Peste 123.500 de tineri au dat proba scrisă la Limba și literatura română, iar 2.111 au chiulit sau au copiat. Urmează Matematică sau Istorie, în funcție de profil, marți, la Bacalaureat 2024

3.273 de vizualizări
Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
2.111 tineri înscriși la Bacalaureat, la prima proba scrisă, cea de Limba și literatura română, au chiulit sau au fost dați afară din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă, conform datelor transmise de Ministerul Educației luni, 1 iulie.

În total au fost 123.583 de candidați prezenți dintr-un total de 125.694 de candidați înscriși pentru susținerea acestei probe din toate promoțiile, cea actuală sau cele anterioare. Nu toți elevii care au mai susținut bacalaureatul și nu l-au luat, susțijn și proba de română, unii având de luat notă de trecere doar la o anumită probă. Amintim că la sesiunea aceasta de Bacalaureat sunt înscriși 134.000 de tineri, din care 119.000 din promoția 2024.

34 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă, în vreme de 2077 au fost absenți.

Subiectele și baremele pentru Română, incluiv varianta de rezervă, pot fi descărcate de aici.

Amintim că 27.000 de de elevi care erau înscriși în clasa a XII-a în acest an școlar nu s-au înscris la Bacalaureat. O analiză pe datele statistice de parcurs ale generației 2024 poate fi citită aici.

Elevii reprezentanți au acuzat o „fraudă fără precedent” la examenele naționale, după ce subiectele la Evaluarea Națională și la proba de Limba română de Bacalaureat 2024 s-au scurs pe internet.

Marți, 2 iulie, este programată proba obligatorie a profilului la Matematică sau Istorie, iar joi, 4 iulie, va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării. Ultima probă scrisă – Limba si literatura maternă – se va desfășura vineri, 5 iulie.

Afișarea primelor rezultate este programată în data de 8 iulie (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Afișarea rezultatelor finale este programată în data de 12 iulie, mai anunță Ministerul Educației.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sorin Cîmpeanu vorbește despre evaluări standardizate și digitalizate, în câte un județ, la BAC și Evaluare Națională 2022: Nu va fi presiune pusă pe evaluatori, pentru că nu vor mai avea un loc fix și un interval orar fix în care să fie obligați să corecteze

„La nivelul unui județ să avem o evaluare informatizată, digitalizată, standardizată până la un anumit nivel pentru Bacalaureat, și într-un alt județ pentru Evaluarea Națională. Asta va presupune scanarea lucrărilor…
Vezi articolul

VIDEO Eleva de clasa a XII-a din Suceava care a cerut printr-o scrisoare publică echivalarea mediei din liceu cu Bacalaureatul spune că nu a mai ieșit din casă de pe 18 martie, din cauza carantinei și a fricii să nu ia virusul

Eleva de clasa a XII-a, care a cerut printr-o scrisoare publică echivalarea mediei din liceu cu Bacalaureatul, spune într-un interviu pentru Monitorul de Suceava că nu a mai ieșit din…
Vezi articolul

Consiliul Național al Rectorilor anunță că sprijină organizarea Bacalaureatului: Drumul către studiile universitare nu trebuie să fie pavat cu situații de compromis

Consiliul Național al Rectorilor anunță că susține organizarea examenului de Bacalaureat, “dar într-un mod responsabil și echitabil, cu respectarea precauțiilor impuse de răspândirea COVID 19”. “Credem că nu trebuie finanțate…
Vezi articolul

Profesoara Dorica Boltașu: Structura examenului de Bacalaureat este gândită politic – cinci întrebări pe text au același punctaj ca un eseu de 3-4 pagini. Ca să iasă niște cifre la final și media 6. Nu încurajăm copilul să învețe nici literatură, nici limba română

Structura actuală a examenului de Bacalaureat este una politică, este de părere profesoara de limba română Dorica Boltașu, care spune că este „un subiect cu cinci întrebări de înțelegere a…
Vezi articolul