Peste 123.500 de tineri au dat proba scrisă la Limba și literatura română, iar 2.111 au chiulit sau au copiat. Urmează Matematică sau Istorie, în funcție de profil, marți, la Bacalaureat 2024

3.261 de vizualizări
Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
2.111 tineri înscriși la Bacalaureat, la prima proba scrisă, cea de Limba și literatura română, au chiulit sau au fost dați afară din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă, conform datelor transmise de Ministerul Educației luni, 1 iulie.

În total au fost 123.583 de candidați prezenți dintr-un total de 125.694 de candidați înscriși pentru susținerea acestei probe din toate promoțiile, cea actuală sau cele anterioare. Nu toți elevii care au mai susținut bacalaureatul și nu l-au luat, susțijn și proba de română, unii având de luat notă de trecere doar la o anumită probă. Amintim că la sesiunea aceasta de Bacalaureat sunt înscriși 134.000 de tineri, din care 119.000 din promoția 2024.

34 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă, în vreme de 2077 au fost absenți.

Subiectele și baremele pentru Română, incluiv varianta de rezervă, pot fi descărcate de aici.

Amintim că 27.000 de de elevi care erau înscriși în clasa a XII-a în acest an școlar nu s-au înscris la Bacalaureat. O analiză pe datele statistice de parcurs ale generației 2024 poate fi citită aici.

Elevii reprezentanți au acuzat o „fraudă fără precedent” la examenele naționale, după ce subiectele la Evaluarea Națională și la proba de Limba română de Bacalaureat 2024 s-au scurs pe internet.

Marți, 2 iulie, este programată proba obligatorie a profilului la Matematică sau Istorie, iar joi, 4 iulie, va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării. Ultima probă scrisă – Limba si literatura maternă – se va desfășura vineri, 5 iulie.

Afișarea primelor rezultate este programată în data de 8 iulie (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Afișarea rezultatelor finale este programată în data de 12 iulie, mai anunță Ministerul Educației.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Bacalaureat 2023. Cererea pe care trebuie să o depună la școală părinții elevilor cu deficiențe, pentru asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor, publicată de Inspectoratul Școlar al Municipiului București – document

Cererea care trebuie depusă la unitatea de învățământ de către părinții elevilor cu deficiențe a fost publicată de către Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Astfel, elevii cu cerințe speciale educaționale…
Vezi articolul

Corectura la BAC: Încă 75 de elevi au obținut media 10 după ce notele evaluate greșit au fost modificate la contestații. Record istoric: 307 medii maxime / În 2011 și 2012 au fost în total câte 67 de medii maxime

Record istoric de medii maxime înregistrat la Bacalaureatul 2020 organizat în plină pandemie COVID-19: un total de 307 absolvenți de liceu au obținut 10 la toate examenele bacalaureatului, sesiunea iunie-iulie,…
Vezi articolul