unde publicul nu are acces în mod obișnuit și pot participă la workshopuri pentru a înțelege cum funcționează aceste departamente. 

“Organizăm acest eveniment pentru ca elevii și studenții să descopere cât de interesant este să lucreze în unul dintre cele frumoase domenii – industria ospitalității, industria zâmbetului, un domeniu în care interacțiunea umană este permanentă, întâlnești în fiecare zi oameni noi, eviți rutina plictisitoare din alte joburi. Evenimentul organizat împreună cu membrii noștri reprezintă o invitație pentru tineri de a descoperi ce înseamnă să își aleagă o meserie în care pun pasiune și sunt nerăbdători să afle ceva nou în fiecare zi. Suntem totodată recunoscători că presa ne ajută să comunicăm acest eveniment național prin intermediul canalelor media pe care le reprezintă” a adăugat Otilia Demian – Secretar General FIHR și Coordonatorul național al proiectului „Zilele Porților Deschise”.

Locațiile partenere la acest eveniment pot să fie vizitate în zilele de 6 și 7 mai, între orele 09:00 și 18:00 în urma înscrierii prealabile pe pagina evenimentului pe site-ul FIHR. Lista cu locațiile care își deschid porțile în întreaga țară este disponibilă pe site-ul fihr.ro. 

Foto: https://www.fihr.ro/evenimente/zileleportilordeschiseinindustriaospitalitatii/

Programul național al evenimentului va fi publicat pe site-ul FIHR în data de 5 mai și va fi actualizat în timp real în funcție de modificările care pot apărea în ultimul moment din partea unităților de învățământ și/sau a locațiilor gazdă.

„Este important să înțelegem atât noi, ca membri ai industriei ospitalității, cât și formatorii tinerilor de mâine, că nu putem avea un turism românesc în viitor decât dacă investim astăzi în educație. Viitorii oameni de turism au nevoie să întâlnească tineri ca și ei, să asculte poveștile lor despre alegerea carierei și experiența de muncă și să îndreptăm întregul proces educațional către o abordare practică, directă și bazată pe oameni și experiențele lor” – a menționat Marius Băzăvan, membru în Comitetul Director FIHR și Coordonatorul Grupului de Lucru pentru Educație din FIHR.

„Zilele Porților Deschise în Industria Ospitalității” este unul din proiectele dedicate educației în care FIHR se implică: susținerea învățământului dual, proiectul „Adoptă un liceu”, elaborarea unui ghid de practică în industria hotelieră, care va fi lansat în toamna acestui an.

Federația Industriei Hoteliere din Romania este reprezentativă în industria hotelieră, prin cifra de afaceri și numărul de angajați, reunind 4 din top 5 companii hoteliere din România după cifra de afaceri, fiind prezentă la nivel național în peste 48 localități (25 județe) și cumulând peste 17.000 camere în proprietățile hoteliere membre. FIHR joacă un rol important în advocacy, educație, promovare și turism durabil.

Foto: © Viorel Dudau | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Restaurantele să poată contracta școlile, propunere pentru noua lege făcută de Dragoș Anastasiu, antreprenor și lider al alianței „O voce pentru Educație”: Gândiți-vă că apare o nuntă, ai nevoie de 20 de tineri, să poți să ai posibilitatea de a contracta școala sau pe tinerii respectivi direct – VIDEO

Omul de afaceri Dragoș Anastasiu, antreprenor în domeniul HoReCa și lider al alianței „O voce pentru Educație”, a solicitat introducerea în proiectul legii Educației, aflat în dezbatere publică, a posibilității…
Vezi articolul

EXCLUSIV Marianne Thyssen, Comisarul european pentru ocuparea forței de muncă: Reformarea educației profesionale în România, inclusiv prin introducerea învățământului dual, ar trebui să continue

“România a făcut progrese în îmbunătățirea sistemului său de educație și formare profesională”, iar rata de ocupare a forței de muncă în rândul tinerilor care au absolvit acest program a…
Vezi articolul

Criteriile de burse în anul școlar 2024-2025, modificate de Ministerul Educației la trei săptămâni de la începerea anului școlar, fără niciun anunț. Contradicție la bursele tehnologice între 2 articole din metodologie, dar și cu legea Educației

Ministerul Educației a modificat Metodologia cadru de acordare a burselor școlare 2024-2025, la trei săptămâni de la începerea anului școlar, fără niciun anunț, printr-un ordin publicat în Monitorul Oficial pe…
Vezi articolul

VIDEO Andrei Mercea, coordonatorul școlii duale de la Jucu, județul Cluj: Mulți dintre elevi nu au suficiente resurse materiale și încep să lucreze în diferite companii. Apare abandonul școlar, deoarece nu mai fac față să vină și la școală, să vină și la practică, în spate mai lucrează încă 6 ore

„Am avut un elev care, spre exemplu, făcea naveta, venea la noi la fabrică, după care de la noi, de la fabrică, fugea rapid la un hypermarket și programul lui…
Vezi articolul

Deținuții vor putea urma cursuri în sistemul de învățământ dual, în afara penitenciarului / Una dintre condiții pentru participare: persoana “să prezinte suficientă încredere că nu mai comite alte infracțiuni”

Decizia privind participarea persoanelor private de libertate la cursurile învățământului dual, a directorului Administrației Naționale a Penitenciarelor, a fost publicată în Monitorul Oficial, miercuri, 11 ianuarie. Scopul acestor cursuri este…
Vezi articolul