Peste 180 de organizații cer măsuri împotriva hărțuirii sexuale din universități / Organizația FILIA pentru apărarea drepturilor femeilor: ”Este un fenomen larg răspândit”

170 de vizualizări
meditații în perioada în care școlile au fost închise
Foto: Pexels.com
Peste 180 de organizații ale societății civile din România și Europa cer universităților românești să ia măsuri împotriva hărțuirii sexuale și discriminării de gen, anunță într-un comunicat de presă Centrul FILIA, o organizație pentru apărarea drepturilor femeilor.

În colaborare cu Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), Centrul FILIA a realizat în premieră un ghid de bune practici, pe baza căruia universitățile își pot îmbunătăți procedurile interne prevăzute de Codul de Etică. Acesta include modele de bune practici din marile centre universitare internaționale și pașii pentru combaterea, sesizarea și sancționarea cazurilor de discriminare de gen și/sau hărțuire sexuală.

Deși jumătate dintre studentele chestionate într-un sondaj FILIA consideră că există hărțuire sexuală în universități, doar 14 sesizări s-au înregistrat oficial în cele 52 de universități publice din România, de-a lungul a cinci ani.

”Un motiv al subraportării cazurilor este lipsa unor proceduri la nivelul universităților. Un număr mic de sesizări nu înseamnă lipsa fenomenului, ci mai degrabă este un semnal de alarmă privind gradul de conștientizare și o posibilă ineficiențã a mecanismelor de prevenție și combatere existente”, au explicat reprezentanții Centrului FILIA, într-un comunicat de presă. 

Citește articolul integral pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Material susținut de VIVA

VIDEO Directorii de școli să nu se mai zbată singuri în această încercare de a le cuprinde pe toate, spune Bianca-Virginia Ibadula, managerul Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Constanța, care folosește platforma Viva cu documentele necesare pentru fiecare unitate de învățământ

Avantajele platformei Viva au fost prezentate de 3 directori de unități de învățământ. Bianca-Virginia Ibadula, directorul Colegiului National Mihai Eminescu din Constanța, a spus că cei care conduc școlile ar…
Vezi articolul

Inspecția generală nu mai are ca scop evaluarea și monitorizarea școlii, ci consilierea și sprijinirea, potrivit noului Regulament. Inspectorii apreciază “starea de bine a preșcolarilor și elevilor”

Inspecția generală nu mai are ca scop evaluarea și monitorizarea activității școlii, potrivit noului Regulamentul de inspecție a unităților de învățământ preuniversitar, aprobat prin Ordinul 6.106 din 2020, publicat în…
Vezi articolul